Onbezorgd in een avontuur stappen met een aantal gelijkgestemden? Dat kan tijdens een van onze groepsreizen. Of je nu kiest voor een fotografiereis door Zwitserland, op ontdekking gaat tijdens de groepsreis door Georgië of aansluit bij onze bijzondere groepsreis door Peru; een groepsreis is een mooie kans om een onvergetelijke rondreis te maken. Twijfel je nog of een reis in kleine groep iets voor jou is? Ontdek dan hier de voordelen en laat je inspireren door de bestemmingen en routes voor een van onze groepsreizen.

Reizen in kleine groep binnen Europa

 Je reis comfortabel beginnen? Pak dan de trein! Een aantal van onze groepsreizen zijn prima te bereiken per trein. Zo begint je vakantie al op het treinstation in Nederland en kan je ontspannen genieten van de rit naar je bestemming. Wellicht ontmoet je in een van de coupés al wel een medereiziger! 

Uitleg over de niveaus

Zwaarte

Wij hebben onze wandelreizen gerangschikt naar de volgende niveaus: 

De reizen in deze categorie vragen weinig wandelervaring en zijn geschikt voor ieder type wandelaar. Het zijn rustige dagwandelingen over goed begaanbare paden en op niet al te grote hoogte.*

De reizen in deze categorie zijn geschikt voor wandelaars met een normale wandelconditie. Het zijn eenvoudige wandelingen over vlak en heuvelachtig terrein. Er zijn geen moeilijke afdalingen of beklimmingen.

Voor de reizen in deze categorie is een goede wandelconditie van belang. Goede paden worden afgewisseld met heuvelachtig tot bergachtig gebied en ongelijke ondergrond. 

De reizen in deze categorie zijn geschikt voor ervaren (berg)wandelaars. De routes gaan over onregelmatige wandelpaden, door gebieden met flinke hoogteverschillen en vergen ook een goed uithoudingsvermogen.

De reizen in deze categorie zijn geschikt voor getrainde bergwandelaars met een uitstekende fysieke conditie. Het zijn zeer uitdagende (klim)trektochten in veelal afgelegen gebied*.

*Momenteel bieden wij deze reizen niet aan, maar om de schaal van de andere niveaus helder te maken benoemen we deze wel.

Comfort

Wij hebben onze wandelreizen gerangschikt naar de volgende niveaus: 

Basis accommodaties, waarin je een kamer altijd deelt met meer dan twee personen en niet over privé-sanitair beschikt. Denk hierbij aan slaapzalen en lagers. Je wandelt met een weekrugzak.

Eenvoudige accommodaties, waarin je vaak je kamer deelt met meerdere personen en je niet altijd over privé-sanitair beschikt. Voorbeelden hiervan zijn berghutten en knusse guesthouses die worden afgewisseld met eenvoudige pensions. Vaak wandel je met een weekrugzak.

Prima accommodaties met meestal een eigen douche of toilet op de kamer zoals kleinschalige hotels of B&B's. Je wandelt met een dagrugzak. 

 Comfortabele accommodaties met een eigen douche of toilet op de kamer. Denk hierbij aan een boetiekhotel. Je wandelt met een dagrugzak.

 Luxe accommodaties met ruime kamers en een eigen douche of toilet. Je wandelt met een dagrugzak.

*Momenteel bieden wij deze reizen niet aan, maar om de schaal van de andere niveaus helder te maken benoemen we deze wel.

Groepsreizen met gegarandeerd vertrek