In 2016 reisden Joke Lagendijk en haar partner Marc langs de Garden Route in Zuid-Afrika. Hoewel dat een mooie reis was, was de sfeer in Zuid-Afrika iets te Europees naar hun smaak. Ze zochten daarom een avontuurlijke bestemming die meer het echte ‘Afrika-gevoel’ opriep en kozen voor een Namibië reis op maat. In drie weken reden ze 5000 kilometer door de prachtige landschappen van dit uitgestrekte land. Tijdens hun 3 weken schreef het stel hun reisverhalen Namibië.

Joke is Afrika-liefhebber en bezocht naast Zuid-Afrika ook Kenia en Tanzania. Ze houdt van de weidse landschappen en de toegankelijkheid van de mensen. “Na Zuid-Afrika wisten we dat we weer een Afrikaans land wilden bezoeken”, vertelt Joke. “Ons oog viel op Namibië en toen ik ging zoeken op internet kwam ik snel bij Better Places terecht. Voor Zuid-Afrika had ik alles zelf geregeld, maar dat zag ik voor Namibië niet zitten. Op hotelsites waren minder accommodaties beschikbaar en ik had geen idee welke afstanden je per dag kunt rijden.”

Namibië reisverhalen - Waardevolle adviezen

De contacten met de lokale reisspecialist van Better Places in Zuidelijk Afrika verliepen heel goed. Ze maakte voor Joke en Marc een reisplan op maat. “We kregen steeds binnen een dag antwoord en dat vonden we heel prettig”, zegt Joke. “Dat geeft je het vertrouwen dat het met je reis wel goedkomt en dat was ook zo. Op één van onze eerste dagen stond er in de routebeschrijving dat we vroeg moesten vertrekken, want het was 500 kilometer rijden. Je hebt dan nog geen idee van de tijd die je nodig hebt om een bepaalde afstand af te leggen. We zijn dus vroeg weggegaan en dat was maar goed ook, want we waren pas rond zes uur in de lodge. Dat soort adviezen is heel waardevol.”

“Alles was uitstekend geregeld en we kregen ter plekke goed advies en uitleg over de route.”

Zelf rijden in Namibië

Joke en Marc reden drie weken met een huurauto door Namibië en bezochten de Fish River Canyon, Aus, Lüderitz, de Sossusvlei, Spitzkoppe, Brandberg, Etosha National Park, Waterberg en Windhoek. “De volgende keer zouden we nog wat meer naar het noorden trekken, zodat we ook inheemse stammen kunnen bezoeken”, zegt Joke. “Verder zaten alle highlights in onze reis.” Het zelf rijden vonden ze prima te doen. “Zeker in Etosha National Park was het bijzonder, omdat je weet dat je elk moment een kudde dieren tegen kunt komen. Je rijdt zelf, dus hebt alle vrijheid om te stoppen waar je wilt. We vonden de dieren in Etosha heel fascinerend. Het wild verzamelt zich daar bij de waterpoelen en daardoor kun je ze rustig observeren. De interactie tussen verschillende diersoorten is mooi om te zien.”

Kleinschalige lodges

De accommodaties van Joke en Marc waren heel gevarieerd. Ze sliepen in kleinschalige lodges en wat grotere accommodaties en ook in tentenkampen. “Die vonden we het mooiste, want daar voel je dat je midden in de natuur zit”, zegt Joke. “Verder hadden we een voorkeur voor de kleinschalige lodges. ’s Avonds eet je vaak met de andere gasten samen en zit je aan een grote tafel gezellig reisverhalen uit te wisselen.”

Een magisch moment

Eén van de mooiste ervaringen van Marc en Joke was bij de kleinschalige Zebra River Lodge, niet ver van de Fish River Canyon. “De eigenaar vertelde ons dat de zebra’s ’s avonds om half elf naar de waterpoel komen”, vertelt Joke. “Dat zal wel, dachten wij. Maar om tien uur zaten we op ons balkon en hoorden we in de verte opeens het geluid van hoeven. Dat was een kippenvelmoment: de zebra’s kwamen echt! We gingen bij het water zitten en we hoorden het gesnuif en hoefgeschraap van de zebra’s in de struiken. Toen kwam de eerste tevoorschijn en hij liep naar het water. Echt magisch. Uiteindelijk stonden er een stuk of tien zebra’s te drinken.” Joke genoot erg van de landschappen van Namibië. “Je kunt in Namibië honderden kilometers rijden zonder iemand tegen te komen en die leegte is heel indrukwekkend”, zegt ze. “Dit was één van de mooiste reizen die ik ooit heb gemaakt.”

Plan jouw reis naar Namibië

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Namibië? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Judith, de reisexpert in Namibië. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsreeks bij Judith.

Beste reistijd Namibië

De beste reistijd is van half april tot half december, maar het tussenseizoen in januari en maart zijn ook goed geschikt voor een rondreis. Lees meer over de beste reistijd Namibië

De mooiste plekken van Namibië

Onze lokale reisspecialist heeft veel ervaring met het organiseren van een prachtige rondreis door Namibië. Het is een land waar je het échte Afrika gaat leren kennen. Op zoek naar meer mooie reisverhalen over Namibië? Reisblogger Daisy reist de hele wereld rond en heeft ook in Afrika erg veel gezien. Lees meer over haar geweldige avonturen.

Gerelateerde klantervaringen