Fietsreizen

Wie een bestemming verkent per fiets, neemt de tijd om een plek écht te leren kennen. Op een rustig tempo dwars door afwisselende landschappen en karakteristieke dorpen. Met onderweg alle vrijheid om af te stappen voor een goede maaltijd, mooi bezoek of vriendelijk praatje, want dat zijn de momenten die je reis onvergetelijk maken. Tijdens de individuele fietsreizen van Better Places ervaar je de schoonheid van slow travel. Onze lokale fietsreisexperts stippelen de mooiste routes voor je uit, met aan het einde van elke etappe een fijne, kleinschalige accommodatie.  

Bekijk alle fietsreizen

Slow travel door Spanje

  • Verken ongerepte natuurgebieden
  • Volg de groene Vias Verdes
  • Leer zelf authentieke Paella koken

Spanje op een unieke manier leren kennen? Tijdens een fietsreis in Spanje dompel je je echt onder in de natuur en cultuur. In het noorden verken je tijdens je fietsvakantie Spanje de regio's Arágon, Catalonië en Valencia. Een tocht door zeer afwisselende landschappen en natuurgebieden, met natuurlijk onderweg leuke tussenstops in sfeervolle dorpjes. Bijzonder in Spanje zijn de Vias Verdes: deze 'groene routes' voeren je tijdens een fietsvakantie Valencia dwars door de mooiste gebieden. Bekijk alle voorbeeldreizen Spanje.

Bretagne: het Franse fietsparadijs

  • Verken de ruige kust van Bretagne
  • Ontdek gastvrije dorpen en Franse gastronomie
  • Bezoek de Mont Saint-Michel of het meer van Guerlédan

Al onze reizen in Bretagne zijn fietsreizen, het is dan ook een geweldige fietsregio. Je stippelt je fietsreis Bretagne op maat uit met Constance, onze lokale fietsreisspecialist: "Er zijn hier veel kleine wegen, weg van het verkeer, waar je goed kunt fietsen. De wilde kusten van Bretagne zijn prachtig met de prominente kliffen, duinen, riviermondingen en stranden. De warme en gastvrije mensen, de kwaliteit van het eten, de schoonheid en kracht van natuurlijke elementen zijn enkele van de redenen waarom mensen ervoor kiezen om hier te blijven." Bekijk de voorbeeldreizen Bretagne

Cultureel Macedonië per fiets

  • Fietsen met of zonder lokale gids
  • Grote bagage wordt voor je vervoerd
  • Verblijf in authentieke familiehotels 

Een reis buiten de gebaande fietspaden! Tijdens een fietsreis Noord-Macedonië navigeer je over bergwegen, door groene velden, langs tabaksplantages en wijngaarden. Je verkent het meer van Ohrid, openluchtmusea en de klassieke stad van Heraclea Lyncstis. Als fietser trek je in dit land de aandacht en voor je het weet krijg je spontaan een 'meze' (klein hapje eten) of glaasje rakiya aangeboden. Noord-Macedonië behoort niet voor niets tot de vriendelijkste landen ter wereld! Bekijk de voorbeeldreizen Noord-Macedonië.

Stel jouw fietsvakantie samen met een fietsreizen specialist

Trap je graag flink door of heb je liever korte etappes met veel tussenstops? Zoek je vooral natuur, cultuur of een mix? Elke dag een excursie of juist veel vrije tijd? Hoeveel bagage neem je mee en wil je juist wel of niet een lokale gids mee? Bij Better Places werken we voor de fietsreizen samen met lokale reisexperts die gespecialiseerd zijn in fietsvakanties, zoals Spanje fietsreisspecialist Richard en Bretagne fietsreisexpert Constance. Zij kennen niet alleen de mooiste fietsroutes op hun bestemming, maar weten ook alles van de praktische zaken die bij een fietsreis komen kijken. Zij stellen voor jou een unieke fietsreis samen. Zo weet je dat je een avontuurlijke én comfortabele fietsreis tegemoet gaat, passend bij jouw fysieke conditie en interesses.

Veelgestelde vragen fietsreizen

Heb ik een bepaald niveau nodig voor een fietsreis?

Kan ik in Europa ook fietsreizen maken?