Griekenland is een veelzijdige vakantie bestemming! Of je nu strandliefhebber bent, van historie houdt of van de natuur. Voor iedereen heeft Griekenland iets te bieden. Ga eilandhoppen of bezoek één van de eilanden. Ontdek pittoreske dorpjes en archologische bezienswaardigheden, wandel door kloven en langs hoge kliffen, zwem in het helderblauwe water of geniet van de lekkerste typisch Griekse gerechten in een lokale tavarna.

Zonder vliegen naar Griekenland

Griekenland is niet het eerste land waar je aan denkt om met de trein naar toe te gaan, maar het is gelukkig een stuk minder ingewikkeld dan je wellicht denkt.

Reis in het voor- of naseizoen, als de temperaturen aangenaam zijn

Ontvang een voorstel op maat

Geef Camille & Iakovos je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

Welke (andere) Baltische Staten wil je nog meer bezoeken?
Welke (andere) Baltische Staten wil je nog meer bezoeken?
Welke (andere) Baltische Staten wil je nog meer bezoeken?
Weet je al welke eilanden je wilt bezoeken?
Een combinatie van onderstaande eilanden is uiteraard ook mogelijk

Boeken zonder zorgen

Bij het uitvoeren van je reis staan je gezondheid en veiligheid bij ons op nummer één. Daarom hebben we een aantal richtlijnen opgesteld, zodat je veilig op reis kunt gaan. Ook hanteren we tijdelijk soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Griekenland maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Voorkom overtoerisme en kies voor minder bekende plekken in Griekenland

Reisadvies Griekenland

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Griekenland. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Griekenland

rondreis-griekenland

Beste reistijd Griekenland

 

Rondreizen in Griekenland

Voordelen reizen in voor- en naseizoen

Bij Better Places willen we mensen stimuleren om niet allemaal tegelijk in het hoogseizoen op vakantie te gaan. Griekenland wordt in de zomermaanden juli en augustus overspoeld met toeristen. Wil je liever naar Griekenland als het wat rustiger is en aangenamer qua temperatuur? Ga dan in mei/juni of september/oktober. Vooral september is dé ideale maand om de Griekse eilanden te bezoeken. De temperatuur van het water is dan nog aangenaam en je kunt in alle rust genieten van je vakantie. De drukte is dan voorbij, maar er zijn nog wel zomerse temperaturen. In het voorjaar is de zee wat koeler. Een ander voordeel van reizen in het voor- of naseizoen is dat de prijzen een stukje lager liggen. Lees meer over de beste reistijd van Griekenland

Duurzaam reizen Griekenland

Reis je naar Griekenland met Better Places, dan kun je erop rekenen dat je het land goed leert kennen. Contact met de locals staat de hele reis voorop. Je slaapt regelmatig in sfeervolle familiehotels of kleinschalige appartementencomplexen, en je gastfamilie zal je met open armen ontvangen. Soms hebben ze ook een kleine boerderij, en vormt het toerisme een welkome extra inkomstenbron. Zo heb je unieke ervaringen tijdens je rondreis en hebben de locals een extra inkomen. Een mooie manier van duurzaam reizen!

Leer de Grieken kennen

Griekse mensen zijn vriendelijk en altijd in voor een praatje. Ga eten bij een lokale taverna of leer meer over het eiland door een lokale gids. Door contact met de lokale bevolking leer je de bestemming pas echt kennen. Grieken zitten graag buiten op bankjes of in hun voortuin. Ga een gesprekje met ze aan, dat vinden ze leuk! Zo wordt jouw Griekenland vakantie een unieke ervaring.

Je rondreis Griekenland zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis door Griekenland zelf samenstellen. Geef je wensen door aan onze reisexperts ter plaatse, zij sturen je een voorstel op maat.