Wel eens gehoord van de aardappelvakantie? In het begin van de twintigste eeuw werd er al een herfstvakantie gehouden. Alleen heette dat weekje vrij toen nog de aardappelvakantie. Kinderen kregen vrij van school, zodat ze konden helpen aardappelen rapen op het land van hun ouders of de buren. Nu we aardappelen gewoon in de supermarkt kopen, maar de bijbehorende vakantie gewoon is gebleven, kunnen we die tijd net zo goed gebruiken voor een mooie rondreis. Wij vertellen je welke bestemmingen perfect zijn voor reizen in de herfstvakantie.

Reizen in de herfstvakantie

Door vakantiespreiding valt de herfstvakantie niet overal in dezelfde tijd. Meestal is de najaarsvakantie, zoals het weekje vrij ook wel genoemd wordt, ergens in oktober. Het is een korte pauze tussen de grote zomervakantie en de kerstvakantie. Bovendien is het de perfecte gelegenheid om je vitamine D-voorraad aan te vullen voor de aankomende winter. Er zijn namelijk genoeg bestemmingen waar de zon in oktober nog volop schijnt en die goed te bereizen zijn in een weekje tijd. Wat dacht je van een korte gezinsvakantie in Tsjechië? Of een familiereis op Sicilië? Waar je ook naartoe gaat? Wij zorgen ervoor dat reizen in de herfstvakantie een moment van opladen en plezier is voor het hele gezin.

Korte vakantie in de herfst

De herfstvakantie duurt maar een weekje. Dat is niet lang genoeg om naar de andere kant van de wereld te vliegen. Bovendien kun je op bestemming geen al te grote afstanden afleggen als je maar zo weinig tijd hebt. Daarom hebben we onze lokale reisexperts aan het werk gezet om de perfecte gezinsvakantie samen te stellen, waarbij je in korte tijd veel kan zien en doen. Zo zijn Europese bestemmingen, zoals Spanje, Sicilië en Tsjechië ideaal voor reizen in de herfstvakantie. De landen zijn relatief klein en er is veel te doen voor gezinnen. Bovendien zijn de temperaturen aangenaam in het najaar. Maar ook in Marokko en Jordanië hebben onze lokale reisexperts korte vakanties samengesteld die perfect zijn voor ouders en kinderen. Niets ligt vast, dus neem vooral contact op met onze lokale reisexperts en ga aan de slag met het samenstellen van de ideale rondreis in de herfstvakantie.

Reizen in de herfstvakantie