Natuurlijk kun je van een eiland verwachten dat de stranden er prachtig zijn, maar op het Italiaanse Sardinië zijn ze wel uitzonderlijk mooi. Je vindt er stranden in alle soorten en maten, van wit zand tot ruige rotsen. Wat ze allemaal gemeen hebben: ze worden omzoomd door een kraakheldere, turquoise zee. Het is niet gemakkelijk om te kiezen tussen al deze parels, maar Sandra heeft heeft haar favoriete plekjes op een rijtje gezet. Ontdek wat volgens haar de acht mooiste stranden van Sardinië zijn.

Dit zijn de mooiste stranden van Sardinië:

  • Is Arutas en Putzu Idu
  • Spiaggia della Pelosa
  • Capo Coda Cavallo en Cala Brandinchi
  • Spiaggia di Rena Majore
  • Costa Paradiso
  • Golf van Orosel
  • Scoglio di Peppino
  • Spiaggia Su Giudeu

1. Is Arutas en Putzu Idu

Aan de westkust van Sardinië liggen twee bijzondere stranden: Is Arutas en Putzu Idu. Het kilometerslange strand van Is Arutas is officieel beschermd, omdat het uit witte kwarts bestaat. Dat levert een wit, roze en lichtgroen strand op, omringd door het helderste water. Een plaatje om te zien! Ook Putzu Idu is een bezoek waard, dankzij het witte fijne zand en het ondiepe water. In de zoutvlaktes rond het strand kun je af en toe flamingo’s spotten.

Op zoek naar een agriturismo of lodge met uitzicht op de zee? Bekijk de accommodaties op Sardinië waar wij je naartoe brengen.

2. Spiaggia della Pelosa: terecht beroemd

Spiaggia della Pelosa in het noorden van het eiland, is één van de mooiste stranden van Sardinië. De heldere zee blijft lang ondiep en je kunt je hier heerlijk uitstrekken op een hagelwit strand. Met een beetje fantasie waan je je zo in het Caribisch gebied, want het strand kan zich daar zonder problemen mee meten. Je hebt vanaf je handdoek een mooi uitzicht op het Asinara-eiland en op een Spaanse toren. Spiaggia della Pelosa is niet voor niets erg populair, dus probeer zo vroeg mogelijk te gaan om er optimaal van te genieten.

3. Capo Coda Cavallo en Cala Brandinchi in San Teodoro

Aan de noordoostkust van Sardinië ligt San Teodoro, een paradijs voor strandliefhebbers. Hier vind je de meest paradijselijke stranden van Sardinië. Het witte strand Capo Coda Cavallo bijvoorbeeld, waar je prachtig kunt snorkelen. Nog zo’n topper is Cala Brandinchi, dat als bijnaam ‘klein Tahiti’ heeft. Het strand ligt in een prachtige baai met zacht wit strand, natuurlijk compleet met een turquoise zee. Vanaf het strand kun je bovendien Isola Tavolara zien oprijzen. Ben fan van vogels kijken, rijd dan zeker door naar de lagoon Stagno San Teodoro om flamingo’s en kingfishers te spotten.

4. Voor snorkelaars: Spiaggia di Rena Majore

Eén van de meest noordelijke stranden van Sardinië is Spiaggia di Rena Majore. Dit strand ligt in een mooie baai en biedt een mix van goudkleurig zand en rotsige stukken. Ben je dol op snorkelen, dan is dit twee kilometer lange strand zeker een aanrader.

Zin om iets anders te doen na het snorkelen in zee en zonnebaden aan de kust? Wij hebben de zes leukste activiteiten op Sardinië op een rij gezet.

5. Met een schitterende ligging: Costa Paradiso

De ligging van Costa Paradiso is spectaculair: achter het strand rijzen bergen op en het strand ligt ingeklemd tussen de rotsen. Het zand is hier fijn en licht en heeft op sommige plekken zelfs een roze gloed. Het water is kraakhelder en bij mooi weer kun je Corsica zien liggen. Met recht een paradijselijk strand!

6. De Golf van Orosei

Kom je naar Sardinië voor de mooie stranden, dan mag je de Golf van Orosei in het oosten van het eiland niet overslaan. Je struikelt hier werkelijk over de schitterende stranden, zoals Cala Luna, Cala Sisine en Cala Mariolu.

Cala Luna kun je alleen te voet of per boot bereiken. Ga je lopen, houd er dan rekening mee dat de tocht vier kilometer lang is. Maar dit lange, witte strand is de flinke wandeling meer dan waard. Ook Cala Mariolu is alleen te voet of per boot bereikbaar en is al net zo’n prachtig strand als Cala Luna.

Cala Mariolu wordt omringd door kleurrijke rotsen en het strand bestaat uit fijne, witte kiezelsteentjes. Een mooie plek om te snorkelen in het heldere water.

7. Scoglio di Peppino: knalblauw water

Scoglio di Peppino is met zijn honderdtwintig meter geen lang strand, maar toch behoort het tot de mooiste stranden van Sardinië. Vanaf het strand heb je een heel mooi uitzicht op de rots van Peppino en ook hier kun je weer rekenen op water dat zo blauw is, dat het pijn doet aan je ogen. Je kunt overigens naar de rots van Peppino toe lopen en vanaf daar genieten van een prachtig uitzicht. Heb je dit strand uitgebreid bekeken, dan kun je verder hoppen naar andere stranden in de buurt. Spiaggia delle Ginestre, Spiaggia di Monte Giusta en Cala Sinzias zijn in elk geval de moeite waard.

8. In een beschermd natuurgebied: Spiaggia Su Giudeu

In een beschermd natuurgebied ligt het prachtige Spiaggia Su Giudeu, ook één van de mooiste stranden van Sardinië. Het ligt niet zover van het populaire dorp Chia, maar het is er stukken rustiger dan op andere stranden in de buurt. Naast genieten van het lange, gouden zandstrand kun je hier ook broedende vogels en flamingo’s zien. Omdat het een natuurgebied is, zijn er geen voorzieningen bij het strand. Neem dus een tas vol lokale lekkernijen mee en je komt de dag zonder moeite door.

Plan jouw reis naar Sardinië

Ben je op zoek naar een bijzondere Sardinië rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Sandra, de reisexpert van Sardinië. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Sandra.

Meer lezen over de mooiste stranden van Sardinië?

Ben je op zoek naar inspiratie voor een rondreis Sardinië? Lees dan meer op de blog My travel secret van reisblogger Sigrid. Hier vind je onze voorbeeldreizen naar Sardinië voor nog meer reisideeën.