Dit is je lokale reisspecialist in Wales

"Hello! Mijn naam is Poppy en ik kom uit Wales. Ik ben je Wales reisexpert en laat je graag kennis maken met het beste dat Wales te bieden heeft. De prachtige natuur, de rijke cultuur en het heerlijke eten. Door samen te werken met fantastische gidsen en bijzondere accommodaties creëren we een echte authentieke ervaring." 

 
Uitstoot van het vervoer naar Wales (kg CO2e)

 

Route rondreis Wales met kinderen

 

Dag 1-3: Llangollen & Dee Valley

Je Wales rondreis met kinderen begint in Llangollen. Dit stadje ligt in het hart van de Dee Valley. Imposante kalkstenen rotsen, uitgestrekte heidevelden en kronkelende rivieren maken deze regio een onmisbaar hoogtepunt in Wales. Een lokale gids neemt je mee voor een actieve dag in de omgeving. Je stapt de boot in en maakt een avontuurlijke raftingtocht op de Dee rivier. Na de lunch maak je een tocht door een kloof in de omgeving. Glij over de gladde stenen, zwem door de rivier en bewonder de omgeving. Je verblijft 3 nachten in een gezellig guesthouse. Maak een wandeling naar Castell Dinas Brân, waar je uitzicht hebt op de kalkstenen rotsen, of dwaal door de tuinen van het historische huis Plas Newydd.

 De Dee Valley heeft de status van Area of Outstanding Natural Beauty. In heel het Verenigd Koninkrijk zijn er maar 46 van deze AONB's. Neem dus uitgebreid de tijd om de Dee Valley te verkennen en geniet van de natuur om je heen.

 

Dag 4: Snowdonia National Park

Je stapt in de auto en vervolgt je reis door Wales. In het middeleeuwse kuststadje Conwy bezoek je een indrukwekkend kasteel. Je beklimt de wenteltrappen en bewondert het adembenemende uitzicht. Neem ook een kijkje in het kleinste huisje van Groot-Brittanië, waar je begroet wordt door iemand in echte Welshe klederdracht. Na de lunch rijd je verder naar het dorpje Porthmadog. Een antieke trein neemt je mee voor een rit door Snowdonia National Park. Kijk uit het raam en geniet van de bossen en het bergachtige landschap. Tijdens de tussenstop kun je je benen strekken tijdens een wandeling naar het Llyn Mair meer, of geniet van een hapje of drankje in de traditionele tearoom op het station. Eenmaal terug van je ontdekkingstocht rijd je naar je hotel in Harlech. 

 

Dag 5-8: Pembrokeshire

’s Ochtends neem je de tijd om het imposante kasteel van Harlech te bekijken. Daarna stap je de auto in en rijd je richting St David’s, in de kustprovincie Pembrokeshire. Onderweg maak je een tussenstop bij het voedercentrum voor de rode wouw in Nant yr Arian. Een andere aanrader is een wandeling rond schiereiland Dinas. In St David’s verblijf je 4 nachten in een gezellig hotel. Trek een warme jas aan, stap op de boot en ga met een lokale gids de zee op. Je vaart naar Ramsey Island en krijgt onderweg de kans om zeehonden en papegaaiduikers te spotten!  ’s Middags leer je alles over insecten tijdens een bezoek aan de insectenboerderij. Tijdens een dag vol wateractiviteiten verken je de kustlijn van Pembrokeshire. Peddel op zee, klauter over de rotsen, en bewonder het leven onder water tijdens het snorkelen. 

 Bij alle excursies met dieren die Better Places aanbiedt staat dierenwelzijn voorop. Zo zorgen we ervoor dat we niet onbedoeld bijdragen aan het lijden van dieren tijdens onze reizen. Lees er meer over in ons Beleid voor dierenwelzijn.

 

Dag 9-11: Brecon Beacons National Park

De laatste bestemming tijdens je Wales rondreis met kinderen is Brecon Beacons National Park. Het dromerige landschap vol verborgen watervallen, weiden met schapen en ruige rotsen is dé plek om wandelingen te maken. Je verkent het park op eigen houtje. Een aanrader is de ‘Four Waterfalls’ wandeling. Je loopt over smalle paden door de bossen, langs 4 imposante watervallen. Je verblijft 2 nachten in een hotel in het dorpje Hay-on-Wye, net buiten het park. Hier bezoek je een van de vele boekwinkeltjes waar Hay-on-Wye bekend om staat. Je kunt er ook voor kiezen om een zelfstandige kanotocht te maken op de rivier Wye. Na al deze belevenissen komt je Wales rondreis met kinderen ten einde en ga je met een backpack vol herinneringen huiswaarts. 

 

Garanties van Better Places

  • 100% maatwerk
  • Lokale expertise
  • Persoonlijk contact
  • Duurzaam ondernemen
  • Financiële garanties

 

Financiële garanties veilig reizen Better Places SGR veilig reizen Better Places Calamiteitenfonds

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.