Kroatië is een land dat zowel cultuur-als natuurliefhebbers veel te bieden heeft. Twee verschillende culturen ontmoeten elkaar hier. Aan de Mediterrane kuststrook liggen Italiaans aandoende steden als Split en Pula, met Romeinse opgravingen en prachtig gerestaureerde binnensteden. Daarnaast vind je langs de spectaculaire kust talloze prachtige eilanden en baaien. Het binnenland behoort qua landschap en sfeer tot de Balkan. Hier vind je natuurparken met watervallen en buitenaards gekleurde meren en de Dinarische Alpen waar je geweldig kunt wandelen. En in de schilderachtige stad Dubrovnik waan je je in een filmdecor. Kortom, je rondreis door Kroatië wordt er eentje om nooit te vergeten.

Voorbeelden rondreis Kroatië op maat

Onderstaande reizen zijn puur ter inspiratie. Bij Better Places kun je elke mogelijke rondreis door Kroatië laten samenstellen. Onze reisexperts hebben ook veel ervaring in het samenstellen van reizen op maat voor groepen. Vraag vrijblijvend een voorstel aan bij Kroatië specialist Ruud.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Ruud je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Boeken zonder zorgen

Bij het uitvoeren van je reis staan je gezondheid en veiligheid bij ons op nummer één. Daarom hebben we een aantal richtlijnen opgesteld, zodat je veilig op reis kunt gaan. Ook hanteren we tijdelijk soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Kroatië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties en unieke hotels waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Reisadvies Kroatië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Kroatië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Kroatië

Beste reistijd Kroatië

Rondreizen Kroatië

Via Dinarica

Door Kroatië lopen verschillende wandelroutes die deel uitmaken van de Via Dinarica, een langeafstandpad dat verschillende Balkanlanden via spectaculaire bergetappes met elkaar verbindt.

Duurzaam reizen in Kroatië

Bij Better Places staat het contact met de lokale bewoners voorop. Dat zorgt er niet alleen voor dat je een onvergetelijke ervaring hebt en het land écht leert kennen. Door te slapen in kleinschalige accommodaties en activiteiten te doen die door de locals worden georganiseerd, zorg je ervoor dat jouw geld direct bij de lokale bewoners terechtkomt. Zo profiteren zij zoveel mogelijk van jouw komst. Dat is duurzaam reizen met Better Places.

Voordelen reizen in voor- en naseizoen

Bij Better Places willen we mensen stimuleren om niet allemaal tegelijk in het hoogseizoen om vakantie te gaan. Kroatië wordt in de zomermaanden overspoeld door toeristen. Vooral de kust en Dubrovnik zijn populaire trekpleisters, maar ook de Nationale Parken in het binnenland kunnen dan erg druk zijn. Reis je in het voor- of naseizoen dan is het niet alleen overal veel rustiger, maar zullen de prijzen ook een stuk lager liggen. Lees meer over de beste reistijd Kroatië.

Met de trein naar Kroatië

Kroatië is ook heel goed bereikbaar met de trein (bijvoorbeeld naar Zagreb) of met een combinatie trein/veerboot (bijvoorbeeld naar Dubrovnik). Lees meer over de treinreis naar Kroatië.

Je rondreis door Kroatië zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis door Kroatië zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Ruud, de reisexpert ter plaatse, en hij stuurt je een voorstel op maat.