Kroatië is een land dat zowel cultuur-als natuurliefhebbers veel te bieden heeft. Twee verschillende culturen ontmoeten elkaar hier. Aan de Mediterrane kuststrook liggen Italiaans aandoende steden als Split en Pula, met Romeinse opgravingen en prachtig gerestaureerde binnensteden. Daarnaast vind je langs de spectaculaire kust talloze prachtige eilanden en baaien. Het binnenland behoort qua landschap en sfeer tot de Balkan. Hier vind je natuurparken met watervallen en buitenaards gekleurde meren en de Dinarische Alpen waar je geweldig kunt wandelen. En in de schilderachtige stad Dubrovnik waan je je in een filmdecor. Kortom, je rondreis door Kroatië wordt er eentje om nooit te vergeten.

Culinaire reis Kroatië en Slovenië

Proef de lokale culturen tijdens een veelzijdige rondreis

Bekijk de gastronomische rondreis Kroatië

Ontvang een voorstel op maat

Geef Ruud je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kaapverdië

Let op: Vanwege de politieke situatie in Ethiopië is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: De verwachting is dat China vanwege corona pas in 2023 weer toeristen toelaat. Op dit moment is het daarom niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Mongolië.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kirgizië.

Let op: Vanwege de politieke situatie in Myanmar is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Vanwege de vele aanvragen duurt het momenteel wat langer voor je een reactie op je aanvraag ontvangt van onze reisexpert voor Kroatië & Slovenië.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Maleisisch Borneo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kosovo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Moldavië.

Let op: Het is op dit moment wegens drukte niet mogelijk om een rondreis naar Noord-Portugal aan te vragen voor de maanden juli en augustus. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Dan is Italië een goed alternatief.

Momenteel bieden wij alleen rondreizen op maat naar Noord-Portugal aan. Bekijk hier onze voorbeeldreizen door het noorden van Portugal.

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Costa Rica met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Bekijk dan onze reizen naar Cuba of Zuid-Afrika .

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Colombia met vertrek in juli of augustus. De beste hotels zijn volgeboekt. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Bekijk dan onze reizen naar Cuba of Guatemala.

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Noordwest-Spanje met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. In Noordoost- en Midden-Spanje is nog voldoende beschikbaarheid. 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Sicilië met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. Voor juni en vanaf september is er nog voldoende beschikbaarheid. 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Sicilië met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. In Sardinië is nog voldoende beschikbaarheid. 

Let op: het is op dit moment enkel mogelijk een actieve (wandel- en/of fiets-) reis door Zwitserland aan te vragen. 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Jamaica met vertrek in juli en augustus. Vanaf half augustus nemen we weer nieuwe aanvragen aan voor de periode vanaf september. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Bekijk dan onze reizen naar Cuba of Guatemala.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op reis te kunnen gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Zonder vliegen naar Kroatië

Het is goed mogelijk om met de auto naar Kroatië te reizen. Wist je ook dat je met de trein naar Kroatië kunt? Het is gelukkig een stuk minder ver dan je wellicht denkt.

Met de trein naar Kroatië Met de auto naar Kroatië

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Kroatië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties en unieke hotels waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Voorkom drukte en reis in het voor- of naseizoen

Reisadvies Kroatië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Kroatië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Kroatië

rondreis-kroatie

Beste reistijd Kroatië

Waar moet je nu op letten voor een duurzame reis? We hebben speciaal daarvoor een checklist voor duurzaam reizen samengesteld!

Rondreizen Kroatië

Duurzaam reizen in Kroatië

Bij Better Places staat het contact met de lokale bewoners voorop. Dat zorgt er niet alleen voor dat je een onvergetelijke ervaring hebt en het land écht leert kennen. Door te slapen in kleinschalige accommodaties en activiteiten te doen die door de locals worden georganiseerd, zorg je ervoor dat jouw geld direct bij de lokale bewoners terechtkomt. Zo profiteren zij zoveel mogelijk van jouw komst. Dat is duurzaam reizen met Better Places.

Voordelen reizen in voor- en naseizoen

Bij Better Places willen we mensen stimuleren om niet allemaal tegelijk in het hoogseizoen om vakantie te gaan. Kroatië wordt in de zomermaanden overspoeld door toeristen. Vooral de kust en Dubrovnik zijn populaire trekpleisters, maar ook de Nationale Parken in het binnenland kunnen dan erg druk zijn. Reis je in het voor- of naseizoen dan is het niet alleen overal veel rustiger, maar zullen de prijzen ook een stuk lager liggen. Lees meer over de beste reistijd Kroatië.

Met de auto of trein naar Kroatië

Kroatië is goed bereikbaar met de trein en auto. Zo hoef je niet te vliegen en zie je onderweg veel van Europa. Zo kun je op je gemakje in twee dagen met de auto naar Kroatië rijden. Kijk wel goed naar de tolvignetten die je onderweg nodig hebt. Liever met de trein naar Kroatië?. Dat kan! Je hebt onderweg alle tijd om te ontspannen, want zelf hoef je niets te doen. Het is een prachtig avontuur met de mogelijkheid om leuke tussenstops te maken. 

Je rondreis door Kroatië zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis door Kroatië zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Ruud, de reisexpert ter plaatse, en hij stuurt je een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen Kroatië

Wat is de beste reistijd voor Kroatië?

Kan ik een reis naar Kroatië goed combineren met Slovenië?

Is Kroatië een goede bestemming voor een reis met kinderen?