Van groene jungle tot eeuwenoude Inca-ruïnes en van gezellige steden tot hete woestijn: Ingrid en Patrick van Bernebeek maakten samen met hun twee dochters een prachtige, afwisselende Peru vakantie. Guido en Agnes, de lokale reisexperts van Better Places in Peru, zorgden ervoor dat de reis perfect georganiseerd was. “Elke plek was weer een nieuw hoogtepunt.”

Een veelzijdige vakantie in Peru

Elke twee jaar willen Ingrid en Patrick samen met hun dochters van 13 en 15 een verre reis maken. Afgelopen zomer besloten ze Peru te gaan ontdekken. “We zochten een veilig, veelzijdig land waar je prima zelfstandig kunt rondreizen”, vertelt Ingrid. “Dat werd Peru. We wilden geen groepsreis maken en helemaal op de bonnefooi reizen vonden we geen prettig idee met de kinderen. Via internet kwamen we in contact met Better Places. Binnen no time hadden we volop informatie gekregen via de mail en binnen een week veegden we al onze andere offertes van tafel. Het gevoel bij Agnes en Guido was meteen goed. Hun aanpak is heel persoonlijk en ze begrepen precies wat we wilden: een mooie, veelzijdige reis waarbij we net iets extra’s zouden zien ten opzichte van de gemiddelde reis naar Peru.”

Extra rust inbouwen tijdens de Peru vakantie

Ingrid en Patrick ontmoetten Agnes en Guido toen zij tijdens carnaval toevallig ook in Nederland waren. “We vonden het fijn om hen ook een keer persoonlijk te spreken”, zegt Patrick. “Dat beviel prima en uiteindelijk hebben we onze hele reis op maat laten maken door Better Places. We bouwden bijvoorbeeld op verschillende plekken wat extra rust in, omdat we niet helemaal uitgeput weer thuis wilden komen.”

Meer inspiratie voor je vakantie in Peru? Bekijk de beste reistips van Guido en Agnes, onze lokale experts.

Logeren op de koffieboerderij in Peru

Ingrid, Patrick en hun dochters maakten een reis van 3,5 week, waarbij ze onder andere Lima bezochten, een jaguar spotten in de Amazone, Inca-ruïnes beklommen, Machu Picchu bewonderden, de Nazca-lijnen zagen en de woestijn rond Huacachina bezochten. Ze deden ook de koffieroute, waarbij ze op een koffieboerderij logeerden. “Van gastvrouw Julia leerden we hoe koffiebonen en cacao worden verbouwd en maakten we zelf koffie en chocolade”, vertelt Patrick. “We werden helemaal opgenomen in het gezin. We zagen Peru zoals het echt is en onze dochters waren hier erg van onder de indruk. Dat mensen met heel weinig zo gelukkig kunnen zijn vonden ze heel speciaal. Wij ook: het was fijn om hier te logeren en zo ons steentje bij te dragen aan een lokale gemeenschap in Peru.”

Kleinschalige hotels Peru

Het gezin is erg tevreden over de hotels waar ze sliepen. “Elke accommodatie was weer anders”, zegt Patrick. “In Cusco sliepen we in een hotel van een Nederlandse vrouw die weeskinderen opvangt. We logeerden op een koffieboerderij, in een prachtig hotel in Lima en in een basic accommodatie midden in de jungle.” “En alles was steeds perfect geregeld qua hotels en vervoer”, vertelt Ingrid. “We hoefden zelf helemaal niets te doen. Het team in Peru is echt een geoliede machine. We kregen bij aankomst een telefoon en we konden Guido altijd bereiken via WhatsApp. Als we ter plekke iets wilden wijzigen aan ons reisschema was dat ook geen probleem. Vaak hadden we een privé-gids, zodat we steeds zelf ons programma konden bepalen. We voelden ons bovendien heel veilig in Peru, de mensen zijn zo gastvrij. We kunnen iedereen aanraden om eenzelfde Peru vakantie te doen. De veelzijdigheid, de warme mensen, het makkelijke reizen: het land heeft heel veel te bieden.”

Plan jouw reis naar Peru

Ben je op zoek naar een bijzondere Peru rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Indie, Guido en Agnes, de reisexperts in Peru. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je reis is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsreeks bij de reisexpert.

Meer inspiratie voor een rondreis

Wil je nog meer inspiratie opdoen over een mooie reis door Peru? Of zoek je meer mooie plekken en ervaringen voor in je Peru individuele rondreis? Lees over de reiservaring Peru van Ruud, Wilma en hun gezin.