“We kregen steeds binnen een dag antwoord en dat vonden we heel prettig”

Joke is Afrika-liefhebber en bezocht naast Zuid-Afrika ook Kenia en Tanzania. Ze houdt van de weidse landschappen en de toegankelijkheid van de mensen. “Na Zuid-Afrika wisten we dat we weer een Afrikaans land wilden bezoeken”, vertelt Joke. “Ons oog viel op Namibië en toen ik ging zoeken op internet kwam ik snel bij Better Places terecht. Voor Zuid-Afrika had ik alles zelf geregeld, maar dat zag ik voor Namibië niet zitten. Op hotelsites waren minder accommodaties beschikbaar en ik had geen idee welke afstanden je per dag kunt rijden.”

reisverhalen namibië

Zelf rijden in Namibië

Joke en Marc reden drie weken met een huurauto door Namibië en bezochten de Fish River Canyon, Aus, Lüderitz, de Sossusvlei, Spitzkoppe, Brandberg, Etosha National Park, Waterberg en Windhoek. “De volgende keer zouden we nog wat meer naar het noorden trekken, zodat we ook inheemse stammen kunnen bezoeken”, zegt Joke. “Verder zaten alle highlights in onze reis.” Het zelf rijden vonden ze prima te doen. “Zeker in Etosha National Park was het bijzonder, omdat je weet dat je elk moment een kudde dieren tegen kunt komen. Je rijdt zelf, dus hebt alle vrijheid om te stoppen waar je wilt. We vonden de dieren in Etosha heel fascinerend. Het wild verzamelt zich daar bij de waterpoelen en daardoor kun je ze rustig observeren. De interactie tussen verschillende diersoorten is mooi om te zien.”

reisverhalen namibië
Etosha zebra's

Plan jouw reis naar Namibië

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Namibië? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Judith, de reisexpert in Namibië. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsreeks bij Judith.

Beste reistijd Namibië

De beste reistijd is van half april tot half december, maar het tussenseizoen in januari en maart zijn ook goed geschikt voor een rondreis. Lees meer over de beste reistijd Namibië

De mooiste plekken van Namibië

Onze lokale reisspecialist heeft veel ervaring met het organiseren van een prachtige rondreis door Namibië. Het is een land waar je het échte Afrika gaat leren kennen. Op zoek naar meer mooie reisverhalen over Namibië? Reisblogger Daisy reist de hele wereld rond en heeft ook in Afrika erg veel gezien. Lees meer over haar geweldige avonturen.

Gerelateerde klantervaringen