Kim Chang wilde haar drie kinderen graag het land laten zien waar hun overgrootouders vandaan komen. Daarom besloten ze om met het hele gezin drie weken door Suriname te reizen. Ze maakten een bijzondere reis Suriname en combineerden de mooiste plekken van het land met familiebezoek. “De rust in het binnenland is heerlijk.”

“We wilden onze reis graag combineren met familiebezoek en daarom sprak Better Places ons aan. Met Lizet konden we onze reis helemaal op maat maken.”

Twintig jaar geleden bezocht Kim Suriname voor het laatst, om daar haar familie op te zoeken. Nu vond ze het tijd om haar kinderen te laten zien waar hun wortels liggen. “Mijn kinderen zijn nu tien, vijftien en zeventien jaar en dat vonden mijn partner en ik mooie leeftijden om hen mee op reis te nemen”, vertelt Kim. “Een collega van mijn partner was op reis geweest met Better Places en zo kwamen we bij Lizet terecht, de lokale reisspecialist van Better Places in Suriname. We wilden onze reis graag combineren met familiebezoek en daarom sprak Better Places ons aan. Met Lizet konden we onze reis helemaal op maat maken.”

Bijzondere reis suriname

Bijzondere reis Suriname: Locals

Een aantal plekken sprong er echt uit voor Kim en haar gezin. Zo was de natuur bij de lagune van Bigi Pan heel indrukwekkend. “We sliepen hier in een ecolodge op het water en dat was heel bijzonder”, zegt Kim. “De stilte, de ruimte …heerlijk! Ook de binnenlanden vonden we prachtig. Zo brachten we een nacht door in het dorpje Gunsi, waar de Marrons wonen, afstammelingen van de slaven. Dit dorpje was niet speciaal opgezet voor toeristen, maar het was een gewoon, traditioneel dorp. De Marrons leven nog op de manier waarop hun voorouders leefden. Bij dit soort plekken bestaat de kans dat het ‘aapjes kijken’ wordt, maar dat gevoel hadden we hier helemaal niet. Er werd heel respectvol omgegaan met de mensen en we verstoorden het gewone leven in het dorp niet.”

Bijzondere reis suriname

Kleine ecolodges

Een ander hoogtepunt voor Kim en haar gezin was Galibi, waar ze ’s nachts een schildpad eieren zagen leggen op het strand. Ook deze excursie werd met veel respect uitgevoerd: de schildpad kon rustig zijn gang gaan. “De natuur in Suriname is echt prachtig en nog heel ongerept”, vindt Kim. “Ik vond het bijzonder dat er geen massatoerisme is. Suriname heeft toeristen veel te bieden, maar bij de meeste mensen is het nog onbekend. We sliepen in kleinschalige ecolodges, hadden goed contact met de –bijzonder vriendelijke – mensen en de reis voelde heel persoonlijk. We hebben Suriname goed leren kennen.”

Plan jouw reis naar Suriname

Ben je op zoek naar een bijzondere Suriname rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Lizet, de reisexpert in Suriname. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Lizet.

Ook een bijzondere reis door Suriname?

Kim ging met haar gezin op reis naar Suriname, en liet zich adviseren door de lokale reisspecialist Lizet. Ben je ook op zoek naar meer inspiratie? De bloggers van Stop and Stare geven je een aantal reistips voor een geweldige Suriname reis.