Waarom een groepsreis?

We krijgen steeds vaker verzoeken van avonturiers die alleen reizen en graag willen aansluiten bij een klein gezelschap voor een wandelreis. Doordat we de groep klein houden, ervaar je het persoonlijke karakter, zoals je dat van ons gewend bent, en tegelijkertijd de gezelligheid van een groepsreis. Bovendien kunnen we onderweg gebruikmaken van kleinschalige accommodaties.

 

 

Deze rondreis Noord-Wales vindt plaats van 23 t/m 30 september 2022.

Boek deze reis

Bijzonder aan deze rondreis Noord-Wales

  • Rustig reistempo met actieve elementen
  • Rondreis in een groep van 6 tot maximaal 10 personen
  • Op reis met een lokale gids
  • Unieke excursies zoals een tochtje per powerboat of een bushcraft avontuur
  • Overnachten in boutique accommodaties én een nachtje glamping

Boek je treinticket naar Wales

Reis met de trein naar Wales en houdt de CO2-uitstoot van je reis lekker laag. Om het boeken van een treinticket zo makkelijk mogelijk te maken, werken we samen met The Train Traveller. Deze treinexpert helpt je bij het vinden van de beste route en het regelen van de reis. Je boekt een retourticket naar Wales al vanaf €250,- per persoon (2e klasse, inclusief gereserveerde zitplaatsen en ligplaats in nachttrein).

Boek je treinticket

Route rondreis Noord-Wales met kleine groep

 

Dag 1 - Aankomst in Beaumaris

Tijdens deze eerste dag van deze rondreis Noord-Wales kom je via de trein of per vlucht aan in Wales. Met een transfer kom je via Manchester of Bangor in Beaumaris, waar de kennismaking met de groep zal plaatsvinden. Je ontmoet de reisleider onder het genot van een welkomstdrankje, en er staat een groepsdiner gepland. In het restaurant van het hotel kun je genieten van een maaltijd bestaande uit lokale seizoensproducten.

 

Dag 2 - Beaumaris

Een transfer brengt ons vanochtend naar Menai Bridge, een brug tussen het eilandje Anglesey en het vasteland van Wales. Je stapt hier aan boord van een zogenaamde powerboat, waarmee we de natuur & cultuur langs de Menaistraat gaan verkennen. In de middag maken we een wandeling over het eiland Anglesey, waarbij we naar een van de vele vuurtorens lopen. De lengte van de wandeling hangt af van onder andere de weersomstandigheden.

 

Dag 3 - Beaumaris

We maken vandaag een dagtrip naar het Snowdonia National Park. Naast dat dit het grootste nationale park is van Wales, is het ook de plek waar je de hoogste bergtop (1085m) van de provincies Engeland als Wales kunt tegenkomen. We wandelen met een gids via de prachtige Rhyd Ddu pass naar de top van de Snowdon, om vervolgens via het Rangers Path terug af te dalen.

Wandeling: 12km, ongeveer 6-7 uur. 900m stijgen.

 

Dag 4 - naar Corwen

We laten Beaumaris achter ons en reizen in iets meer dan 1,5 uur richting het Noordoosten. Vandaag staat in het teken van een echte natuurervaring. Op een afgelegen glamping-site, compleet met eigen heuvelfort uit de ijzertijd, leren we de kunst van bushcraft en voedsel vinden in de wildernis van Wales. Er is lunch en een op een kampvuur gekookt avondmaal inbegrepen. We slapen in prachtige canvas bell tenten.

 

Dag 5 - naar Bala

Na een heerlijk ontbijt kun je, voordat we verder reizen, een poging doen om het eeuwenoude axe throwing te proberen! Na de veiligheidsbriefing kun je kijken of je zelf de bijl in het houten doel kunt gooien. Vervolgens vervolgen we onze rondreis Noord-Wales. Het is slechts een korte rit (ca. 30 minuten) richting Bala, waar een van de grootste natuurlijke meren van Wales te vinden is. De middag heb je vrij te besteden om het bruisende dorp te verkennen of een wandeling te maken naar het meer.

 

Dag 6 - Bala

We maken vandaag direct vanuit het hotel een wandeling. Hierbij gaan we de heuvels en bergen verkennen die de oostgrens van het Snowdonia National Park vormen. Tijdens de wandeling kom je onder andere langs Bala Lake.

Wandeling: ongeveer 10km, 5-6 uur. Stijgen ca. 400-500m.

 

Dag 7 - Bala

Vandaag is de laatste dag dat we als groep samen zijn. De ochtend brengen we door op Bala Lake. We maken een begeleide tocht per kano een tocht over het water, waarbij je kunt genieten van de rust van het water & de geluiden van de wilde dieren. De middag is voor iedereen ter vrije besteding. Een leuke tip is een bezoek te brengen aan Stori, waar ze ter plaatse Blue Slate Gin distilleren.

 

Dag 8 - vertrek vanuit Wales

Na een laatste ontbijt is het helaas tijd om afscheid te nemen van de groep. Deze rondreis Noord-Wales is helaas ten einde gekomen. Een transfer brengt je naar het treinstation van Chester of vliegveld van Manchester voor je reis terug naar huis, terugkijkend op een week vol verkenning en nieuwe vriendschappen.

Reisverzekering

Om deel te kunnen nemen aan deze reis moet je verzekerd zijn. Wij stellen een reisverzekering verplicht; een annuleringsverzekering is optioneel. Lees meer over verzekeringen.

 

Financiële garanties veilig reizen Better Places SGR veilig reizen Better Places Calamiteitenfonds

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

 

 

logo voetafdrukBij Better Places compenseren we de CO2-uitstoot van al onze reizen.

Onze accommodaties tijdens deze reis

Vervoer van- en naar Wales

Tijdens deze reis zorg je zelf voor je vervoer naar Wales. Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. De treinexperts helpen je graag met het boeken van een reis naar Bangor en terug vanaf Chester. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan. Toch liever met het vliegtuig? Vanaf Amsterdam vlieg je met KLM of Easyjet rechtstreeks naar Manchester. Vanuit Eindhoven kun je ook rechtstreeks met Ryanair vliegen.

Boek je groepsreis Wales

Met welke groepsreis wil je meegaan?
Rondreis Noord-Wales
Wandelreis Wales
8
twin: twee aparte bedden; double: één groot bed
*let op, dit is niet gegarandeerd
De kosten van de eenpersoonskamer bedragen:
€550 voor de rondreis Noord-Wales 
€520 voor de Wandelreis Wales