Uitstoot van je reis naar Mexico (kg CO2e)

Route rondreis Mexico met kinderen

Dag 1: Aankomst in Cancún

Je komt vandaag aan op de luchthaven van Cancún. Vanuit hier heb je een korte transfer naar de kustplaats Playa del Carmen, waar je in alle rust op het strand kunt bijkomen van de vlucht naar Mexico.

Wil je de CO2 uitstoot van je vlucht zo veel mogelijk beperken, kies dan voor een directe vlucht. TUI Fly vliegt 3x per week naar Cancún. Dit is de beste vlucht voor deze reis. Lees meer over vliegtickets naar Mexico.

 

Dag 2-4: Tulum

Na het ontbijt haal je je huurauto op en rijd je daarmee in ongeveer een uur naar Tulum. Tulum is een stadje aan de Caribische Zee en staat bekend om haar ruïnes. Omdat deze zich ook direct aan het strand bevinden, zijn ze daarmee uniek. Je overnacht de komende dagen in een hotel aan het strand. De volgende ochtend maak je een fietstocht. Je rijdt naar een dorpje op ongeveer een half uur van Tulum en fietst door lokale dorpjes. Tijdens het fietsen ga je ook naar 3 cenotes, de typische Mexicaanse watergrotten. De laatste dag is vrij te besteden. Een aanrader is uiteraard het bezoek van de archeologische vindplaats. Tijdens een bezoek aan het ommuurde archeologische complex van Tulum zie je diverse tempels en gebouwen, waaronder het op de klif gelegen gebouw El Castillo. Het is aan te raden je zwemspullen alvast aan te trekken voor vertrek, want als je het te warm vindt worden of je even genoeg hebt van het wandelen tussen de ruïnes, kun je een verfrissende duik in zee nemen. Let ook goed op of je leguanen kunt spotten tussen de rotsen.

 

Dag 5: Chunhuhub

Je laat Tulum achter je en reist naar je volgende bestemming, Chunhuhub. Je verblijft hier bij de lokale bevolking, omringd door de jungle. Tijdens een kampvuur onder de sterren vertellen ze je verhalen en legendes over de Maya bevolking.

Wist je dat je door langer te reizen meer positieve impact maakt? Lees meer over de voordelen van langer op reis gaan

 

Dag 6-8: Bacalar

Na het ontbijt heb je een dagtour vol cultuur en plezier. Eerst zwem je in een cenote midden in de jungle, waar je jezelf kunt onderdompelen en het prachtige landschap kunt aanschouwen. Daarna ontmoet je een ambachtsman uit een nabije gemeenschap en leer je hoe je manden kunt maken met lianen uit de jungle. Na een heerlijke en traditionele zelfgemaakte lunch bezoek je een ananasplantage. Rond 5 uur is de tour afgelopen en reis je in 1.5 uur door naar Bacalar, waar je overnacht. Het slaperige plaatsje Bacalar is gelegen aan de gelijknamige lagune. Het werd tussen 1543 en 1729 beheerd door piraten. Het plaatsje wordt nog niet door massa's toeristen bezocht, en je kunt er dan ook heerlijk ontspannen. Een aanrader is het ondernemen van een boottochtje of een kayaktour, waarbij je de lagune ontdekt. Een van de mogelijkheden is een bezoek aan het fort San Felipe. San Felipe is gebouwd in de 18e eeuw in de vorm van een vierpuntige ster, en heeft een diepe gracht eromheen.

 

Dag 9-10: Xpujil

Tijd om naar de volgende bestemming van deze rondreis Mexico met kinderen te gaan. Je rijdt in ongeveer 1.5 uur naar Xpujil. Dit kleine dorpje in de staat Campeche is de ideale uitgangsbasis voor een bezoek aan de nabijgelegen archeologische vindplaats van Calakmul, en is het aan te raden het biosfeerreservaat te ontdekken. Het Calakmul complex ligt middenin de jungle en was ooit één van de belangrijkste Mayasteden. In vergelijking met bijvoorbeeld het bekende Chichén Itzá wordt deze plek nauwelijks bezocht, terwijl Calakmul ook zeker de moeite waard is te bezoeken! Er zijn meer dan 6500 bouwwerken te vinden, en vanaf de Grote Piramide heb je een prachtig 360 graden uitzicht op de omgeving.

Wist je dat het in de Mexicaanse keuken vrij gemakkelijk is om vegetarisch te eten?

