Neem een optie

Deze reis heeft een vast programma en is eenvoudig te boeken. Het is een ideale rondreis vol prachtige fietsroutes, avontuur en authentieke lokale ervaringen. Een dagje meer of minder kan altijd, maar maatwerk is niet mogelijk bij deze reis. Neem een optie en onze reisexpert stuurt je binnen vijf werkdagen een prijsopgave. Vervolgens kun je de reis definitief boeken.

 

Uitstoot van het vervoer naar Frankrijk Bretagne (kg CO2e)

Route fietsvakantie Bretagne

 

Dag 1: aankomst in Nantes

Je fietsvakantie door Bretagne start in de Franse havenstad Nantes. Met een enkele overstap in Parijs, kom je binnen 7 uur aan in Nantes. De reis begint rustig, zodat je uitgebreid de tijd hebt om de stad te ontdekken en uitgerust aan het avontuur kan beginnen. Aan het einde van de dag ontvang je de route en krijg je een korte uitleg over de fietstocht.

Deze reis is gebaseerd op transport met de trein. Nantes is goed bereikbaar met de trein, vanaf Amsterdam ben je in ongeveer zeven uur en met maar 1 overstap in Nantes. Je boekt de treinreis eenvoudig zelf bij NS international. Bekijk hier de voordelen van het reizen met de trein door Europa.

 

Dag 2: Nantes naar Saint-Brevin-les-Pins

Vandaag stap je op de fiets en laat je de stad Nantes achter je. Je fietst richting de oude wijk Trentemoult. De doolhof van steegjes en de kleurrijke huizen zijn zeker een tussenstop waard. Je vervolgt je tocht en langs de rivier de Loire bereik je Paimbœuf. Via vlakke wegen met een briesje in de rug bereik je de eindbestemming: Saint-Brevin-les-Pins. Eenmaal aangekomen bij je hotel staat een heerlijk diner op je te wachten, dat deze eerste avond inclusief is.

Details: ongeveer 62 km, ca. 180 m hoogteverschil

 

Dag 3: van Saint-Brevin-les-Pins naar La Baule 

Na het ontbijt steek je met de gratis pendelbus de brug over naar Saint Nazaire. De stad waarvan de geschiedenis nauw verbonden is met de zee en de industrie. Je fietst langs de rivier de Loire en tijdens de tocht heb je zicht op de prachtige Franse Atlantische oceaan. Je vervolgt je weg langs de kustlijn en fietst door pittoreske dorpjes, vissershavens, duinen en dennenbossen. Onderweg kom je langs vuurtorens, kastelen, musea en historische bezienswaardigheden. De fietstocht van vandaag is een geweldige ervaring voor natuur- en geschiedenisliefhebbers. Je overnacht vandaag in een sfeervol hotel.

Details: ongeveer 22 km, ca. 80 m hoogteverschil 

Lees meer over deze bijzondere route, de Traversée Moderne d'un Vieux Pays. Je ontdekt er onbekende parels en een variatie aan landschappen.

 

Dag 4: van La Baule naar La Roche-Bernard

Deze ochtend verlaat je de golf van La Baule. Je vervolgt de fietsvakantie Bretagne en fietst via witte paden en kleine secundaire wegen richting Kerhinet. Dit dorpje is volledig gerestaureerd en kenmerkt zich door de schattige huisjes en rieten daken. De route brengt je vervolgens naar Breca, waar je uitzicht hebt over de moerassen van Grande Brière. Vanaf de monding van de Loire kom je bij de randen van Vilaine. Je wordt overal omringd door water, rivieren, zee, moerassen van het Regionaal Natuurpark van Brière en zoutverdampingsvijvers van het schiereiland Guérandaise. Het is een uniek, vlak en schilderachtig landschap. Je overnacht in een comfortabel hotel.

Details: ongeveer 55km, 260 m hoogteverschil 

Benieuwd naar de ervaring van een fietsreis door Bretagne? Reiziger en schrijver Sybylle Kroon vertelt over haar fietsavonturen in dit artikel.

