We vinden het belangrijk dat onze reizen bijdragen aan een betere wereld. Niet alleen voor mensen, maar ook voor de dieren. Daarom hebben wij een beleid voor dierenwelzijn opgesteld waarmee we zorgen dat dieren niet lijden onder onze reizen. Onze lokale reisexperts gebruiken deze richtlijnen om te bepalen of we bepaalde activiteiten en excursies met dieren wel of niet aanbieden. Zo geven we de dieren, overal ter wereld, een kans op een gezond en gelukkig leven.

Ons beleid voor dierenwelzijn

No touching, no feeding
Bewonder wilde dieren in het wild
Ontdek welke activiteiten wij wel en niet aanbieden

Wilde dieren horen wild te zijn

Bij Better Places bieden wij geen activiteiten aan waarbij directe interactie tussen mensen en wilde dieren mogelijk is. Denk aan knuffelen, wassen, voeren, op de foto gaan en rijden. Uitzonderingen zijn ritjes op gedomesticeerde dieren, zoals paarden en kamelen, mits de dieren goed verzorgd worden, niet meer dan twintig procent van hun eigen lichaamsgewicht tillen en genoeg rust en voeding krijgen.

Deze activiteiten bieden wij wel aan

  • Safari's waarbij je wilde dieren in het wild of in natuurparken en op een gepaste afstand bekijkt
  • Bezoek aan verantwoorde dierenopvangcentra, die in het bezit zijn van de benodigde certificaten
  • Bezoek aan verantwoorde olifantenopvangcentra die voldoen aan de eisen van World Animal Protection
  • Paardrijden en kamelentochten bij kleinschalige organisaties, waarbij het welzijn van de dieren prioriteit is
  • Dolfijnen en walvissen spotten met bootexcursies die voldoen aan de richtlijnen, de zeedieren niet opjagen en op gepaste afstand blijven
  • Bezoek aan dierenwelzijnsorganisaties

Ben jij net zo'n dierenliefhebber als wij? Check dan onze tips voor een diervriendelijke reis en help mee!

Maak melding van dierenmishandeling

We doen allemaal ons best om diervriendelijk op reis te gaan. Gaat het toch een keertje fout en ben je getuige van dierenmishandeling of andere misstanden met wilde dieren? Maak er dan meteen een melding van bij onze lokale reisexpert, je gids ter plaatse, de aanbieder van de excursie of de organisatie waarbij je de activiteit geboekt hebt. Dan kunnen we ervoor zorgen dat de omstandigheden verbeteren of halen we de excursie uit ons aanbod. Zo maken we samen een einde aan dierenleed op reis.

Meer inspiratie?

Wil je meer weten over diervriendelijk reizen? Reisjournalist Daisy reist de hele wereld rond en doet dat zo diervriendelijk mogelijk. Op haar blog lees je over haar ervaringen en geeft ze tips.