Ruud - Reisexpert Kroatië

Ik heb antropologie gestudeerd waarbij ik mij specialiseerde in de zuidwestelijke Balkan. Regelmatig ben ik als begeleider van culturele rondreizen of bergwandeltochten onderweg in mijn geliefde Kroatië. Als ervaren reiziger en reisspecialist ken ik Kroatië door en door.

Reisspecialist Kroatië

Melissa, je Kroatië specialist

"Door mijn tweetalige opvoeding, een Nederlandse moeder en een Kroatische vader, voelde ik mij altijd thuis in beide landen. Een passie ontwikkelde ik voor de Kroatische cultuur en natuur tijdens mijn studie ‘duurzaam toerisme’ waarbij ik de theorie van de Wageningse Universiteit, op mijn eigen boerderij in Istrië in praktijk kon brengen. Mijn kennis en passie voor deze omgeving geef ik graag door aan de reizigers van Better Places die dit gedeelte van de wereld een stukje beter willen leren kennen. Om deze ervaring zo bijzonder mogelijk te maken, kijk ik naar duurzame initiatieven, kleinschalige verblijven (zoals mijn boerderijtje) en lokale excursies. Benieuwd naar zo’n unieke duurzame reis? Vraag dan een voorstel bij mij aan!"

Slovenie reizen - mountainbiken

Ontwerp je Kroatië vakantie op maat

Laat je inspireren door de voorbeeldreizen. Je kunt ook volledig je eigen programma samenstellen. Via het formulier reisvoorstel kun je een aanvraag doen. Zodra je het reisvoorstel hebt ingestuurd ontvang je binnen twee werkdagen een reactie. Ruud doet zijn uiterste best om het reisvoorstel zo goed mogelijk aan te laten sluiten op jouw persoonlijke wensen. Hoe meer informatie je geeft, hoe beter hij kan inspelen op je wensen.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Ruud je wensen door en hij stuurt je een voorstel. Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan onze inspiratiepagina voor reisideeën voor een individuele reis naar Kroatië.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kaapverdië

Let op: Vanwege de politieke situatie in Ethiopië is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: De verwachting is dat China vanwege corona pas in 2023 weer toeristen toelaat. Op dit moment is het daarom niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Mongolië.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kirgizië.

Let op: Vanwege de politieke situatie in Myanmar is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Maleisisch Borneo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kosovo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Moldavië.

Let op: het is op dit moment enkel mogelijk een actieve (wandel- en/of fiets-) reis door Zwitserland aan te vragen. 

Let op: Wales kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Helaas is het tot en met eind augustus niet mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis door Panama. 

Ondersteuning voor én tijdens je Kroatië rondreis

Reisexperts Ruud & Melissa helpen je graag bij het uitstippelen van je ideale Kroatië rondreis. Tijdens je reis zijn lokale reisexperts Barbara & Andrej je steun en toeverlaat. Je kunt hen altijd bereiken tijdens de reis. Daarnaast geven Ruud en Melissa je vooraf aan de reis tips voor leuke restaurantjes en excursies.

Plan jouw reis naar Kroatië

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Kroatië? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Ruud, de reisexpert in Kroatië. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Ruud.

Iets te vieren?

Plan je je huwelijksreis, vier je een jubileum, of heb je een andere reden voor een bijzondere Kroatië reis? Samen met Ruud ontwerp je je individuele rondreis Kroatië met net dat beetje extra. Zo wordt je reis onvergetelijk.

Better Places: écht contact met de lokale bevolking

Reizen is meer dan het verzamelen van sightseeingplekjes. Natuurlijk wil je de bekende hoogtepunten van Kroatië zien. Maar wat je meemaakt op bijzondere plekjes waar weinig reizigers komen, dat blijft je meestal lang bij. Het zijn juist die onverwachte ontmoetingen die je een andere kijk geven op het land, de cultuur, de mensen en soms zelfs op je eigen leven! Door te werken met een lokale expert die ervaring heeft met reizigers maar ook beschikt over veel lokale kennis, krijgt je reis zo’n extra dimensie.

Reiservaringen Kroatië

Bekijk meer reiservaringen van reizigers die op reis gingen naar Kroatië op Trustpilot of Rondreis.