 

Dag 5-6: van La Roche-Bernard naar Redon

Tijdens de etappe van vandaag fiets je via het prachtige Bretonse platteland naar de zeehaven van Redon. De fietsroute tussen La Roche-Bernard en Redon is een rit door het rustige platteland van Morbihan. Je komt door pittoreske dorpjes, eikenbossen en groene weiden. Onderweg ontdek je kerken, kastelen, landhuizen en molens.
De route volgt ook de vallei van de Vilaine, een van de grootste rivieren in Bretagne, met prachtige landschappen van rivieren en kanalen. Vandaag en morgen heb je genoeg tijd om Redon te voet of per fiets verder te verkennen. Ontdek tijdens je vrije dag het historische stadscentrum, of huur een bootje waarmee je over de rivier of de grachten kunt varen. Beide dagen slaap je in een hotel dat ideaal gelegen is in het hart van Redon.

Details: ongeveer 40 km, ca. 150 m hoogteverschil 

Van 26 juli t/m 11 augustus 2024 zullen de Olympische Spelen in Parijs gehouden worden. Ons advies is om deze reis niet te boeken in de periode van 19 juli t/m 18 augustus 2024, in verband met grote drukte in Parijs en hoge prijzen voor accommodaties.

 

Dag 7: van Redon naar Guipry

Vandaag fiets je verder naar de plaats Guipry. Je fietst een zeer aangename route over de kleine wegen van het Bretonse platteland langs de rivier de Vilaine. De rest van de dag heb je genoeg tijd om de opmerkelijk gebouwen in de stad en de jachthaven van Guipry te ontdekken. Je slaapt vandaag in een B&B. 

Details: ongeveer 43 km

Je fietst vandaag over een voie verte, een pad langs de rivier waar geen auto's toegestaan zijn. Je kunt dus heerlijk van de rust genieten. 

 

Dag 8-9: van Guipry naar Rennes

De fietstocht Bretagne brengt je vandaag langs oude molens, sluizen en charmante dorpen. Je sluit de dag af bij de vakwerkhuizen en geplaveide straatjes van de Bretonse hoofdstad Rennes. De volgende dag heb je een vrije dag. Gebruik deze dag om te ontspannen en de stad verder te ontdekken. Rennes biedt veel verrassingen en je zult al snel in de ban raken van deze veelzijdige stad, waarbij historische en moderne architectuur perfect wordt gecombineerd.

Details: ongeveer 49 km

Nog niet overtuigd om deze reis te maken? Dit zijn onze vijf redenen om Bretagne met de fiets te verkennen!  

 

Dag 10: van Rennes naar Hédé-Bazouges 

Op deze dag daal je af bij de eerste sluis van het kanaal d'Ille-et-Rance en begint je tocht. Onder de bomen en op een aangenaam verharde laan fiets je van een vlakke route midden in een heuvelachtig landschap. Na enkele dorpjes gepasseerd te hebben, kom je aan op het stroomgebied van Bazouges. Bij het Canal d'Ille-et-Rance hebben ze 11 sluizen gebouwd om het hoogteverschil van 27 meter te overbruggen voor de scheepvaart. Tijdens je fietstocht heb je mooi zicht op een aantal sluizen op en rij en met een beetje geluk passeert een boot en zie je de sluiswachters aan het werk! 

Details: ongeveer 44 km, ca. 318 m hoogteverschil 

 

Dag 11: van Hédé-Bazouges naar Dinan

Vanaf de top van het dorp Hédé daal je af op de “11 sluizen”. Je vervolgt je reis langs het kanaal en door de bosrijke natuur. Bij Pleugueneuc kun je het kasteel van Bourbansais bezoeken. Vervolgens bereik je Evran waar de rivieren Ille en Rance samenvloeien in de zee en steek je Léhon over, een van de mooiste karaktervolle stadjes van Bretagne. Je vervolgt je route en komt Dinan binnen via de haven. Beklim hier het historische centrum van een van de mooiste middeleeuwse steden van Bretagne. Dinan bevat ongelooflijke architectonische schatten. Je overnacht in een gezellig hotel in het centrum van Dinan.

Details: ongeveer 35 km, ca. 140 m hoogteverschil 

 

Dag 12-13: van Dinan naar Saint-Malo

Vandaag vervolg je de tocht over het jaagpad, maar al snel verlaat je na enkele kilometers het pad om op een mooi groen pad te komen. Dit pad is aangelegd op een oude spoorlijn en leidt je langs het Bretonse platteland. Bij aankomst in de badplaats Dinard is een stop echt de moeite waard. Vergeet hier zeker niet om een heerlijk ijsje op het strand te eten! Nadat je de prachtige villa’s van deze plaats bekeken hebt, stap je weer op de fiets om je tocht te vervolgen. Je steekt de riviermonding van de Rance over en bereikt Saint-Malo per boot. Vandaag en morgen heb je genoeg tijd om de omgeving van Sain-Malo te verkennen. Beide nachten overnacht je in een aangenaam hotel.

