Als je gek bent op natuur, dan is Chili de ideale reisbestemming. Dit lange, smalle land barst van de overweldigende landschappen. De woestijnen en vulkanen in het noorden, de ruige bergen in het zuiden, de mooie wijngebieden en de indrukwekkende meren: een rondreis Chili is een aaneenschakeling van natuurlijke hoogtepunten.

logo Travelife

Maak niet elk jaar een verre reis en als je gaat, ga dan zo lang mogelijk

Ontvang een voorstel op maat

Geef Marion je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

 

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Chili maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Echte avonturiers reizen zoveel mogelijk over land

Reisadvies Chili

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Chili. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Noord-Chili

Beste reistijd Chili

Beste reistijd Zuid-Chili

Beste reistijd Chili

Beste reistijd Chili

Waar moet je nu op letten voor een duurzame reis? We hebben speciaal daarvoor een checklist voor duurzaam reizen samengesteld!

Rondreizen in Chili

De steden en wijngebieden van Chili

Wil je je individuele rondreis Chili nog afwisselender maken, plan dan ook wat tijd in in Santiago de Chili. De Chileense hoofdstad heeft gezellige pleinen, een grote markt en je kunt er heerlijk eten. Een leuk uitstapje is een bezoek aan Valparaiso, een kleurrijke kuststad die op heuvels is gebouwd. Ook een aanrader: Cajon del Maipo, in de voorlopers van de Andes. Dit gebied heeft gletsjers en hooglandmeren op 3000 meter hoogte en je voelt je hier heel ver weg van de stadsdrukte. Rondom Santiago liggen ook verschillende wijngebieden. Een mooie kans om enkele (ecologische) wijnhuizen te bezoeken en de beroemde Chileense wijnen te proeven.

Autorondreis Chili: rondreizen op je eigen tempo

Zie je het wel zitten om op avontuur te gaan en met een huurauto Chili te ontdekken? Dat kan! Je kunt in Chileens Patagonië prima zelf rijden en ook in het midden van Chili is een auto huren een aanrader. Pik je auto bijvoorbeeld op in Puerto Montt en rijd naar de vulkanen rond het gezellige dorp Puerto Varas. Het Peres Rosales National Park is een bezoek meer dan waard. Rijd vervolgens door het weinig bezochte Andes-merengebied in de regio Aysen, met stille meren, bossen en gletsjers. De Carretera Austral, de route die deze regio doorkruist, is prachtig en ideaal om met de huurauto te verkennen. Zo geniet je in je eigen tempo van al het natuurschoon dat Chili te bieden heeft.

Duurzaam reizen Chili

Duurzaam reizen houdt in dat je probeert om je bestemming te laten profiteren van je bezoek. Je zorgt dat je de natuur niet belast en dat je de locals verder helpt. In Chili kun je in veel natuurparken slapen in kleinschalige accommodaties, die gerund worden door Chilenen. Kamperen kan natuurlijk ook! Verder kun je de locals helpen door gebruik te maken van initiatieven die ze zelf hebben opgezet. Slaap bijvoorbeeld bij de gaucho’s op een authentieke estancia of leer het bijzonder Mapuche-volk kennen. Zo leer je wat het leven in Chili inhoudt en help je de locals om te profiteren van jouw reis.

Rondreis Chili zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis Chili zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Marion, de lokale reisexpert, en zij stuurt je een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste periode om naar Chili te reizen?

Kun je met een huurauto rondreizen door Chili?

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden in Chili?