Met de eerlijke reiswijzer willen we op een transparante en positieve manier duidelijk maken dat we niet per se minder, maar vooral anders moeten reizen. 

Ik ben benieuwd

Tips voor een duurzame Argentinië reis

Er zijn vele manieren waarop ook jij je reis zo positief mogelijk kan maken. Bekijk al onze tips voor duurzaam reizen. Hieronder hebben we een aantal voorbeelden voor je verzameld om te laten zien hoe je tijdens je reis door Argentinië prachtige duurzame ervaringen kan opdoen. Zo draag je ook een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen!

Duurzaam reizen in Argentinië

Reizen is geweldig en toerisme draagt bij aan de economische welvaart in een land. Maar reizen brengt ook risico’s met zich mee voor natuur en lokale gemeenschappen. Daarom is het goed om tijdens je reis regelmatig voor duurzame opties te kiezen. Duurzaam toerisme draait om het behoud van cultuur en natuur, om respect voor de lokale culturen, op de juiste manier omgaan met dieren, zo min mogelijk milieuvervuiling, kleinschaligheid, werkgelegenheid voor locals.

Houd je van wandelen door de natuur? Bekijk dan onze wandelreis Patagonië en ontdek de spectaculaire landschappen!

Duurzame ontwikkelingsdoelen

Er zijn allerlei manieren waarop we met onze reizen samen een steentje kunnen bijdragen aan een betere wereld. Eind september 2015 is er door de Verenigde Naties een wereldwijde agenda aangenomen die een eind moet maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Er zijn 17 duurzame ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals) vastgesteld om de wereld tot een betere plek te maken in 2030. Argentinië staat bekend om zijn biodiversiteit. 'Doel 15 - Behoud biodiversiteit' is dan ook ontzettend belangrijk voor deze bestemming.

Duurzame accommodaties

Wij maken gebruik van kleinschalige hotels waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. De meeste accommodaties zijn gebouwd van natuurlijke materialen volgens lokale architectuur en staan midden in de natuur. Het eten is overheerlijk en komt uit de omgeving. Zo kun je middenin de jungle verblijven in een hotel met een eco-certificering of in een ecolodge in het waterrijke gebied van Ibera. Argentinië heeft een groot aantal prachtig gelegen hotels die ook nog eens duurzaam werken. Ze zijn gebouwd van natuurlijke materialen en beschikken vaak over een duurzaamheidskeurmerk.