Details: ongeveer 27 km, ca. 164 m hoogteverschil

De fietshuur is inclusief in deze fietsreis, maar je kunt kiezen voor een upgrade naar een elektrische fiets.

 

Dag 14-15: van Saint-Malo, Cancale & Mont-Saint-Michel

Je verlaat Saint-Malo in de ochtend om de haven van Cancale te bereiken. Je maakt een fietstocht (ongeveer 26 km) door het platteland en langs de kust. Onderweg kom je enkele Malouinières tegen. Dit zijn mooie huizen die gebouwd zijn door reders van Saint-Malo. Vandaag verblijf je in een comfortabel hotel. De dag erna fiets je (ongeveer 48 km) richting een van de architectonische wonderen van de wereld. Halverwege bereik je de Mont-Dol, een vreemde rots midden in het moerasland, een ideale plek om te lunchen. Aan het einde van de tocht bereik je Mont Saint-Michel (Unesco-werelderfgoed). Het is een magisch eiland, waarvan het landschap en de getijden die rondom het eiland spelen indrukwekkend zijn. Bij hoogwater wordt het eiland helemaal ingesloten door de zee. Loop hier een rondje door het dorp, bezoek de grote abdij bovenop de heuvel van het eiland en bewonder de adembenemende baai. 

Details: ongeveer 18 en 45 km, 185 m en 83 m hoogteverschil 

 

Dag 16: Vertrek vanuit Mont-Saint-Michel

Je fietsvakantie Bretagne zit er helaas op en het is tijd om weer huiswaarts je te keren. Je levert je fiets in bij de accommodatie. Vanaf daar kun je de shuttle nemen van Mont-Saint-Michel naar het dichtstbijzijnde station in Pontorson. We hopen dat je terug kan kijken op een mooie fietsreis!

Neem een optie

Neem een optie en onze reisexpert stuurt je binnen vijf werkdagen een prijsopgave. Vervolgens kun je de reis definitief boeken.

 

Met de trein naar Bretagne

Bretagne is goed bereikbaar per trein. Een treinreis naar Bretagne is sneller dan een reis met de auto. Wanneer je met de Thalys reist, hoef je alleen in Parijs over te stappen, en sta je binnen 7 uur in Nantes op het station.

Met de auto naar Bretagne

Bretagne is prima bereikbaar per auto. Via België rijd je, afhankelijk van je startpunt, in ongeveer 10 uur naar Bretagne. Onderweg kun je een aantal leuke stops maken.

 

logo voetafdrukIn plaats van compenseren wil Better Places de CO2e-uitstoot van al haar reizen elk jaar met 5% verminderen.

Veelgestelde vragen Fietsvakantie Bretagne 

Wat is de beste reistijd?

Je kan deze fietstocht door Bretagne maken van 1 april tot en met 31 oktober.

Watvoor fietsen kan ik huren?

Deze reis is inclusief de huur van een normale fiets. Elektrische fietsen zijn ook mogelijk, geef dit aan in het formulier. 

Is er een back-up als een fiets kapot gaat?

De organisatie waar wij mee samenwerken biedt 7 dagen per week telefonische assistentie van 9.00 tot 20.00 uur. Samen zullen ze op zoek gaan naar een goede oplossing. 

Fiets ik met mijn eigen bagage?

Tijdens deze reis fiets is bagagevervoer optioneel bij te boeken.

Hoe zwaar is deze fietsreis?

Over het algemeen is deze fietsreis prima te doen voor iedereen met een goede fietsconditie. Je fietst tussen de 26 - 69 km per dag en zoveel mogelijk over fietspaden of kleine wegen.

Moet ik een fietshelm en een veiligheidsvest dragen?

In Frankrijk moeten kinderen jonger dan 12 jaar verplicht een fietshelm dragen. Dit geldt ook voor kinderen die achter op de fiets zitten. Als je buiten de bebouwde kom fietst, is het bij slecht zicht en in het donker verplicht om een reflecterend veiligheidsvest te dragen.

Waar kan ik onderweg lunchen?

Je fietst onderweg langs leuke restaurants. Vooraf voorzien we je ook van een roadbook met alle tips en adressen van leuke eetgelegenheden. 

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.