Bij de familie Gunneweg is het traditie om samen oud en nieuw te vieren. Toen de zoon en schoondochter van Peter en Irene aankondigden dat ze een verlengde huwelijksreis van tien maanden gingen maken, zeiden ze dan ook: ‘Hoe moet dat dan met oud en nieuw?’ Wat als grapje begon werd een gezamenlijke roadtrip Peru van ruim twee weken. Een reis door Peru die ze gedeeltelijk met een huurauto maakten.

Een Peru roadtrip met ultieme vrijheid

Peru stond al langer op de verlanglijst van Peter en Irene, maar ze twijfelden over de manier van reizen. “We reizen bij voorkeur met eigen vervoer”, vertelt Peter. “Je eigen auto geeft je ultieme vrijheid. Je kunt zelf je route bepalen, stoppen waar je wilt en zelf je dag indelen. We hadden al eens geïnformeerd naar autorondreizen in Peru, maar daar kregen we gemengde reacties op. Daarom stelden we Peru nog even uit”. Vorig jaar besloten de zoon en schoondochter van Peter en Irene een huwelijksreis te gaan maken van tien maanden. Ze zouden starten in Zuid-Amerika. “Toen wij als grap over het samen vieren van oud en nieuw begonnen, zeiden zij: ‘maar dan komen jullie ons toch opzoeken met oud en nieuw’?”, zegt Peter. “Wij dachten dat ze daar niet op zaten te wachten, maar het was serieus. Een mooie kans voor ons om naar Peru te gaan, want daar zouden zij rond oudjaar zitten.”

Autovakantie op maat

Via via kwamen Peter en Irene bij Better Places terecht. Ze benaderden lokale reisspecialist Guido, die meteen enthousiast op hun vragen reageerde. “Guido vertelde dat hij net een mooie autorondreis had ontwikkeld in het zuiden van Peru”, zegt Peter. “Hij raadde ons af om in Lima en langs de kust te rijden, maar in het zuiden is reizen met een huurauto prima te doen. Voor ons was zijn aanpak ideaal: we konden zelf onze individuele reis samenstellen. Guido kent het land goed en kon ons daarom van goed advies voorzien. Hij luisterde naar onze wensen en daardoor hebben we precies de reis kunnen maken die we wilden”. 

Interesse in een roadtrip Peru? Bekijk hier een voorbeeld van een autorondreis Peru

Hoogtepunten roadtrip Peru

De roadtrip Peru werd een reis vol hoogtepunten, langs onder andere Arequipa, de Colca Canyon, het Titicacameer, Machu Picchu en Cusco. “Het rijden was prima te doen”, zegt Peter. “We hebben ons geen seconde onveilig gevoeld en we hebben over de meest prachtige wegen gereden. De tocht van Colca Canyon naar Titicaca leidt bijvoorbeeld langs prachtige besneeuwde vulkanen. Daar rijd je dan, op 4800 meter hoogte door de indrukwekkende natuur. De rijstijl van de Peruanen is erg assertief, maar daar heb je geen last van als je zelf rustig blijft rijden. En de vrijheid was heerlijk. Zo hadden wij tijd om uren te wachten bij de Colca Canyon tot de mist was opgetrokken, terwijl de groepsreizen het uitzicht misten omdat ze weer verder moesten.”

Slapen in homestays tijdens je roadtrip Peru

De familie sliep regelmatig in homestays, wat extra leuk was omdat de zoon en schoondochter van Irene en Peter wat Spaans spreken. “Zo kwamen we echt in contact met lokale gezinnen”, zegt Peter. “Bovendien hebben we bij alle gastfamilies heerlijk gegeten. De Peruaanse keuken was voor ons zeker één van de hoogtepunten van onze reis. Al met al was het een fantastische trip en we hebben er alle vier enorm van genoten. We willen zeker nog eens terug naar Peru, want er is nog veel meer moois te zien.”

Plan jouw reis naar Peru

Ben je op zoek naar een bijzondere Peru rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Indie, Guido en Agnes, de reisexperts in Peru. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je reis is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsreeks bij Guido en Agnes.