Route autorondreis Peru

Dag 1-2: Lima

Vandaag begint je autorondreis Peru. Bij aankomst in Lima word je naar je hotel gebracht. De rest van de dag/avond heb je de tijd om even bij te komen of om de stad te verkennen. De volgende ochtend word je opgehaald voor een citytour. Je begint de wandeltour op de Surquillo markt, waar je leert over de diversiteit aan Peruaanse vruchten zoals de chirimoya, lúcuma, aguaymanto en pacay. Hierna neem je de “Metropolitano” bus naar het historische centrum van Lima. Via het San Martin plein en de straat Jirón de la Unión kom je aan op het Plaza de Armas met koloniale gebouwen.

Duurzaam reizen in Peru? Dat kan! Mits het op de juiste manier gebeurt. Wij brengen de positieve en negatieve effecten van onze reizen in Peru in kaart, zodat we precies weten wat er goed gaat en waar nog ruimte is voor verbetering. Laat je inspireren en lees meer!

 

Dag 3-4: Paracas

’s Morgens neem je de ochtendbus over de Panamerican Highway naar het kustplaatsje Paracas. De rest van de dag heb je ter vrije besteding. De dag erna word je naar de pier gebracht om met een speedboat een groepstour te doen naar de Ballestas eilanden. Dankzij de koude Humboldt-stroming zijn de wateren heel visrijk. Zeeleeuwen, Humboldtpinguïns, pelikanen, zeehonden en vele zeevogels zijn hier dan ook graag. Af en toe zie je zelfs dolfijnen! Ook vaar je nog langs de beroemde Candelabro-lijn in het zand van de kust van het Paracas Nationaal Reservaat. In de avond ga je met een comfortabele nachtbus naar Arequipa. 

Variatietip

Wil je een extra bestemming aan je reis toevoegen? Je zou er voor kunnen kiezen ook de ondergewaardeerde regio van Nazca te bezoeken. Je kan een wandeling door de woestijn met een bezoek aan de bijzondere Chauchilla begraafplaats maken. Of kies voor een archeologische fietstour langs mooie plekken zoals het Antonini-museum, de aquaducten van Cantayoc en de Inca-site Paredones. 

 

Dag 5-6: Arequipa

‘s Ochtends kom je aan in “de witte stad” Arequipa. In Arequipa heb je de rest van de dag vrij te besteden. Een echte aanrader is een bezoek aan het Santa Catalina klooster of het museum met de 500 jaar oude mummie Juanita. Je hebt nog een extra dag om Arequipa te verkennen. Eventueel kan je vandaag al de huurauto ophalen. Zo kun je al een beetje gaan wennen aan het rijden in Peru. Een leuke bestemming is het gebied rondom Sabandia en Yumina. Dit is een mooi stukje Peruaans platteland rondom Arequipa. Er zijn een aantal leuke typische restaurantjes en je kunt er ook goed paardrijden.

 Om Peru echt te kunnen ervaren, raden wij aan om drie weken op reis te gaan. Dat geeft je de tijd om de hoogtepunten te zien zonder te hoeven haasten. Lees meer

 

Dag 7-8: Coporaque

Je autorondreis Peru gaat nu echt beginnen! Met je eigen huurauto (Hyundai Tucson, upgrade mogelijk) rijd je naar de Colca Canyon. Deze bijna 100 kilometer lange kloof is een van de diepste ravijnen ter wereld. Je rijdt door een kaal berglandschap met een paar actieve vulkanen en onderweg zie je lama’s, alpaca’s en vicuña’s. Vanuit Chivay, het hoofdstadje van de Colca Canyon, rijd je nog een kwartiertje verder naar Coporaque. Je verblijft hier bij een gastfamilie en ze hebben de lunch al voor je klaarstaan! Met een lokale (Spaanssprekende) gids verken je lopend het dorpje. Bij een uitkijkpunt kun je bijna de hele route voor de volgende dag al aan je voeten zien liggen.

Rond 6 uur ‘s ochtends ga je de volgende dag op pad naar de beroemde Cruz del Condor. Met een beetje geluk zullen meerdere condors vlak voorbij de camera suizen. Terug in Coporaque kun je ervoor kiezen een wandeling te maken naar de thermale baden of een 3 uur durende paardrijtdocht op de comfortabele Peruaanse Paso-paarden.

