Ervaring Peru met kinderen

Rondreis Peru met kinderen

“Het contact met de mensen vond ik heel speciaal”

Ruud en Wilma hebben drie kinderen van 20, 18 en 13. Deze zomer gingen ze met z’n vijven op vakantie, misschien wel de laatste keer dat alle kinderen meegingen. “We zochten een bijzondere reisbestemming met een oorspronkelijke cultuur en mooie natuur”, zegt Ruud. “Dat werd Peru”. Tijdens hun zoektocht naar een passende reis ontdekten Ruud en Wilma dat veel reisorganisaties hetzelfde programma aanbieden. “Uiteindelijk Googlede ik op ‘bijzondere reis Peru’ en kwam Better Places bovendrijven”, zegt Wilma. “Hier konden we zelf onze reis samenstellen. Belangrijk, want we wilden een reis met een goede mix van plekken en activiteiten. De leeftijden in ons gezin lopen uiteen van 13 tot 50, dus er moest voor iedereen iets bij zitten. Bovendien was het verschil dat we bij Better Places direct contact hadden met de mensen die ook onze reis organiseerden en die daar zelf wonen of lang hebben gewoond.”

Familie rondreis Peru

Homestay en de Amazone

Ze maakten vervolgens een pittige wandeling naar een tweede homestay, waar ze ook een nacht verbleven. De route eindigde met de zonsopkomst bij Machu Picchu. “Vervolgens vlogen we naar de jungle, ook een absoluut hoogtepunt”, zegt Ruud. “We sliepen eerst een nacht in een wat groter hotel, maar daarna reisden we per boot diep de Amazone in. Een paar dagen verbleven we in het Tambopata Research Center, een kleinschalige, basic lodge midden in de natuur. Hier maakten we mooie wandelingen en zagen we volop vogels, apen, wilde zwijnen en zelfs papegaaien. Een prachtige afsluiting.”

Familie met kinderen Machu Picchu

Kleinschalige hotels in Peru

Over de accommodaties is het gezin ook tevreden. “De hotels waren niet luxe, maar goed genoeg”, zegt Ruud. “Soms was het vrij basic, zoals bij de gastgezinnen en in de jungle, dus dat is iets om rekening mee te houden. Ons sprak vooral het kleinschalige aan en het feit dat de hotels door lokale mensen worden gerund. Zo kun je hen ondersteunen met je bezoek.” Ruud en Wilma kunnen Peru van harte aanbevelen. Wilma: “De veelzijdigheid, de vriendelijke mensen, het veilige gevoel: Peru heeft het allemaal. De verscheidenheid van de vele hoogtepunten maakte onze reis heel bijzonder.”