Ben je gebonden aan de schoolvakanties en wil je er even tussenuit? Wat dacht je van een rondreis in de meivakantie? Want er is niets fijner dan het vooruitzicht van een weekje avontuur tussen het drukke werkleven en de bergen huiswerk door. Zie je dat wel zitten? Wij vertellen je welke bestemmingen perfect zijn voor reizen in de meivakantie met het hele gezin.

Reizen in de meivakantie

De meivakantie valt voor alle regio's in dezelfde periode. Meestal is dat rond eind april en begin mei. Voor kinderen en tieners zijn het de laatste vrije dagen voor de grote zomervakantie. Die periode die volgt kan gevoelsmatig heel lang duren. Geen gek idee dus om er nog even tussenuit te gaan. Het mooie van reizen in de meivakantie is dat de temperaturen op veel bestemmingen langzaam beginnen te stijgen, maar nog niet zo heet zijn dat je de hele middag op zoek bent naar schaduw. Bovendien is iedereen in het voorjaar net even wat vrolijker dan in de rest van het jaar. We laten de koude winterdagen achter ons, de natuur komt weer in bloei en de geboortegolf in het dierenrijk brengt een vlaag van optimisme met zich mee. Een rondreis in de meivakantie kan alleen maar slagen!

Europa is perfect voor de meivakantie

De ideale bestemming voor de meivakantie is een plek waar je met het hele gezin naartoe kan. Maar ook een land waar je in een korte tijd veel kan zien en doen. Europa is perfect daarvoor! De landen zijn relatief klein, waardoor je geen lange reisdagen hoeft te maken om toch veel plekken te bezoeken. In de bekende vakantielanden, zoals Spanje en Italië, nemen wij je van de gebaande paden af. Je gaat met het hele gezin op zoek naar archeologische vondsten of beklimt een echte vulkaan. Maar ook fietsen en slapen in een boomhut behoren tot de mogelijkheden. In minder bekende landen, zoals Albanië en Georgië, maken kinderen kennis met andere culturen, slaap je in een boerderij en is er tijd om te relaxen aan het strand. Op zoek naar meer inspiratie? Hieronder vind je de mooiste bestemmingen voor onvergetelijke reizen in de meivakantie.

Reizen in de meivakantie