Ben je een echte natuurliefhebber, dan is een individuele rondreis Costa Rica een aanrader. Het is een prachtig groen land vol jungle, nevelwouden, vulkanen en witte stranden. Ben je nog niet om? Lees dan onze Costa Rica inspiratie!

Inspiratie voor Costa Rica


De ontdekkingsreiziger Columbus kwam tijdens een van zijn reizen een prachtig land met vulkanen, ongerepte jungles, mysterieuze nevelwouden en witte zandstranden tegen. Hij gaf het de naam Costa Rica, oftewel de “Rijke Kust”. Natuurliefhebbers zullen ook nu nog genieten van de vele schatten van Costa Rica. Van ziplinen en wandelen tot dieren spotten en relaxen in warmwaterbronnen: er is veel te zien en te doen in Costa Rica.
 

Costa Rica inspiratie: paradijs voor natuurliefhebbers


Costa Rica is anderhalf keer zo groot als Nederland en dus vrij compact. Maar de keuze aan plekken om te bezoeken is groot: Costa Rica heeft maar liefst 28 nationale parken. In Monteverde Nationaal Park zul je verbaasd zijn over de vele tinten groen die je in dit nevelwoud tegenkomt. Met name vogelliefhebbers zullen enthousiast zijn om hiernaartoe te gaan, om kolibries, toekans en de quetzal te spotten: een zeldzaam vogeltje met glanzende groene veren. Monteverde is ook een van de beste plekken om te ziplinen en van boomtop naar boomtop te slingeren. Ook spannend: een nachtwandeling met een gids om dieren in het donker te spotten!

Veel dieren spotten in Costa Rica 


Als je graag dieren wilt spotten in Costa Rica mag je Tortuguero Nationaal Park zeker niet overslaan. De jungle en de oceaan komen samen in dit nationale park in het noordoosten van het land. Niet voor niets wordt het ook wel de kleine versie van de Amazone genoemd. Met een kajak kun je door het regenwoud varen en kaaimannen, apen, slangen, luiaards en hagedissen spotten. Ook heb je hier de kans om zeeschildpadden te zien, die in bepaalde maanden aan land komen om eieren te leggen.
De kans dat je dieren spot in Manuel Antonio Nationaal Park is ook groot. In dit kleine nationale park leven veel kapucijnenapen en doodshoofdapen. Op haar blog vertelt Jessica van Corners of the World wat dit park zo speciaal maakt.


 

Plan jouw reis naar Costa Rica

Ben je op zoek naar een bijzondere Costa Rica rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Miranda, de reisexpert in Costa Rica. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Miranda.