Excursie Cajon del Maipo

Prachtige ongerepte natuur op nog geen 2 uur van Santiago de Chile, waar je start. Al binnen een uur reis je de Maipo vallei in. Diep beneden in het dal kronkelt de rivier. Het eerste deel van de vallei is lieflijk. Verder richting de Andes wordt het ongerepter. Je kunt een aantal prachtige wandelingen maken, naar de san Francisco gletsjer en de el Morado gletsjer. Watervallen voeren het overtollige water in de bergen af. Er zijn warme baden waar je omringd door sneeuwbergen kunt baden. En je kunt de dag afsluiten met een typische Chileense barbecue.

1-daagse tour:
Je bezoekt met een huurauto de Maipo Vallei. Het is een prachtige route steeds dieper en hoger de vallei in. Je komt in de avond weer terug naar Santiago de Chile. Je krijgt uitgebreide informatie mee over de interessante plekken in de vallei.

3-daagse tour:
Je gaat ook hier op pad met een huurauto en overnacht 1 nacht in een prachtig gelegen luxe refugio diep in de vallei dichtbij Lo Valdes en 1 nacht in een luxe hotel het lieflijke wijndorp Pirque. Je kunt ook kiezen voor een kampeerovernachting. Je krijgt uitgebreide informatie mee over de interessante plekken in de vallei.

Chili ontdekken met kinderen? Onze lokale reisexpert Marion regelt het voor je. Of bekijk alvast onze voorbeeldreizen.

Excursie Isla Magdalena Magalaan-pinguins

Vanuit Punta Arenas kun je in een tour van ongeveer 6 uur een pinguïnkolonie op het eiland Magdalena in de straat van Magalaan bezoeken. De tour wordt meestal in de middag uitgevoerd en het vertrek hangt af van klimatologische omstandigheden. Je vaart ongeveer 2 uur en hebt onderweg kans om albatrossen, sternen en dolfijnen te zien. Deze tour is niet alleen een visueel feest maar ook een wereld van geur en geluid. In het seizoen broeden hier meer dan 55.000 Magalaan pinguïn paartjes, het totaal aantal pinguïns neemt nog flink toe zodra de kuikens worden geboren. Je bent ongeveeer een uur op het eiland, waar je tussen de pinguïns kunt wandelen.

Chili excursies – Boottour Gletsjer San Rafael

In de regio Aysen kun je een onvergetelijke boottour maken naar de San Rafael gletsjer. Je vaart tussen de diep blauwe ijsschotsen naar de fascinerende gletsjer.

Gletsjer Valle Exploradores icewalk en eventueel iceclimb

In de regio Aysen kun je de wandeling maken op de gletsjer Valle Exploradores. Het is een pittige wandeling, maar de beloning is een overweldigend uitzicht op de gletsjer, die deel uitmaakt van het zuidelijke Patagonische ijsveld.

Patagonië is volgens velen één van de hoogtepunten van Chili. Lees hier meer over een rondreis Patagonië

Condors spotten

In de regio Aysen kun je vanuit Coyhaique een bijzondere tour doen naar een uitzichtspunt om de vlucht van de majesteuze condor van dichtbij te observeren. De omgeving is overweldigend en de aanwezigheid van de bijzonder condor maakt dit tot een onvergetelijke ervaring.

Boottour naar gletsjer Grey

In Torres del Paine kun je een prachtige boottour maken naar de in het meer Grey gelegen gletsjer Grey. In het meer drijven ijsschotsen in de meest fantastische kleuren blauw. Dichterbij de gletsjer is het zicht op de gletsjer overweldigend. Je kunt deze excursie combineren met een kajak tour dichtbij de gletsjer.

Kajak bij gletsjer Grey

In Torres del Paine kun je een onvergetelijke kajak tour maken dichtbij de prachtige gletsjer Grey. Je vaart eerst naar dichtbij de gletsjer en dan stap je over in een kajak. Een onvergetelijke ervaring.

Meer inspiratie voor je Chili rondreis

Wil je meer lezen over Chili en waarom dit geweldige land een goede keuze is voor een speciale rondreis? Lees meer over de mooiste bezienswaardigheden van Chili. Reisblog Stop and Stare schrijft veel over Chili, doe hier meer inspiratie op. 

Plan jouw reis naar Chili

Ben je op zoek naar een bijzondere Chili rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Marion, de reisexpert in Chili. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Marion.

Duurzaam reizen Chili

Duurzaam reizen houdt in dat je probeert om je bestemming te laten profiteren van je bezoek. Je zorgt dat je de natuur niet belast en dat je de locals verder helpt. In Chili kun je in veel natuurparken slapen in kleinschalige accommodaties, die gerund worden door Chilenen. Kamperen kan natuurlijk ook! Verder kun je de locals helpen door gebruik te maken van initiatieven die ze zelf hebben opgezet. Slaap bijvoorbeeld bij de gaucho’s op een authentieke estancia of leer het bijzonder Mapuche-volk kennen. Zo leer je wat het leven in Chili inhoudt en help je de locals om te profiteren van jouw reis. Lees hier meer over duurzaam reizen door Chili.