Alle handige informatie over Costa Rica bij elkaar met onder andere tips voor deze bestemming en praktische informatie over onder meer gezondheid op reis, veiligheid en geldzaken.

Ligging van Costa Rica


Costa Rica ligt in Midden-Amerika. Het land grenst met Panama en Nicaragua. Daarnaast kun je in zowel de Caraïbische Zee als de Pacifische Oceaan zwemmen als je in Costa Rica bent. Costa Rica is anderhalf keer zo groot als Nederland. Het land is dus vrij compact, maar houd wel rekening met lange reistijden door de wegen. Om je een idee te geven: de afstand van Puerto Viejo naar de hoofdstad San José is 220 kilometer en de reistijd is zo’n 4,5 uur.
 

Beste reistijd voor Costa Rica

Costa Rica heeft verschillende microklimaten, waardoor je eigenlijk het hele jaar door wel door Costa Rica kunt reizen, afhankelijk van de plekken die je wilt bezoeken. Het is sowieso verstandig om een regenjas in te pakken, want je zult bijna niet ontkomen aan een regenbui als je in Costa Rica bent.

Doorgaans is de beste reistijd voor Costa Rica van november tot en met april. Aan de Caribische kust is het bijna het hele jaar door zonnig. Af en toe zijn er heftige regenbuien, maar die duren niet lang. Het hele jaar door is het in de vulkanische gebieden zoals Arenal en de hoofdstad San José vochtig en valt er veel regen. Ook in de regenwouden zoals de omgeving van Monteverde kun je het hele jaar door mist en regen verwachten.
 

Taal in Costa Rica


In Costa Rica wordt Spaans gesproken. Het is altijd handig om van tevoren een paar Spaanse woordjes en zinnetjes te leren. Dit maakt het contact met de bevolking een stuk leuker en gemakkelijker. Bovendien zijn informatieborden en menukaarten in niet-toeristische gebieden soms alleen in het Spaans. Met name de jongere generatie in Costa Rica spreekt tegenwoordig ook vaak Engels.

Costa Rica bestemmingsinfo: veiligheid

Veel reizigers mijden de Midden-Amerikaanse landen vaak vanwege de veiligheid. Costa Rica is echter een van de veiligste landen in Midden-Amerika. Het land is zeker in vergelijking met buurlanden een welvarend land. Door de invloeden van het Amerikaanse toerisme voelt het op sommige plekken zoals de westkust zelfs Westers aan. Daarnaast is Costa Rica veel bezig met duurzame landbouw en duurzaam toerisme.

Costa Rica is over het algemeen een veilig land om doorheen te reizen. Bekijk van tevoren het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor updates. Bovendien houdt onze lokale reisspecialist je voor én tijdens de reis op de hoogte van veranderingen. Je staat er dus nooit alleen voor en je kunt altijd met jouw vragen bij haar terecht. 
 

Plan jouw reis naar Costa Rica

Ben je op zoek naar een bijzondere Costa Rica rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Miranda, de reisexpert in Costa Rica. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Miranda.