Neem een optie

Deze reis heeft een vast programma en is eenvoudig te boeken. Het is een ideale rondreis vol prachtige wandelroutes, avontuur en authentieke lokale ervaringen. Een dagje meer of minder kan altijd, maar maatwerk is niet mogelijk bij deze reis. Neem een optie en onze reisexpert stuurt je binnen vijf werkdagen een prijsopgave. Vervolgens kun je de reis definitief boeken.

 

Uitstoot van je reis naar Noorwegen (kg CO2e)

Route rondreis Noorse fjorden

Dag 1: Kristiansand

Je rondreis Noorse fjorden begint in Kristiansand. Deze gezellige stad aan de zuidelijke kust van Noorwegen is zeker in de zomer een heerlijke plek om aan het water van de zon te genieten. Samen met een lokale gids ga je op pad om de houten huisjes, gigantische muurschilderingen en grote kathedraal te bekijken. 

 Je kunt gemakkelijk met de auto naar Noorwegen reizen. Vanuit Duitsland en Denemarken vaar je direct met de ferry naar Kristiansand.

Dag 2: Actief aan de Noorse kust

In Kristiansand draait alles om de kust en het water. Je stapt in een kajak en maakt een prachtige tocht op zee. Tijdens de tocht ontdek je mooie baaitjes en verscholen stranden en leer je van alles over de lokale geschiedenis. Net buiten de stad liggen de prachtige natuurgebieden Banheia en Ravnedalen. Een lokale gids neemt je mee op een wandeling van zo’n drie uur door de Noorse natuur. Onderweg geniet je van een welverdiende pauze met een snack en wat te drinken. Na deze actieve dag kun je heerlijk ontspannen op het strand of in het hotel waar je 2 nachten verblijft.

Dag 3-5 Stavanger

Je stapt in de auto en rijdt naar Stavanger. Onderweg stop je bij het zuidelijkste puntje van Noorwegen waar je even de benen kunt strekken en de oudste vuurtoren van Noorwegen kunt bezoeken. De rest van de dag neem je de tijd om Stavanger te ontdekken. Zwerf langs de vrolijk gekleurde huisjes, bezoek één van de musea en proef de lokaal gebrande koffie. Stavanger ligt aan de Fjordenkust en de volgende dag rijd je naar één van de bekendste fjorden van Noorwegen waar je een wandeling maakt naar de Preikestolen rots. Het adembenemende uitzicht wat je vanaf deze rots hebt is onvergetelijk. Na deze indrukwekkende ervaring is het tijd voor een dagje ontspanning aan het strand. Ook hier kan je mooie wandelingen maken, de tijd nemen om de vele oorlogsmonumenten te bekijken of een duik nemen in de zee.

Dag 6-8: Bergen

Je vervolgt je reis langs de Noorse kust en rijdt naar Bergen. De houten huisjes aan de waterkant zijn uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed en zeker een bezoekje waard. Ook één van de vele musea, zoals de villa en omliggende bijgebouwen van de beroemdste Noorse componist, Edvard Krieg. Je stapt in de kabelbaan die je naar de top van de berg Ulriken brengt. Vanaf hier heb je een indrukwekkend panorama uitzicht over de stad, de zee en de fjorden. Tijdens een boottocht naar Mostraumen, één van de smalste fjorden van Noorwegen zie je nog veel meer van deze unieke omgeving. ’s Avonds duik je in de wereld van de Noorse keuken tijdens een diner bij chef Cornelius. Je wordt met een boot naar het restaurant gebracht. Cornelius schotelt je de heerlijkste gerechten voor, gemaakt van lokale seizoensproducten.  

Dag 9-10: Voss

De volgende bestemming op je rondreis langs de Noorse Fjorden is Voss. Voss staat bekend als de ‘Adrenalinehoofdstad van Noorwegen’. De gondel brengt je naar de top van de Hangurstoppen berg. In de zomer kun je hier wandelen en fietsen, maar ook het avontuur opzoeken door te gaan paragliden met een lokale instructeur. De volgende dag kun je ervoor kiezen om een leuke raftingtocht te maken met een lokale gids. Deze tocht is speciaal aangepast voor kinderen en dus een leuke activiteit voor het hele gezin! Ook kun je de omgeving te voet verder verkennen door een wandeling naar de Bordalsgjelet, een spectaculaire bergkloof. De route is vrij gemakkelijk en leidt je dwars door de ruige natuur van Noorwegen.

Dag 11-13: Oslo

Een bezoek aan de Noorse hoofdstad kan niet ontbreken tijdens je reis. Onderweg maak je een tussenstop bij een natuurboerderij. Hier lopen schapen en geiten vrij rond, maar maak je ook kennis met wolven, lynxen en (pool)vossen, die allemaal gered zijn uit verschillende nare situaties. Na je bezoek rijd je door naar Oslo. Oslo is een relatief kleine stad en dus heel geschikt om per fiets te verkennen! Een lokale gids neemt je mee en laat je alle hoogtepunten zien. Na afloop kun je zelf de stad verder verkennen. Ga een hapje eten in de ‘Mathallen’, bezoek het grote MUNCH museum en ontspan in één van de stadsparken.

Dag 14: Vertrek naar huis

Vandaag komt je rondreis langs de Noorse fjorden ten einde. Vanuit Oslo begin je aan de reis terug naar huis. 

Neem een optie

Neem een optie en onze reisexpert stuurt je binnen vijf werkdagen een prijsopgave. Vervolgens kun je de reis definitief boeken.

 

Met de auto naar Noorwegen

Noorwegen is goed bereikbaar met de auto. Vanuit Nederland kun je met een van de ferry’s vanuit Denemarken of Duitsland. Je kunt kiezen voor een grote ferry vanuit Duitsland en comfortabel overnachten aan boord of neem vanuit Denemarken de snelle boot, waarmee je in zo'n 3 uur in Noorwegen bent. 
 

logo voetafdrukBetter Places is gestopt met het compenseren van de CO2-uitstoot van haar reizen. In plaats daarvan willen wij de CO2-uitstoot van al onze reizen elk jaar met 5% verminderen. Wij investeren voor elke reiziger een bedrag in projecten voor duurzame energie of biodiversiteit.

Reisadvies Noorwegen

Alle praktische informatie voor een rondreis door Noorwegen. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken.

Praktische informatie


Beste reistijd Noorwegen

Credits voor foto's: Asgeir Helgestad, CH, Øyvind Heen, Patricia Thiede/Foap | VisitNorway.com, Didrick Stenersen | VisitOslo, Øyvind Heen | Fjords.com