Paspoort en visum

Voor onze reizen naar Maleisisch Borneo hoef je geen visum aan te vragen. Wel is het verplicht om binnen 3 dagen vóór aankomst de Malaysia Digital Arrival Card in te vullen. Reizigers die in Singapore overstappen en niet langs de douane komen zijn uitgezonderd van registratie 

Bij aankomst krijg je in je paspoort een toeristenvisum gestempeld, waarmee de toestemming verleend wordt om maximaal 90 dagen in het land te verblijven.

Je paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn bij vertrek uit Maleisisch Borneo.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van de ambassade te checken, zodat je zeker weten over de juiste en geldige documenten beschikt. Bekijk hier de informatie. Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade of de Visumcentrale.

Gezondheid en vaccinaties

Aangezien de adviezen voor vaccinaties en malariaprofylaxe vaak veranderen raden we je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of Thuisvaccinatie.nl.

Better Places werkt samen met Thuisvaccinatie.nl.  Zij bieden een unieke service: vaccinaties bij je thuis, door een erkende arts op een moment dat jou het beste uitkomt. De artsen van Thuisvaccinatie vaccineren ook in de avonden of in weekenden. Hoewel Thuisvaccinatie bij je aan huis komt, is de dienstverlening niet duurder dan bijvoorbeeld de GGD of huisarts. Maak een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl

Wij adviseren om vier tot zes weken voor vertrek de afspraak te plannen.

Veiligheid en reisadvies

De veiligheid van klanten en personeel staat bij Better Places altijd op de eerste plaats. Onze lokale reisexperts volgen de veiligheidssituatie op al onze bestemmingen doorlopend. Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie op jouw bestemming verwijzen wij je naar de website van de rijksoverheid: reisadviezen.

Geld en pinnen

In Maleisisch Borneo betaal je met de ringgit (MYR). De koers van de ringgit is redelijk stabiel en schommelt rond de 5 MYR voor 1 €. Het is handig om vlak voor je reis de koers van de ringgit eens te bekijken. Een zogenaamde ‘converter’ kan je hierbij helpen.

Het is niet nodig om in Nederland al ringgit om te wisselen, want op veel plaatsen in Maleisisch Borneo is het mogelijk om geld te pinnen met een bankpas, mits de bankpassen zijn voorzien van een Cirrus en Maestro logo. Tevens is het mogelijk om bij sommige banken geld op te nemen met je creditcard.  Het is altijd aan te raden om voor ‘noodgevallen’, zoals wanneer een pinautomaat niet werkt, wat euro’s of dollars in cash bij je te hebben.

Alle bankpassen zijn tegenwoordig standaard op gebruik binnen Europa ingesteld. Verander dit voor vertrek naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen.

Tijdsverschil

Maleisisch Borneo ligt in de GMT +08:00 zone. In Maleisisch Borneo is het gedurende de zomertijd 6 uur later dan in Nederland. In de wintertijd is het 7 uur later.

Elektriciteit

De stopcontacten in Maleisisch Borneo werken gewoon op 220 volt. Wel hebben de meeste stopcontacten drie rechthoekige openingen, waar een Nederlandse stekker niet op past. Schaf dus een verloopstekker van het type G (adapter Verenigd Koninkrijk) aan.

Kleding

Maleisisch Borneo heeft een tropisch klimaat dus neem lichte, katoenen kleding mee. In de bergen en het regenwoud kan het ’s avonds nog best afkoelen, dus een warme trui of fleece komt dan van pas. Neem ook regenkleding mee, want zelfs al reis je in de droge tijd, een tropische bui is nooit uit te sluiten.

Meer praktische info Maleisisch Borneo?

Wil je nog meer informatie over Maleisisch Borneo zelf? Bekijk de informatie van Te Gast In en bestel de reisgids online.

Duurzaam reizen Maleisisch Borneo

Wij doen ons best om onze reizen zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Ook jij kunt een bijdrage leveren. Lees hier onze tips.