Groepsreis Noord-Wales

We hebben ondertussen genoeg gewandeld in eigen land. Het is tijd om weer een daadwerkelijk spannende wandelingen te gaan maken! Hoe doe je dat beter dan door met een kleine club van 6 tot 10 reizigers samen te voet de mooie natuur van Noord-Wales te verkennen? De data voor deze rondreis Noord-Wales zijn 20-27 mei 2023.

Waarom een groepsreis?

We krijgen steeds vaker verzoeken van reizigers die graag willen aansluiten bij een klein gezelschap voor een actieve (wandel)reis. Doordat we de groep klein houden, ervaar je het persoonlijke karakter, zoals je dat van ons gewend bent, en tegelijkertijd de gezelligheid van een groepsreis. Bovendien kunnen we onderweg gebruikmaken van kleinschalige accommodaties en gaat er altijd een ervaren gids mee. 

Bekijk hier onze kleinschalige groepsreizen

Route rondreis Noord-Wales met kleine groep

 

Dag 1 - Aankomst in Wales

Tijdens deze eerste dag van deze rondreis Noord-Wales kom je via de trein of per vlucht aan in Wales. Met een transfer kom je via de luchthaven of het treinstation aan in Trearddur Bay, waar de kennismaking met de groep zal plaatsvinden. Je ontmoet de reisleider onder het genot van een welkomstdrankje, en er staat een groepsdiner gepland. In het restaurant van het hotel kun je genieten van een maaltijd bestaande uit lokale seizoensproducten.

 

Dag 2 - Trearddur Bay

Een transfer brengt ons vanochtend naar Menai Bridge, een brug tussen het eilandje Anglesey en het vasteland van Wales. Je stapt hier aan boord van een zogenaamde powerboat, waarmee we de natuur & cultuur langs de Menaistraat gaan verkennen. In de middag maken we een wandeling over het eiland Anglesey, waarbij we naar een van de vele vuurtorens lopen. De lengte van de wandeling hangt af van onder andere de weersomstandigheden.

 

Dag 3 - Trearddur Bay

We maken vandaag een dagtrip naar het Snowdonia National Park. Naast dat dit het grootste nationale park is van Wales, is het ook de plek waar je de hoogste bergtop (1085m) van de provincies Engeland als Wales kunt tegenkomen. We wandelen met een gids via de prachtige Rhyd Ddu pass naar de top van de Snowdon, om vervolgens via het Rangers Path terug af te dalen.

Wandeling: 12km, ongeveer 6-7 uur. 900m stijgen.

 

Dag 4 - naar Llithfaen

We laten Trearddur Bay achter ons en reizen naar het schiereiland Llyn. De rit naar Llithfaen duurt ongeveer 5 kwartier. We brengen hier een bezoek aan het nationale Welsh Language & Heritage Centre, waar de gids ons alles vertelt over de historie van deze plek en ons een introductie geeft in het Welsh. Om de dag compleet te maken, kunnen we hier genieten van een heerlijke cream tea.

 

Dag 5 - naar Betws-y-Coed

Na een heerlijk ontbijt vervolgen we onze rondreis Noord-Wales met een rit landinwaarts. We genieten van een begeleide wandeling langs de prachtige Aberglaslyn Pass naar het pittoreske dorpje Beddgelert, de thuisbasis van de legende van trouwe hond Gelert. Hier verkennen we op eigen gelegenheid het dorp voordat we verder gaan naar onze eindbestemming, Betws-y-Coed. Dit bruisende alpinedorp staat ook wel bekend als de toegangspoort tot Snowdonia.

 

 

Dag 6 - Betws-y-Coed

We maken vandaag direct vanuit het hotel een fietstocht. Hierbij gaan we de heuvels en bergen verkennen van het Snowdonia National Park. Tijdens de fietstocht bezoeken we onder andere het beroemde Ugly House en komen we langs de prachtige Swallow Falls.

 

Dag 7 - Betws-y-Coed

Vandaag is de laatste dag dat we als groep samen zijn. We trekken onze wandelschoenen aan voor een wandeling over de zogenaamde Slate Trail. De 134 km lange Slate Trail passeert door het hart van de eens zo bruisende leisteenindustrie. Het gedeelte dat we vandaag verkennen voert ons door de prachtige Fairy Glen en richting de indrukwekkende Conwy Falls om via het mooie meer Llyn Elsi terug te keren. Onderweg genieten we volop van alle verhalen uit het verleden. 

 

Dag 8 - vertrek vanuit Wales

Na een laatste ontbijt is het helaas tijd om afscheid te nemen van de groep. Deze rondreis Noord-Wales is helaas ten einde gekomen. Een transfer brengt je naar het treinstation of vliegveld voor je reis terug naar huis, terugkijkend op een week vol verkenning en nieuwe vriendschappen.

Wandelweekend in Limburg van 3 t/m 5 maart 2023

Ga mee op het wandelweekend in Gulpen en bereid je voor op een langere wandelreis. Ervaren wandelgids Linda is aanwezig om al je vragen te beantwoorden en je advies te geven over technieken, schoenen, kleding en meer. Ben je er nog niet helemaal uit welke groepsreis bij je past? Vraag Linda om advies. Inschrijven kan t/m 30 januari 2023.

Informatie wandelweekend Limburg

Ga vast oefenen op deze prachtige wandelroutes

Twijfel je of je conditie goed genoeg is voor zo'n intensieve wandelreis? Of wil je jouw benen alvast klaarstomen voor de lange tocht? Goed idee! Door goed voorbereid op reis te gaan voorkom je blessures of teleurstellingen, doordat je de trektocht moet afbreken. Oefenen kan gewoon in Nederland. Wat dacht je van deze driedaagse wandeling door het oeroude Maashorst in Brabant. Met een beetje geluk sta je oog in oog met een Europese bizon. Of de zesdaagse Dutch Mountain Trail in Limburg. Als je deze prachtige tocht probleemloos aflegt, ben je zeker klaar voor de Balkan Trail.

Reisverzekering

Om deel te kunnen nemen aan deze reis moet je verzekerd zijn voor activiteiten in bergachtig gebied buiten de gebaande paden (inclusief helikopter repatriëring). Informeer hiervoor bij je huidige reisverzekering of sluit een reisverzekering af bij de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging. Zij hebben speciaal voor leden een reisverzekering met bergsportdekking.

 

Financiële garanties veilig reizen Better Places SGR veilig reizen Better Places Calamiteitenfonds

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

 

 

Onze accommodaties tijdens deze reis

Boek je treinticket naar Wales

Reis met de trein naar Wales en houdt de CO2-uitstoot van je reis lekker laag. Om het boeken van een treinticket zo makkelijk mogelijk te maken, werken we samen met The Train Traveller. Deze treinexpert helpt je bij het vinden van de beste route en het regelen van de reis. Je boekt een retourticket naar Wales al vanaf €250,- per persoon (2e klasse, inclusief gereserveerde zitplaatsen en ligplaats in nachttrein).

Boek je treinticket