Griekenland is een veelzijdige vakantiebestemming! Of je nu strandliefhebber bent, van historie houdt of van de natuur. Deze rondreis door Griekenland heeft voor iedereen iets te bieden. Het Noorden van Griekenland kent veel onbekende plekjes. Tijdens een rondreis door deze streek leer je het échte Griekenland kennen. Op het schiereiland de Peloponnesos ontdek je de Griekse mythes en word je omringd door olijfgaarden. Ontdek pittoreske dorpjes en archeologische bezienswaardigheden, wandel door kloven en langs hoge kliffen, zwem in het helderblauwe water of geniet van de lekkerste typisch Griekse gerechten in een lokale taverne. Tijdens deze Griekenland reis kun je het allemaal beleven!

Ontvang een voorstel op maat

Geef Monique je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

 

Klimaatimpact

De gemiddelde uitstoot van een retourvlucht naar Griekenland (Athene) is 1230kg CO2e (Bron: Atmosfair). 

Bekijk de klimaatimpact van onze reizen

 
Lees meer over de echte prijs van vliegen.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Zonder vliegen naar Griekenland

Griekenland is niet het eerste land waar je aan denkt om met de trein of auto naar toe te gaan, maar wel een heel mooi avontuur.

Met de trein naar Griekenland

Reis in het voor- of naseizoen, als de temperaturen aangenaam zijn

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Griekenland maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Voorkom overtoerisme en kies voor minder bekende plekken in Griekenland

Reisadvies Griekenland

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Griekenland. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Griekenland

rondreis-griekenland

Beste reistijd Griekenland

 

Waar moet je nu op letten voor een duurzame reis? We hebben speciaal daarvoor een checklist voor duurzaam reizen samengesteld!

Rondreizen in Griekenland

Duurzaam reizen Griekenland

Reis je naar Griekenland met Better Places, dan kun je erop rekenen dat je het land goed leert kennen. Contact met de locals staat de hele reis voorop. Je slaapt regelmatig in sfeervolle familiehotels of kleinschalige appartementencomplexen, en je gastfamilie zal je met open armen ontvangen. Soms hebben ze ook een kleine boerderij, en vormt het toerisme een welkome extra inkomstenbron. Zo heb je unieke ervaringen tijdens je rondreis en hebben de locals een extra inkomen. Een mooie manier van duurzaam reizen!

Met de trein naar Griekenland

Ook met de trein kun je naar Griekenland reizen. Je bent even onderweg, maar onderweg kun je mooie tussenstops maken. Lees meer informatie over hoe je met de trein naar Griekenland kunt reizen.

Leer de Grieken kennen

Griekse mensen zijn vriendelijk en altijd in voor een praatje. Ga eten bij een lokale taverne of leer meer over het eiland door een lokale gids. Door contact met de lokale bevolking leer je de bestemming pas echt kennen. Grieken zitten graag buiten op bankjes of in hun voortuin. Ga een gesprekje met ze aan, dat vinden ze leuk! Zo wordt jouw Griekenland vakantie een unieke ervaring.

Je rondreis Griekenland zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis door Griekenland zelf samenstellen. Geef je wensen door aan onze reisexpert ter plaatse, zij stuurt je een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen 

Wat is de beste reistijd voor een vakantie naar Griekenland?

Kan ik met een huurauto rondreizen door Griekenland?

Hoe kan ik duurzaam op reis naar Griekenland?