Als je naar Namibië op vakantie gaat, wil je natuurlijk graag lekker weer. Misschien vind je het daarnaast belangrijk dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Daarom kijken wij voor de beste reistijd Namibië niet alleen naar het weer, maar ook naar de drukte in de verschillende maanden.

Als je niet afhankelijk bent van de schoolvakanties is het een aanrader om buiten het hoogseizoen op vakantie naar Namibië te gaan. Het voordeel van reizen buiten de schoolvakanties is bovendien dat de ticketprijzen vaak een stuk lager liggen. Reisexpert Judith, die al jaren in Namibië komt en woonachtig is in Zuid-Afrika, geeft je graag advies over de beste reistijd voor je Namibië vakantie. Afhankelijk van wat jij belangrijk vindt, kijkt ze naar het klimaat en naar de drukte in de verschillende maanden. Zo kun je een goede afweging maken bij de keuze van je vakantieperiode. Hieronder lees je meer over de beste reistijd voor Namibië.

De beste reistijd Namibie is van half april tot half december. Juni t/m oktober zijn de beste maanden voor het spotten van wildlife.

Namibië Klimaat

beste reistijd Namibië

Het zuiden van Namibië heeft een woestijnklimaat, in het noorden is het een stuk vochtiger. Namibië ligt op het zuidelijk halfrond en de seizoenen zijn dan ook tegenovergesteld aan de onze. In onze zomermaanden is het in Namibië juist winter. Het is dan overdag rond de 20 graden. ’s Nachts kan het flink afkoelen. In juli en augustus kan de temperatuur zelfs tot rond het vriespunt zakken. In de overige maanden daalt het kwik ’s nachts tot rond de 10 graden Celsius.

In de maanden februari en maart is het regenseizoen, waarbij het af en toe goed kan regenen. Echter zijn dit vaak buien van zo'n 15 minuten per dag. Daarnaast is het tijdens deze periode ontzettend rustig. Deze periode is ook zeer geschikt voor het spotten van vogels. De maanden december tot eind februari gelden als overgangsseizoenen tussen de natte en droge tijd. In deze maanden kan het erg heet worden, tot boven de 40 graden Celsius. De meest aangename periode qua temperatuur is in de maanden maart tot en met mei.

De beste reistijd Namibië is van half april tot half december. Juni t/m oktober zijn de beste maanden voor het spotten van wildlife. De meest ideale maanden zijn september en oktober, wanneer de dieren veel bij de drinkplaatsen te vinden zijn en de temperaturen het aangenaamst.

Drukte

beste reistijd Namibië drukte

Aangezien Namibië het grootste deel van het jaar prima te bereizen is, gebeurt dat ook. De drukkere maanden in Namibië zijn half december – januari, april – mei en augustus tot half november. De rustigere periodes liggen in het regenseizoen (februari – maart) en van half november tot half december.

Speciale evenementen

beste reistijd Namibië evenementen

April: Windhoek Carnaval

Het grootste culturele evenement in Windhoek, en in Namibië in het algemeen. Een overblijfsel van de Duitse bezetting in Namibië. Bezoekers zullen gedurdende het festival een uitgesproken Duitse sfeer voelen. Het carnaval bestaat uit verschillende activiteiten, muzikale optredens en een gemaskerd bal. Een groot feest op Independence Avenue in Windhoek.

Mei: Cassinga Day

Cassinga Day is een nationale feestdag in Namibië ter heinnering aan het Cassinga-bloedbad. Dit wordt elk jaar herdacht op 4 mei als eerbetoon aan de doden in 1978, toen de Zuid-Afrikaanse Defensiemacht een basis in Cassinga aanviel. Hierbij vielen veel slachtoffers.

Augustus: Heroes Day

De Heldendag is nog een nationale feestdag in Namibië. De Verenigde Naties noemen het ook wel Namibia Day. Elk jaar wordt de Namibische onafhankelijkheid gevierd op 26 augustus. Tegenwoordig wordt de feestdag gebruikt om nationale trots te koesteren en het belang van saamhorigheid in Namibië te benadrukken. Namibië heeft verschillende culturen die harmonieus binnen dezelfde grenzen leven. Presidenten gebruiken 26 augustus vaak om iedereen in Namibië, en de wereld als geheel, eraan te herinneren hoe opmerkelijk en vreedzaam alle verschillende culturen in Namibië naast elkaar bestaan.

Plan jouw reis naar Namibië

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Namibië? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Judith, de reisexpert in Namibië. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsreeks bij Judith.

Reiservaringen Namibië

Bekijk meer reiservaringen van reizigers die op reis gingen naar Namibië op Trustpilot of Rondreis.