De natuur in dit Midden-Amerikaanse land is overweldigend mooi, je kunt er allerlei bijzondere activiteiten doen en het dierenleven is uniek. Ben je een echte natuurliefhebber, dan is een individuele rondreis Costa Rica een aanrader. Het is een prachtig groen land vol jungle, nevelwouden, vulkanen en witte stranden. Je kunt zeeschildpadden eieren zien leggen, met een zipline boven het regenwoud vliegen en met een beetje geluk zelfs luiaards spotten. Slapen doe je in kleinschalige ecolodges. Zo ga je helemaal op in de natuur.

 

Ontvang een voorstel op maat

Geef je wensen door en ontvang een voorstel op maat.

 

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Costa Rica reis.

Ik ben benieuwd

Retour Amsterdam - San José: verschil per luchtvaartmaatschappij (kg CO2 p.p.)

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Costa Rica maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je Costa Rica rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Voorkom drukte en overtoerisme, reis in het voor- of naseizoen

Reisadvies Costa Rica

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Costa Rica. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Costa Rica

beste reistijd costa rica

Beste reistijd Costa Rica

Waar moet je nu op letten voor een duurzame reis? We hebben speciaal daarvoor een checklist voor duurzaam reizen samengesteld!

Rondreizen in Costa Rica

Spot wilde dieren tijdens een rondreis Costa Rica

Dit mooie land heeft een groot aantal prachtige natuurparken, die je zeker wilt bezoeken. Eén van de hoogtepunten is Tortuguero National Park. Het park is alleen met de boot te bereiken en je vaart eerst anderhalf uur diep de jungle in. Met een gids vaar je vervolgens over de dichtbegroeide kanalen, op zoek naar bijzondere bloemen- en plantensoorten, apen, vogels, kaaimannen en luiaards. In Tortuguero leven duizenden schildpadden en in juli en augustus kun je de groene zeeschildpad eieren zien leggen. Wil je een nog ongerepter deel van het land beleven? Ga dan naar Corcovado National Park. Hier leven onder andere vier verschillende apensoorten, ara’s, toekans, wasbeertjes, slangen en krokodillen.

Duurzaam reizen in Costa Rica

In Costa Rica draait het allemaal om ongerepte natuur, van mystieke regenwouden tot stomende vulkanen. Die natuur moet behouden blijven en het is dan ook belangrijk dat reizigers duurzame keuzes maken. Slaap in kleinschalige eco-accommodaties midden in de natuur, die zich inzetten om de natuur te beschermen en hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Ondersteun natuurbeschermingsprojecten, zoals het Jaguar Rescue Center in Playa Chiquita. En belangrijk: bezoek ook minder bekende nationale parken, zoals Volcán Tenorio en Caño Negro. Zo verspreidt het toerisme zich beter over Costa Rica en staat de biodiversiteit van bekende natuurgebieden minder onder druk. Lees hier meer over duurzaam reizen in Costa Rica.

Veilig reizen in Costa Rica

Als je op reis gaat naar een verre bestemming, wil je natuurlijk graag weten of rondreizen veilig is. Je wilt zorgeloos kunnen genieten, met zo weinig mogelijk risico's. We brengen je graag op de hoogte van de huidige stand van zaken en wat je zelf kan doen zodat je veilig op reis kunt gaan in Costa Rica.

Een rondreis Costa Rica zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis Costa Rica zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Miranda, de reisexpert ter plaatse, en zij stuurt je een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen Costa Rica

Wat is de beste reistijd voor Costa Rica?

Wat zijn de leukste bezienswaardigheden in Costa Rica?

Waar vind je de mooiste stranden in Costa Rica?

Is Costa Rica geschikt voor een rondreis met kinderen?

Is reizen in Costa Rica veilig?

Hoe lang naar Costa Rica?