De natuur in dit Midden-Amerikaanse land is overweldigend mooi, je kunt er allerlei bijzondere activiteiten doen en het dierenleven is uniek. Ben je een echte natuurliefhebber, dan is een individuele rondreis Costa Rica een aanrader. Het is een prachtig groen land vol jungle, nevelwouden, vulkanen en witte stranden. Je kunt zeeschildpadden eieren zien leggen, met een zipline boven het regenwoud vliegen en met een beetje geluk zelfs luiaards spotten. Slapen doe je in kleinschalige ecolodges. Zo ga je helemaal op in de natuur.

 

Positieve impact reis

Deze reis zit boordevol positieve impact.

Bekijk de duurzame reis Costa Rica

Kies ook eens voor een homestay en maak écht kennis met de bewoners.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Miranda je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

LET OP: Voor Costa Rica hanteren we een minimum budget per persoon per dag van €100,-. Als jouw budget (ver) onder dit bedrag uitkomt is de kans groot dat we je aanvraag niet in behandeling kunnen nemen.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kaapverdië

Let op: Vanwege de politieke situatie in Ethiopië is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: De verwachting is dat China vanwege corona pas in 2023 weer toeristen toelaat. Op dit moment is het daarom niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kirgizië.

Let op: Vanwege de politieke situatie in Myanmar is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kosovo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Moldavië.

Let op: het is op dit moment enkel mogelijk een actieve (wandel- en/of fiets-) reis door Zwitserland aan te vragen. 

Let op: Wales kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Helaas is het tot en met eind oktober niet mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis door Panama. 

Klimaatimpact

De gemiddelde uitstoot van een retourvlucht naar Costa Rica (San José) is 4922kg CO2e (Bron: Atmosfair)

Bekijk de impact van je reis

Reduceren van CO2-uitstoot

Better Places is gestopt met het compenseren van de CO2-uitstoot van haar reizen. In plaats daarvan willen wij de CO2-uitstoot van al onze reizen elk jaar met 5% verminderen. Bekijk ons Actieplan voor het klimaat.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig te reizen in Costa Rica en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Costa Rica maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je Costa Rica rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Voorkom drukte en overtoerisme, reis in het voor- of naseizoen

Reisadvies Costa Rica

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Costa Rica. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Costa Rica

beste reistijd costa rica

Beste reistijd Costa Rica

Waar moet je nu op letten voor een duurzame reis? We hebben speciaal daarvoor een checklist voor duurzaam reizen samengesteld!

Rondreizen in Costa Rica

Spot wilde dieren tijdens een rondreis Costa Rica

Dit mooie land heeft een groot aantal prachtige natuurparken, die je zeker wilt bezoeken. Eén van de hoogtepunten is Tortuguero National Park. Het park is alleen met de boot te bereiken en je vaart eerst anderhalf uur diep de jungle in. Met een gids vaar je vervolgens over de dichtbegroeide kanalen, op zoek naar bijzondere bloemen- en plantensoorten, apen, vogels, kaaimannen en luiaards. In Tortuguero leven duizenden schildpadden en in juli en augustus kun je de groene zeeschildpad eieren zien leggen. Wil je een nog ongerepter deel van het land beleven? Ga dan naar Corcovado National Park. Hier leven onder andere vier verschillende apensoorten, ara’s, toekans, wasbeertjes, slangen en krokodillen.

Duurzaam reizen in Costa Rica

In Costa Rica draait het allemaal om ongerepte natuur, van mystieke regenwouden tot stomende vulkanen. Die natuur moet behouden blijven en het is dan ook belangrijk dat reizigers duurzame keuzes maken. Slaap in kleinschalige eco-accommodaties midden in de natuur, die zich inzetten om de natuur te beschermen en hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Ondersteun natuurbeschermingsprojecten, zoals het Jaguar Rescue Center in Playa Chiquita. En belangrijk: bezoek ook minder bekende nationale parken, zoals Volcán Tenorio en Caño Negro. Zo verspreidt het toerisme zich beter over Costa Rica en staat de biodiversiteit van bekende natuurgebieden minder onder druk. Lees hier meer over duurzaam reizen in Costa Rica.

Veilig reizen in Costa Rica

Als je op reis gaat in Coronatijd, wil je natuurlijk graag weten hoe het er aan toe is op de bestemming. Je wilt zorgeloos kunnen reizen, met zo weinig mogelijk risico op het gebied van Corona. We brengen je graag op de hoogte van de huidige stand van zaken, de maatregelen op je bestemming en wat je zelf kan doen zodat je veilig op reis kunt gaan in Costa Rica.

Een rondreis Costa Rica zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis Costa Rica zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Miranda, de reisexpert ter plaatse, en zij stuurt je een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen Costa Rica

Wat is de beste reistijd voor Costa Rica?

Wat zijn de leukste bezienswaardigheden in Costa Rica?

Waar vind je de mooiste stranden in Costa Rica?

Is Costa Rica geschikt voor een rondreis met kinderen?

Is reizen in Costa Rica veilig?