Een individuele rondreis Tanzania betekent kennismaken met de mooiste wildparken van Afrika. Je rijdt in een jeep dwars door de Serengeti, spot de Big Five en ziet misschien wel de grote migratie van de wildebeesten. Daal af in de Ngorongorokrater en verbaas je over de enorme kuddes olifanten in Tarangire National Park. Tijdens een mountainbiketour leer je de vriendelijke Tanzanianen beter kennen. Bijkomen van alle indrukken? Sluit je Tanzania rondreis dan af op het prachtige eiland Zanzibar. Mooier wordt het niet!

logo Travelife

Ontvang een voorstel op maat

Geef Karin en Astrid je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

 

Ga diervriendelijk op reis en bewonder wilde dieren in het wild

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op safari in Tanzania te gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Tanzania maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je Tanzania rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Maak van kinderen geen bedelaars en laat snoep, pennen en cadeaus thuis

Reisadvies Tanzania

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Tanzania. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Tanzania

beste reistijd Tanzania

Beste reistijd Tanzania

Waar moet je nu op letten voor een duurzame reis? We hebben speciaal daarvoor een checklist voor duurzaam reizen samengesteld!

Rondreizen in Tanzania

Sluit je reis af op Zanzibar

Wil je alle indrukken van je Tanzania reis rustig verwerken, sluit je reis dan af op het prachtige eiland Zanzibar. Hier kun je uiteraard heerlijk relaxen op één van de spierwitte stranden, maar er is ook genoeg te doen. Maak zeker een boottochtje met een traditionele dhow en ook een snorkeltripje hoort bij een Zanzibar vakantie. De hoofdstad Stone Town, één van de mooiste bezienswaardigheden van Tanzania, is eveneens een bezoek waard. Hier vind je sfeervolle smalle straatjes, kleurrijke markten, een oud fort en een monument voor de slaven die hier vroeger werden verhandeld. Heel indrukwekkend! Wil je alles uit je Tanzania safari halen? Onze reisspecialisten Karin en Astrid helpen je graag om een bijzondere individuele rondreis Tanzania te realiseren.

Tanzania en duurzaam reizen

Wil je dat Tanzania en haar inwoners meeprofiteren van je bezoek? Dat kan! Plan niet alleen tijd in voor de beroemde wildparken, maar maak ook kennis met het platteland. Ga fietsen in de omgeving van Mto wa Mbu, langs groene bananenplantages en de lokale dorpsbar. Bezoek een fair trade- koffieplantage aan de voet van Mount Meru en vraag je lokale gids om je alles te vertellen over het groeien van koffiebonen. Natuurlijk kun je ook zelf bonen pellen, roosteren en malen, voor het lekkerste kopje koffie. Tanzania heeft ook verschillende goede doelen die je kunt bezoeken. Het Shanga Project in Arusha bijvoorbeeld, dat mensen met een beperking een baan én een betere toekomst biedt. Weten wat je nog meer kan doen? Neem een kijkje bij onze pagina voor duurzaam reizen in Tanzania.

Veilig reizen in Tanzania

Als je op reis gaat naar een verre bestemming als Tanzania, wil je natuurlijk zorgeloos kunnen genieten van je reis, met zo weinig mogelijk risico's. We brengen je graag op de hoogte van de huidige stand van zaken en wat je zelf kan doen zodat je veilig op reis kunt gaan in Tanzania en Zanzibar.

Trainingen voor lokale gidsen en chauffeurs

Voor de meest bijzondere en persoonlijke ervaring, werken wij samen met lokale gidsen en chauffeurs. Onze Tanzaniaspecialisten hebben een vast team van gedreven gidsen en chauffeurs die onze reizigers met veel passie kennis laten maken met hun thuisland. Wij vinden het belangrijk dat onze lokale partners op de hoogte zijn van onze duurzame werkwijze. Daarom organiseert Better Places in samenwerking met de lokale reisexpert gratis trainingen voor gidsen en chauffeurs. Thema's als duurzaamheid, klimaatverandering, ethiek en dierenwelzijn staan daarbij centraal. 

Rondreis Tanzania zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis Tanzania zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Karin en Astrid, de reisexperts ter plaatse, en zij sturen je een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen Tanzania

Is een rondreis Tanzania duur?

Wat is de beste reistijd voor Tanzania?

Is Tanzania geschikt voor reizen met kinderen?

Waar vind ik de mooiste stranden van Tanzania?

Wanneer vindt de Grote Migratie in Tanzania plaats?

Hoe lang naar Tanzania?