 

Dag 9-10: Chifrón

Het is tijd om afscheid te nemen van je gastfamilie, want de volgende bestemming staat al weer op het programma: Chifrón aan de oever van het Titicacameer. Je rijdt zo’n 6 uur door een ruig, wijds landschap gekenmerkt door vulkanen en vicuñas. In Chifrón verblijf je in het huis van Walther: Inti Wasi (zonnehuis). Het huis is schitterend gelegen op de helling met uitzicht over het Chifrón zandstrand en het Titicacameer. In de verte doemt de Cordillera Real van Bolivia op.

 

Dag 11: Fundo Chincheros

Vanuit je accommodatie is het een uur rijden naar de volgende bestemming: Fundo Chincheros. Een leuke tussenstop waarvoor je 30 minuten omrijdt, is Sillustani. Hier vind je een geweldige en mooi gelegen archeologische site waar je de beroemde Chullpas van de Qulla beschaving kunt zien. Dit zijn ronde graftorens gebouwd met stenen die als rechthoeken in elkaar sluiten. Daarna vervolg je je weg, en word je voor de lunch verwacht bij je overnachtingsplek in Fundo Chincheros. Je overnacht in een soort oude hoeve vlakbij Puno.

 

Dag 12: Cusipata

Als je zin hebt, kun je in Raqchi afslaan om een bijzondere hangbrug te kunnen zin. Flinke delen zijn onverhard, maar uiteindelijk kom je via een smal asfaltweggetje uit bij de Q'eshwachaka touwenbrug van de Inca's. Elk jaar wordt deze op traditionele wijze opnieuw gemaakt, in juni. Het is een prachtig gezicht! Aan beide kanten van de brug zijn plekjes waar je foto's kunt maken met uitzicht op de brug. Na dit bezoek rijd je terug naar de hoofdweg: vanaf Combapata rijd je in een half uurtje naar de Cusipata River Lodge.

 

Dag 13: Pisaq

Na het ontbijt rijd je in ongeveer twee uur naar de Palccoyo Tres Rainbows, hét alternatief voor de drukbezochte Rainbow Mountain. Vergeet tijdens de ongeveer 1,5 uur durende wandeling niet ook het Stenen Bos, dat ernaast ligt, nog even te bezoeken. Wat een mooi gebied dit! 

Vervolgens rijd je via de hoofdweg weer langs Cusipata richting Andahuaylillas. Het lijkt hier, alsof de tijd heeft stil gestaan. Het mooiste is het kerkje uit 1580 met wandschilderingen die vergeleken worden met de Sixtijnse Kapel. Om niet met de auto Cusco in te hoeven (een auto is vervelend in de stad) en je auto ten volle te benutten, rijd je níet naar Cusco, maar sla je af richting Pisaq, in de Heilige Vallei. In je eigen bungalowtje kom je hier volledig tot rust.

 

Dag 14: Ollantaytambo

’s Ochtends kun je de Inca ruïnes van Pisaq bezoeken. Je wandelt er in ongeveer een tot anderhalf uur doorheen. Vergeet ook het lage deel niet, dat is erg mooi. Doe even een kopje koffie op de markt van Pisaq, bij Restaurant Mullu of Café de Ulrike met haar heerlijke wortelnotentaart! Vervolgens rijd je naar Ollantaytambo. Onderweg kun je op meerdere plekken heerlijk lunchen. We geven je graag wat tips over onze favoriete plekjes. Wandel door de authentieke straatjes van het oude Inca dorp, met kanaaltjes en Inca huizen die nog altijd in gebruik zijn, en maak een klim naar de ruïnes.

 

Dag 15: Huayopata

Vandaag staat er een schitterende route op het programma. Vanuit Ollantaytambo rijd je omhoog naar de Abra Málaga pas. De uitzichten zijn fenomenaal! Stap af en toe uit, want er zijn hier veel endemische vogelsoorten. Aan de andere kant van de pas rijd je in enkele uren van 4300 meter hoogte naar 1500 meter hoogte: van kale grasvlaktes en gletsjers naar bananenbomen! Rijd zoveel mogelijk met je ramen open, je voelt de lucht vochtiger worden en de geuren veranderen. Rond lunchtijd kom je aan bij Julia, een koffieboerin met een stuk land vol fruit, koffie en andere gewassen. Na de lunch leer je over het dagelijkse leven van de familie in de jungle, hun landerijen en de fruit en koffie business (ook zelf chocolade maken behoort tot de mogelijkheden: vraag aan Julia of ze nog wat cacao heeft liggen (het seizoen is kort). Je overnacht in Julia’s gasthuisje.

