Neem een optie

Deze reis heeft een vast programma en is eenvoudig te boeken. Het is een ideale rondreis vol prachtige wandelroutes, avontuur en authentieke lokale ervaringen. Een dagje meer of minder kan altijd, maar maatwerk is niet mogelijk bij deze reis. Neem een optie en onze reisexpert stuurt je binnen vijf werkdagen een prijsopgave. Vervolgens kun je de reis definitief boeken.

 

Uitstoot van je reis naar Noorwegen (kg CO2e)

Route Noorwegen vakantie met elektrische auto

Dag 1-2: Oslo

Na een autorit naar de haven van Kiel, kom je vandaag per boot aan in Oslo. Vandaag en morgen heb je de tijd om de stad te verkennen. Oslo is een relatief kleine stad waar ontzettend veel te ontdekken is. Dat kan prima te voet of met het efficiënte openbaar vervoer. De stad heeft meer dan 50 musea en is ook een echte gastronomische bestemming. Daarnaast is Oslo omgeven door prachtige stads- en natuurparken waar je goed kunt wandelen. Het werd niet voor niets al eens uitgeroepen tot European Green Capital!

Welke musea mag je niet missen? Waar proef je lokale specialiteiten of vega(n) gerechten? Reisexpert Merée voorziet je van meer dan genoeg local tips om het meeste uit je bezoek aan Oslo te halen.

 

Dag 3: Lillehammer

Vandaag zet je met je elektrische auto koers richting het binnenland, met als eindbestemming Lillehammer. Een rit van twee uurtjes, maar er is onderweg genoeg om voor uit te stappen. Zoals het plaatsje Fetsund met haar karakteristieke arbeidershuizen. En Mjøsa, het grootste meer van Noorwegen, met op de oever het middeleeuwse stadje Hamar. Hier vind je ook een openluchtmuseum dat je meevoert naar het Noorwegen van het Vikingtijdperk tot vandaag de dag.

 Twijfel je nog over een reis met elektrische auto? Noorwegen is een van de beste bestemmingen om met een elektrische auto op reis te gaan. De Noren rijden zelf ook overwegend elektrisch en er zijn laadstations genoeg, zelfs in de kleine plaatsjes. 

 

Dag 4-5: Aurlandsfjord

Vandaag staat er een prachtige autorit naar Aurland op het programma over de schilderachtige Aurlandsfjellet route, die je dwars door het Valdres National Park leidt. Onderweg heb je keuze uit prachtige wandelroutes. Bezoek ook zeker het beroemde Stegastein uitzichtpunt! De volgende dag verken je het Aurlandsfjord op unieke wijze. 's ochtends maak je een fjordencruise van Flåm naar het historische Vikingdorp Gudvangen, waar je de tijd hebt om rond te wandelen. 's Middags stap je aan boord van een van 's werelds mooiste treinroutes, de Flåm Railway. Een rit waarbij je met je neus tegen het raam gedrukt zit, want onderweg heb je uitzicht op grillige bergtoppen, diepe valleien en talloze watervallen, waaronder de spectaculaire Kjosfossen waterval.

 

Dag 6-7: Bergen

Vanuit Aurland vervolg je vandaag je reis naar de bruisende Hanzestad Bergen. De rest van de dag kan je naar eigen wens besteden. Kom even bij van de vele indrukken van gisteren en geniet van een lekkere maaltijd in de een van de vele restaurants. Na een goede nacht en ontbijt ga je de volgende dag met een lokale gids op pad langs de mooiste plekken in de stad en ontdek je de verhalen achter het UNESCO werelderfgoed. Met een kabelbaan kan je 's middags naar de top van de berg Fløien, waarvandaan je uitzicht hebt over de hele stad. Hiervandaan kan je ook een aantal mooie wandelpaden volgen. 

Noorwegen is hét land om lekker actief bezig te zijn in de natuur. Bekijk meer leuke excursies in Noorwegen.

 

Dag 8-9: Voss en Hardanger fjord

De reis vervolgt richting het binnenland. De mooiste route is via Voss, met onderweg ruige berglandschappen en diepe groene valleien met watervallen. Zoals de Steinsdalsfossen, waar je via een wandelpad zelfs achter de waterval kunt komen. Je overnacht in Eidfjord, gelegen aan het Hardangerfjord. In deze omgeving zijn enkele van de mooiste wandelroutes van Noorwegen uitgestippeld. Een aanrader is ook een bezoek aan de bekendste waterval van Noorwegen, waar je ziet hoe het water 182 meter in de vallei stort. Op dag 9 heb je de optie om de legendarische Trolltunga (Trollentong) te beklimmen. Een zeer pittige wandeltocht, maar eentje die wordt beloond! 

 

Dag 10-11: Panoramaroute en Oslofjord

Vanaf Eidfjord reis je weer richting het startpunt Oslo, maar dat doe je wel over een van de mooiste routes van Noorwegen. Je doorkruist het binnenland over een National Scenic Route, met onderweg het Hardangervidda National Park, Valdres National Park en de ruige kusten van West-Noorwegen. Na een nachtje in Oslo maak je op de laatste dag een dagtrip naar Drøbak en Oscarsborg op het Oslofjord. Hier dompel je je onder in het Noorse kustleven, met maritieme geschiedenis, middeleeuwse steegjes, forten en uitstekende visrestaurants.

De beste tijd voor deze vakantie Noorwegen met elektrische auto, is tussen juni en augustus. Lees meer over de beste reistijd Noorwegen.

 

Dag 12: Terugreis

Je Noorwegen vakantie met elektrische auto zit erop. Vandaag ga je in de haven van Oslo weer aan boord voor de overtocht naar Kiel, waarvandaan je terug naar huis rijdt. 

 Voor de heen- en terugreis kun je eenvoudig gebruikmaken van de boot naar Noorwegen. Dat kan ook prima met elektrische auto!

Neem een optie

Neem een optie en onze reisexpert stuurt je binnen vijf werkdagen een prijsopgave. Vervolgens kun je de reis definitief boeken.

 

Met de boot naar Noorwegen

Als je met de auto naar Noorwegen reist, kun je gebruikmaken van één van de vaarroutes vanuit Duitsland en Denemarken. Zo kom je lekker ontspannen aan op je bestemming. Reisexpert Merée adviseert voor deze vakantie Noorwegen met elektrische auto de vaarroute vanuit het Duitse Kiel naar Oslo. Na het aanvragen van reisvoorstel kan je de overtocht zelf boeken.

 

Elektrische auto naar Noorwegen

Elektrisch rijden is in Noorwegen heel gebruikelijk. Tijdens deze Noorwegen vakantie met elektrische auto heb je dan ook voldoende laadfaciliteiten langs de weg en bij accommodaties. 

 

Financiële garanties veilig reizen Better Places SGR veilig reizen Better Places Calamiteitenfonds

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Noorwegen maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Noorwegen

Alle praktische informatie voor een rondreis door Noorwegen. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken.

Praktische informatie


Beste reistijd Noorwegen

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.