Miranda - Reisexpert Costa Rica

Hola, mijn naam is Miranda en ik ben je Costa Rica specialist. Ik laat reizigers graag kennismaken met de overweldigende en diverse natuur; de bijzondere plekjes waar al je zintuigen op scherp worden gezet. Zoals in Corcovado, waar het ongerepte regenwoud tot aan verlaten stranden loopt, felgekleurde ara’s met luid geschreeuw over je hoofd vliegen en de apen in de bomen hangen. ¡Pura Vida!

Costa Rica expert Miranda

Het grote avontuur in Costa Rica

Het zou zo een aflevering van 'Ik Vetrek' kunnen zijn. In 2008 gaan Miranda, haar man en twee piepjonge kinderen het grote avontuur aan. Ze verhuizen van Nederland naar Costa Rica om daar hun eigen lodge te runnen. Miranda: “we fantaseerden al lang over wonen in het buitenland. Na een lange reis door Costa Rica werd dat gevoel nog sterker. Het klimaat, het rustige levenstempo, de natuur... Het leek ons een heerlijk land om onze kinderen op te zien groeien.” Het stel vond een stuk grond in het zuiden van Costa Rica. “We wilden per se een plek die niet overspoeld is door buitenlanders, maar zo mooi dat je er absoluut naartoe wil.” Dat is gelukt. Miranda en haar gezin vestigen zich aan de oever van een rivier in een nietszeggend dorp met acht families. “We werden met open armen ontvangen en kregen alle hulp die we nodig hadden.”

De hele dag dammen bouwen

Anderhalf jaar lang klussen de Nederlanders aan hun droomlodge. “Er stond helemaal niks. We hebben safaritenten uit Zuid-Afrika laten komen en die op verschillende hoogtes op het terrein gezet. De omgeving maakt het helemaal af. Het is hier altijd groen en levendig met aapjes en prachtige vogels.” Miranda's lievelingsplek is het natuurlijke zwembad. “Sommige gasten willen graag een zwembad. Dan zeg ik; wij hebben iets veel beters! Onze lodge staat aan de oever van een rivier. Je kunt daar heerlijk zwemmen en spelen bij de kleine watervalletjes. Soms zijn gezinnen de hele dag dammen aan het bouwen. Het is echt geweldig om te zien dat mensen zo genieten van de plek die wij gecreëerd hebben.”

Op maat gemaakte reizen organiseren

In 2021 krijgt de ondernemer een telefoontje uit Nederland. “Saskia vroeg me of ik individuele reizen voor Better Places wil organiseren. Ik twijfelde geen moment. Natúúrlijk wil ik dat!” Miranda heeft in het verleden al veel ervaring opgedaan met het organiseren van groepsreizen. “Die routes stonden meestal al vast. Daar was op een gegeven moment de uitdaging wel van af. Nu mag ik elke keer opnieuw een op maat gemaakte rondreis organiseren. Ik kan mijn eigen favoriete plekken adviseren en juist van de gebaande paden af gaan. Maar vooral het rechtstreekse contact met de reiziger vind ik ontzettend leuk en waardevol.”

Één met de natuur in Costa Rica

Waar je echt naartoe moet tijdens een rondreis door Costa Rica? Miranda weet het wel. “Op anderhalf uur rijden vanaf ons huis ligt een waterval. Je moet met een gids het regenwoud in om hem te bezoeken. Achter de waterval ligt een grot waar je een nachtje in kan slapen. Het is een eenvoudig verblijf, maar o zo bijzonder. De zonsondergang die je door de waterval heen ziet vergeet je nooit meer.” Hoewel Costa Rica een populaire reisbestemming is, kun je volgens Miranda de drukte prima vermijden. “Er zijn zoveel onontdekte plekken. In Costa Rica kun je echt één worden met de natuur. Vanuit de Indianencultuur leer je over medicinale planten en de verhalen over vroeger.” Krijg je er al zin in? Stuur Miranda een berichtje een ontvang een reisvoorstel op maat. “Ik wil je helpen alles uit je reis te halen, zodat je achteraf kan zeggen dat al je wensen zijn uitgekomen. En meer!”

Plan jouw reis naar Costa Rica

Ben je op zoek naar een bijzondere Costa Rica rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Miranda, de reisexpert in Costa Rica. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Miranda.

Ontwerp je Costa Rica vakantie op maat

De natuur in Costa Rica is overweldigend en de diversiteit van dit land is grandioos; zo veel te zien, te doen en te ontdekken in dit kleine land! In Costa Rica kan je gemakkelijk en veilig reizen, er is veel te zien en toch met korte reisafstanden. Een prachtig vakantieland voor alle leeftijden!

Laat je inspireren door de voorbeeldreizen. Je kunt ook volledig je eigen programma samenstellen. Via het formulier reisvoorstel kun je een aanvraag doen. Zodra je het reisvoorstel hebt ingestuurd ontvang je binnen twee werkdagen een reactie. Miranda doet haar uiterste best om het reisvoorstel zo goed mogelijk aan te laten sluiten op jouw persoonlijke wensen. Hoe meer informatie je geeft, hoe beter zij kan inspelen op je wensen.

Ontvang een voorstel op maat

Geef je wensen door en ontvang een voorstel op maat.

 

Ondersteuning voor én tijdens je Costa Rica rondreis

Costa Rica specialist Miranda en haar team helpen je niet alleen met het uitstippelen van je ideale Costa Rica rondreis, zij zijn ook je steun en toeverlaat tijdens de rondreis. Tijdens de reis kun je Miranda en haar team altijd bereiken. Daarnaast geeft Miranda je tijdens de reis tips voor leuke restaurantjes en excursies.

Reizen naar Costa Rica met kinderen

Wil je op vakantie naar Costa Rica met kinderen? Dat kan! Costa Rica is uitermate geschikt voor reizen met kinderen. Miranda, onze lokale reisspecialist, helpt je graag om een mooie familiereis naar Costa Rica samen te stellen

Reiservaringen Costa Rica

Bekijk meer reiservaringen van reizigers die op reis gingen naar Costa Rica op TrustpilotRondreis of Reviews.