 

 

Dag 16: Aguas Calientes

Na het ontbijt neem je tijdelijk afscheid van Julia en haar gezin. Je rijdt naar de warmwaterbronnen van Santa Teresa, waar je heerlijk kunt genieten van het warme water van de baden. Na de lunch (niet inbegrepen) reis je naar het treinstation “Hidroelectrica” via een spectaculaire route met mooie uitzichten. In Hidroelectrica laat je de auto achter en wandel je in ongeveer drie uur naar Aguas Calientes, over een vlak pad langs het spoor. Als je op tijd bent kun je (na ongeveer twee uur wandelen) een bezoekje brengen aan de prachtige Mandor tuinen “Los Jardines de Mandor”. Een klein natuurgebied vol met orchideeën, kolibrietjes en veel meer flora en fauna. In Aguas Calientes kun je eten je in één van de vele restaurantjes. Update 2023: er zijn wegwerkzaamheden aan een tunnel op dit traject. Mogelijk zal je route aangepast worden of moet je rekening houden met bepaalde sluitingstijden. Informeer naar de huidige stand van zaken bij Indie en Myrna, de Peru reisspecialisten.

 

Dag 17: Machu Picchu

Je neemt vroeg de bus en bezoekt "de verloren stad" van de Inca’s. Machu Picchu ligt spectaculair hoog boven de Urubamba rivier. Rond 1430 bouwden de Inca’s het voor keizer Pachacuti, strategisch en goed verstopt. In de middag wandel je terug naar de auto. Om 13:30 uur is het ook mogelijk een trein te pakken: die doet er een uurtje over. Met de auto ben je in een uurtje of twee weer bij Julia voor het diner en de overnachting.

Verblijven bij de mensen thuis is altijd een hoogtepunt van je reis. Toerisme betekent voor het gastgezin vaak meer dan je denkt.

 

Dag 18-19: Cusco

Vanaf het huis van Julia rijd je terug naar Cusco. De rit voert over de mooie Abra Málaga en door Ollantaytambo. Onderweg zou je ook Maras en Moray mee kunnen pikken als je daar zin in hebt. Dat is de vrijheid van reizen met een huurauto! In Cusco lever je de auto in.

Je gaat mee op onze zelf ontwikkelde Walking Tour! Een prachtige introductie van de stad en een relaxte wandeling. Je begint bij Qenqo, boven Cusco, waar je met een taxi naartoe wordt gebracht. Vanaf hier wandel je naar indrukwekkende ruïnes met een machtig uitzicht over de stad. Na een introductie van de gids ga je vol verhalen en zin de stad in om de wijk San Blas en de beroemde zonnetempel te ontdekken. Daarmee eindigt de tour en zal de gids je tips meegeven voor de lunch. Na de lunch kun je op eigen gelegenheid nog naar de kathedraal van Cusco, een museum of rustig shoppen voor een leuk souvenir of de mooiste alpaca trui.

In Cusco slaap je in het Ninos Hotel. Door in dit hotel te slapen steun je een stichting die op dit moment 600 kinderen helpt aan een beter bestaan.

 

Dag 20: Vertrek vanuit Lima

Je hebt vandaag nog een vrije ochtend, maar dan is het tijd om terug te vliegen van Cusco naar Lima. Hier zul je genoeg tijd hebben om in te checken voor de vlucht naar huis. Je autorondreis Peru zit erop!

Wil je vegetarisch eten tijdens je autorondreis Peru? Lees dan de ervaring van reisblogger Daisy over vegetarisch eten in Peru.

Ontvang een voorstel op maat

 

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

Vliegtickets rondreis Peru

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Peru boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2e-uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Indie, Guido en Agnes geven je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

 

Eerlijke reiswijzer logo.

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Peru reis.

Ik ben benieuwd

Retour Amsterdam - Lima: uitstoot per persoon per airline (kg CO2e en non-CO2)

 

Bron: TIM & NLR

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Peru maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Peru

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Peru. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Peru

Beste reistijd Peru

Beste reistijd Peru

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.