 

Dag 11-12: Campeche

De koloniale stad Campeche is de volgende bestemming van je rondreis Mexico met kinderen. Sinds 1999 staat de binnenstad op de werelderfgoedlijst van UNESCO, en dat dankt ze met name aan het feit dat ze volledig is ommuurd. Dit werd destijds gedaan om de constante aanvallen van piraten tegen te houden, en met succes. Vandaag heb je een hele dag de tijd om de stad te ontdekken. De binnenstad met haar gerestaureerde gebouwen lijkt wel een regenboog aan kleuren. De stadsmuur en meeste bastions hebben de piratenaanvallen overleefd en zijn de moeite waard om te bezichtigen. Bij de Puerta de Tierra vindt regelmatig een 'piratenlichtshow' plaats.

Op deze blog lees je van alles over de unieke excursies door Mexico.

 

Dag 13-15: Mérida

Je volgende bestemming is Mérida, op ongeveer 3 uur en een kwartier rijden. Aan te raden is onderweg een stop te maken bij Uxmal. In deze oude Mayastad kun je onder andere de hoge Piramide van de Tovenaar zien. Je hebt de komende 2 dagen nog om Mérida te ontdekken. De volgende dag is ter vrije besteding, en kun je ervoor kiezen de stad te verkennen. Mérida heeft een koloniaal centrum met charmante straatjes en overal zie je kleurrijke gevels. In Mérida zijn er tal van musea die de moeite waard zijn te ontdekken, maar de stad is ook zeer geschikt voor het scoren van wat souvenirtjes. Op de laatste dag in Mérida kun je een optionele excursie doen. In Celestun woont een grote kolonie roze flamingo’s die je kunt bezoeken. Je kunt ook een tour naar verborgen cenotes boeken, de typische grotten waar Mexico om bekend staat. 

 

Dag 16-17: Valladolid

Vanuit Mérida vertrek je richting Valladolid, wat in totaal zo'n 2.5 uur rijden is. Izamal is een plaats die ook wel bekendstaat als “De Gele Stad” of de “Stad van de Heuvels", en het is mogelijk hier een tussenstop te maken. Je kunt in de stad onder andere een piramide en de acropolis bezoeken, die het hoogste punt van de stad aan geeft. 

De volgende dag kun je het beste besteden door een bezoek te brengen aan Chichén Itzá. De piramide zul je ongetwijfeld herkennen, want dit Wereldwonder wordt bij praktisch elke reclame van Mexico gebruikt. Het is aan te raden de stad zo vroeg mogelijk te bezoeken, omdat de plaats een populaire toeristische trekpleister is. Behalve de bekende piramides vind je er onder andere ook een observatorium en een veld voor een balspel.

 

Dag 18-20: Isla Holbox

Vanuit Valladolid reis je in ongeveer 2.5 uur naar Isla Holbox. De komende dagen kun je genieten van de hagelwitte stranden die dit eilandje rijk is. Je hebt twee dagen de tijd om te genieten van Isla Holbox. Het eiland is rijk aan muurschilderingen; op iedere straathoek vind je er wel een, waarbij de ene nog mooier is dan de ander. Een aan te raden activiteit is het huren van een fiets, waarmee je het eiland in een korte tijd op een leuke manier kunt ontdekken. Op Isla Holbox is het echt genieten. Een van de dingen die je gedaan moet hebben hier, is snorkelen. Wie weet spot je wel schildpadden, dolfijnen of gigantische roggen! Uiteraard is dit ook de tijd om op te laden en bij te komen.

 

Dag 21: Vertrek vanuit Cancún

Je laat Isla Holbox achter je, en vanuit Chiquila reis je in ongeveer 2 uur terug naar Cancún. Na 3 weken reizen is deze rondreis Mexico met kinderen helaas voorbij.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Elvira je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

 

Vliegtickets rondreis Mexico

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Mexico boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Elvira geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

logo voetafdrukIn plaats van compenseren wil Better Places de CO2e-uitstoot van al haar reizen elk jaar met 5% verminderen.

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Mexico maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Mexico

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Mexico. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Mexico

beste reistijd Mexico

Beste reistijd Mexico

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Veelgestelde vragen rondreis Mexico met kinderen

Wat is de ideale reisduur voor een familiereis naar Mexico?

Zijn er in Mexico voldoende mogelijkheden om te zwemmen?

Wat zijn de hoogtepunten van een familiereis naar Mexico?