Vind je mooie natuur heel belangrijk tijdens een reis, dan kun je bijna nergens beter naartoe gaan dan naar Argentinië. Dit Zuid-Amerikaanse land heeft het allemaal: van indrukwekkende gletsjers en bergen in het zuiden tot woestijnen en de grootste watervallen ter wereld in het noorden. Maak een rondreis Argentinië en geniet elke dag van de meest spectaculaire natuurwonderen.

 

Ontvang een voorstel op maat

Geef Gwendeline je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

 

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Argentinië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

 

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je Argentinië rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Wissel je verre reizen af met een vakantie dichterbij huis

Reisadvies Argentinië

Alle praktische informatie voor een individuele rondreis naar Argentinië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Noord-Argentinië

Beste reistijd Argentinië

Beste reistijd Zuid-Argentinië

Beste reistijd Argentinië

Beste reistijd Argentinië

Waar moet je nu op letten voor een duurzame reis? We hebben speciaal daarvoor een checklist voor duurzaam reizen samengesteld!

Rondreizen Argentinië

Patagonië-reis: natuurspektakel in Zuid-Argentinië

Het zuiden van Argentinië, Patagonië, is misschien wel het meest indrukwekkende gebied van het land. Dit landschap van grillige bergen, open vlaktes en eindeloze gletsjers hangt van natuurwonderen aan elkaar. Het absolute hoogtepunt van je rondreis Argentinië wanneer je naar Patagonië gaat is de wereldberoemde gletsjer Perito Moreno. Met een beetje geluk zie je hier enorme ijsblokken het water instorten. Je kunt ook prachtige wandelingen over het ijs maken. Bind je crampons onder je schoenen en hiken maar, door een wit-blauw landschap vol ijsformaties, grotten, kloven en watervalletjes. Nog niet uitgewandeld? Reis dan zeker door naar El Chalten, een klein dorpje van waaruit je mooie trekkings naar het Fitz Roy-gebergte kunt maken. Wil je graag pinguïns zien, plan dan een stop in in Punta Arenas. Vanuit daar neem je de boot naar het eiland Magdalena, waar je duizenden pinguïnpaartjes kunt bewonderen. Lees meer over Patagonië op de blog van Karlijn.

Walvissen spotten in Argentinië

Nog niet genoeg dieren gezien? Dan is Península Valdés aan de Argentijnse kust een aanrader. Dit bijzondere natuurreservaat staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier leven zeeolifanten, zeeleeuwen, Magelhaen-pinguïns en miljoenen zeevogels. Je kunt hier ook walvissen spotten, want tussen juni en december komen er zo’n 1600 walvissen naar het water rond Valdés om hier te paren en hun jongen te baren. Het is al indrukwekkend om de enorme staart van de walvis boven het wateroppervlak te zien. Als je geluk hebt, springt het dier helemaal uit het water. Een ervaring die je nooit meer vergeet.

Duurzaam reizen Argentinië

Argentinië is een enorm groot land. Wil je alle highlights zien, dan moet je regelmatig een binnenlandse vlucht nemen. Zonde, want je verliest zo veel tijd met wachten op vliegvelden. En natuurlijk is vliegen verre van duurzaam. Wil je Argentinië echt leren kennen, kies dan een bepaald gebied uit dat je helemaal verkent. Denk bijvoorbeeld aan het zuiden van Patagonië, het merengebied rond Bariloche of de een Noord-Argentinië rondreis in de regio rond Salta. Hier kun je heerlijk met je eigen huurauto op pad, talloze (meerdaagse) wandelingen maken en de prachtige natuur van Argentinië op je gemak verkennen. Overnachten kan op sfeervolle estancia’s en in lodges, die gerund worden door locals.

Individuele rondreis Argentinië zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis Argentinië zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Gwendeline, de reisexpert ter plaatse, en zij stuurt je een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen

Wanneer kun je het beste naar Argentinië reizen?

Waar ligt Patagonië?

Wat is het tijdsverschil tussen Argentinië en Nederland?

Welke bezienswaardigheden zijn er in Argentinië?

Welke valuta wordt er in Argentinië gebruikt?