Een reis door Tanzania is een prachtig avontuur. Leeuwen en cheeta’s in de Serengeti, kuddes olifanten in Tarangire National Park, vriendelijke locals en witte stranden: de ideale ingrediënten voor een mooie rondreis. Anja Voorburg maakte met haar man en twee kinderen (13 en 15) een familiereis door Tanzania, georganiseerd door Better Places. Ze vertelt graag waarom een reis door Tanzania met het gezin een aanrader is.

Gek op Afrika

“Mijn zoon Jurre is al sinds zijn zesde helemaal gek van Afrika”, vertelt Anja. “Drie jaar geleden maakten we een reis door Zuid-Afrika en toen was bij alle gezinsleden de liefde voor Afrika geboren. We kozen al snel een nieuwe Afrika-bestemming uit en dat werd Tanzania. De natuurparken leken ons allemaal zo mooi, en dat zijn ze ook. De Serengeti is onvoorstelbaar indrukwekkend, magisch bijna, en daar hebben we alle vier enorm van genoten. We kregen maar geen genoeg van alle wilde dieren die we hebben gezien.”

De accommodaties zijn kleinschalig en bijzonder

“Wij hebben onze familiereis Tanzania door Karin laten organiseren, de lokale reisspecialist van Better Places”, zegt Anja. “We wilden een individuele rondreis maken en we vonden het fijn om onze reiswensen in het Nederlands te kunnen bespreken. Karin kent Tanzania goed en zij heeft onze reis helemaal op maat georganiseerd. De accommodaties waren vrijwel allemaal heel mooi. We sliepen soms in luxe tentenkampen, dan weer in kleinschalige lodges of in mooie huisjes aan het strand in Zanzibar. Alles was even mooi en comfortabel, extra fijn als je met het hele gezin reist.”

De Tanzanianen zijn dol op kinderen

“We hadden onze eigen chauffeur, Yousuph, en hij vond het enorm leuk om met kinderen rond te reizen”, zegt Anja. “Hij is een ontzettend leuke vent die ons veel vertelde, hij dolde met de kinderen, draaide leuke muziek en beantwoordde al onze vragen. Hij vond het ook leuk dat Jurre en Luka zo geïnteresseerd waren in zijn land. Voor ons was het fijn om met hem te reizen, dat gaf ons een heel veilig gevoel. Ook in ons resort op Zanzibar waren de reacties van de medewerkers heel enthousiast. Ze vonden het leuk dat onze kinderen voor leven in de brouwerij en gezellig contact zorgden.”

“De safariparken van Tanzania zijn heel indrukwekkend”

Een familiereis door Tanzania is heel afwisselend

Anja en haar gezin waren twee weken in Tanzania en een week op Zanzibar. De afwisseling tijdens de reis beviel hen goed. “We hebben natuurlijk veel safari’s gedaan, maar we zijn ook gaan mountainbiken op het platteland rond Mto wa Mbu”, vertelt Anja. “Dat was zo leuk. Aan het eind van onze familiereis Tanzania hadden we nog een week om te relaxen op de stranden van Zanzibar. Zeker onze plek bij het dorpje Jambiani was echt een paradijsje. We reisden van hoogtepunt naar hoogtepunt, en wat we zagen was elke keer anders. Die afwisseling was voor alle gezinsleden heel fijn.”

Leren van andere culturen

“Het was voor de kinderen leerzaam om te zien hoe de mensen in Tanzania leven”, zegt Anja. “Ze waren erg onder de indruk van de omstandigheden waarin mensen wonen. We hebben overnacht in de Rhotia Valley Tented Lodge, waar ook een weeshuis bij hoort. Dat mochten we bezoeken en Jurre is nog gaan voetballen met een groepje kinderen. Het mooie is dat hij nu nog steeds contact heeft met onze chauffeur en met andere mensen die hij onderweg ontmoet heeft. Zo blijft hij bezig met onze familiereis Tanzania.”

Plan jouw reis naar Tanzania

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Tanzania? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Karin en Astrid, de reisexperts in Tanzania. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Karin en Astrid.

Beste reistijd Tanzania

De beste reistijd is van juni tot en met oktober, maar de maanden januari en februari zijn ook goed geschikt voor een rondreis. Lees meer over de beste reistijd Tanzania.

De mooiste nationale parken van Tanzania

Onze lokale reisspecialisten hebben veel ervaring met het organiseren van een prachtige safari reis door Tanzania. Velen zijn het erover eens; het is bijna onmogelijk een betere safaribestemming te vinden dan Tanzania. Kijk maar eens naar de mooiste nationale parken die dit land te bieden heeft.