Een exotische mix van culturen, maar toch wordt er gewoon Nederlands gesproken. Dat ga je ervaren tijdens je individuele rondreis Suriname. Ongerepte jungle, brede rivieren, bergen en volop mogelijkheden om van de gebaande paden af te gaan. Suriname, één van de meest bijzondere bestemmingen in Zuid-Amerika en hét land waar cultuur, natuur, actief zijn of relaxen allemaal samenkomt.

logo Travelife

Ga zo lang mogelijk op reis, zodat je de cultuur écht kunt ervaren

Ontvang een voorstel op maat

Geef Lizet je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

 

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Suriname maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Maak van kinderen geen bedelaars en laat snoep, pennen en cadeaus thuis

Reisadvies Suriname

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Suriname. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Suriname

Beste reistijd Suriname

Beste reistijd Suriname

Waar moet je nu op letten voor een duurzame reis? We hebben speciaal daarvoor een checklist voor duurzaam reizen samengesteld!

Rondreizen in Suriname

Op zoek naar nog meer avontuur tijdens je rondreis Suriname? 

Kampeer dan op de Palulu-camping in het hart van de jungle. Hier slaap je in een tentje midden in de natuur en kun je zwemmen in de frisse kreek.

Dieren spotten in Suriname

Ook een trip naar Kabalebo Nature Resort is een aanrader. Het resort is alleen bereikbaar per vliegtuig en in het reservaat zijn verschillende actieve trips mogelijk. Je kunt klimmen naar de top van Misty Mountain, vissen of kajakken. Ook kun je hier allerlei dieren spotten, zoals apen en vogels. Wil je graag meemaken hoe zeeschildpadden hun eieren leggen? Dan kan van februari tot augustus bij de monding van de Suriname- of de Marowijnerivier.

Duurzaam Reizen Suriname

Duurzaam reizen in Suriname is vrij makkelijk. Je reist vooral overland en de accommodaties zijn kleinschalig en werken milieuvriendelijk. Better Places helpt je graag aan lokale gidsen, die je alles kunnen vertellen over hun land. Door hen in te huren draag je bij aan hun levensonderhoud. Je kunt in Suriname bovendien kennismaken met lokale gemeenschappen, bijvoorbeeld met de Marron aan de Boven-Surinamerivier. Wil je de natuur in Suriname verkennen? Kies dan voor excursies die de natuur niet beschadigen. Wil je bijvoorbeeld zien hoe zeeschildpadden hun eieren leggen, dan kiest Better Places een plek waar de regels van het Wereldnatuurfonds in acht worden genomen en waar speciaal getrainde gidsen werken.

Luxe reis Suriname

Wil je tijdens je rondreis door Suriname heerlijk kunnen ontspannen, veel van het land zien en in de watten worden gelegd? Dan is de luxe Suriname reis ideaal voor jou. Tijdens deze reis ervaar je Suriname in een relaxed tempo en verblijf je in de mooiste accommodaties. Zo verblijf je in Commewijne in een prachtig en oud plantagehuis midden in het plantagegebied. Ook kun je de authentieke cultuur van het marron volk ervaren, tijdens een verblijf in een luxe lodge. Ook kun je vanuit een privévliegtuig genieten van de prachtige uitzichten van het Amazone regenwoud en kun je genieten van een massage midden in de jungle. Tijdens deze luxe reis komt niets te kort!

Suriname met kinderen: een prachtige familiereis

Wil je naar Suriname met kinderen? Dat kan! Onze lokale reisspecialist Lizet heeft veel ervaring met het organiseren van familiereizen Suriname en stelt graag je droomreis voor je samen. Suriname is een fijn reisland voor het hele gezin. Surinamers spreken Nederlands, het land is veilig en het eten is erg lekker en betrouwbaar. Bovendien is reizen in Suriname ontspannen: je kunt een goede combinatie maken tussen georganiseerde tours en rustmomenten. De accommodaties zijn mooi en kleinschalig en zijn vaak voorzien van een zwembad. Dat maakt een rondreis Suriname een prachtige bestemming voor een familieavontuur.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste periode om naar Suriname te reizen?

Is Suriname geschikt voor een rondreis met kinderen?

Welke vlucht kan ik het beste boeken voor mijn reis naar Suriname?

Kan ik een luxe reis maken door Suriname?