Na het Googlen van ‘bijzondere reis in Peru’ kwamen Ruud en Wilma Bremmers terecht bij Better Places. Samen met Guido, de reisexpert van Better Places in Peru, stelden ze hun ideale reis samen voor hun gezin met drie kinderen. “Het contact met de mensen vond ik heel speciaal.”

Zelf je bijzondere reis in Peru samenstellen

Ruud en Wilma hebben drie kinderen, van 20, 18 en 13. Deze zomer gingen ze met z’n vijven op vakantie, misschien wel de laatste keer dat alle kinderen meegingen. “We zochten een bijzondere reisbestemming met een oorspronkelijke cultuur en mooie natuur”, zegt Ruud. “Dat werd Peru.” Tijdens hun zoektocht naar een passende reis ontdekten Ruud en Wilma dat veel reisorganisaties hetzelfde programma aanbieden. “Uiteindelijk Googlede ik op ‘bijzondere reis Peru’ en kwam Better Places bovendrijven”, zegt Wilma. “Hier konden we zelf onze reis samenstellen. Belangrijk, want we wilden een reis met een goede mix van plekken en activiteiten. De leeftijden in ons gezin lopen uiteen van 13 tot 50, dus er moest voor iedereen iets bij zitten. Bovendien was het verschil dat we bij Better Places direct contact hadden met de mensen die ook onze reis organiseerden en die daar zelf wonen of lang hebben gewoond.”

Bijzondere reis in Peru

Het gezin stelde een afwisselende reis van drie weken samen, die begon in Lima en eindigde in de Amazone. Ze vlogen onder andere over de Nazca-lijnen, verbleven in de mooie stad Arequipa en reisden naar de Colca Canyon. Ze gingen paardrijden, bezochten Cusco en de Heilige Vallei en reisden via de koffieroute naar Inca-stad Machu Picchu. “De koffieroute was één van de hoogtepunten”, vertel Ruud. “De route begon met een fietstocht, waarbij we op 4300 meter begonnen en vervolgens naar beneden fietsten. Je ziet het landschap veranderen van kaal en dor naar groen en vruchtbaar. Vervolgens overnachtten we bij een gastgezin op een koffieboerderij.” “Ik vond onze gastvrouw Julia fantastisch”, vult Wilma aan. “Haar uitstraling was zo mooi en tevreden. Onze kinderen vonden het ook geweldig om daar zelf cacaobonen te malen en even deel uit te maken van een gewoon gezin in Peru.”

Homestay en de Amazone

Ze maakten vervolgens een pittige wandeling naar een tweede homestay, waar ze ook een nacht verbleven. De route eindigde met de zonsopkomst bij Machu Picchu. “Vervolgens vlogen we naar de jungle, ook een absoluut hoogtepunt”, zegt Ruud. “We sliepen eerst een nacht in een wat groter hotel, maar daarna reisden we per boot diep de Amazone in. Een paar dagen verbleven we in het Tambopata Research Center, een kleinschalige, basic lodge midden in de natuur. Hier maakten we mooie wandelingen en zagen we volop vogels, apen, wilde zwijnen en zelfs papegaaien. Een prachtige afsluiting.”

Deze bijzondere reis in Peru werd extra speciaal door het verblijf in een homestay. Jij kan ook bij de bewoners slapen in de Colca Canyon.

Goed georganiseerde rondreis

De hele reis was perfect georganiseerd. “We reisden vaak met openbaar vervoer of toeristenbusjes en er stond op de plaats van bestemming altijd iemand klaar om ons naar ons hotel te brengen”, zegt Ruud. “Van Better Places hadden we een SIM-kaartje gekregen en we hadden een groeps-WhatsApp.“ “Zelfs de kinderen gebruikten die voor vertrek om Guido af en toe nog iets te vragen”, zegt Wilma. “Het was leuk dat zij zo echt bij de reis betrokken raakten. Van tevoren hebben we ook anderhalf uur met Guido geskyped, om het hele programma goed door te nemen. Dat persoonlijke contact vonden we heel fijn.”

Kleinschalige hotels in Peru

Over de accommodaties is het gezin ook tevreden. “De hotels waren niet luxe, maar goed genoeg”, zegt Ruud. “Soms was het vrij basic, zoals bij de gastgezinnen en in de jungle, dus dat is iets om rekening mee te houden. Ons sprak vooral het kleinschalige aan, en het feit dat de hotels door lokale mensen worden gerund. Zo kun je hen ondersteunen met je bezoek.” Ruud en Wilma kunnen Peru van harte aanbevelen. Wilma: “De veelzijdigheid, de vriendelijke mensen, het veilige gevoel: Peru heeft het allemaal. De verscheidenheid van de vele hoogtepunten maakte onze reis heel bijzonder.”

Plan jouw reis naar Peru

Ben je op zoek naar een bijzondere Peru rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Indie, Guido en Agnes, de reisexperts in Peru. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je reis is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsreeks bij de reisexpert.