Esther en Albert Flonk vinden het belangrijk om tijdens hun reizen de lokale bevolking te leren kennen. Ze reizen bovendien graag naar landen waar nog niet zoveel reizigers naartoe komen. Dit jaar kozen ze daarom voor een vakantie door Suriname. Samen met hun dochter Eline (18) reisden ze –grotendeels met een huurauto- door dit prachtige groene land, en schreven ze een mooie reisverslag over Suriname.

“Lizet, de lokale reisspecialist van Better Places, kwam meteen met een programma. Ze reageerde steeds snel op vragen en gaf ons praktisch advies.”

Meestal organiseren Esther en Albert zelf hun reizen. Voor Suriname vonden ze dat lastig, omdat daar relatief weinig informatie over te vinden is. “Via internet kwamen we bij Better Places terecht en ik besloot een mail te sturen”, vertelt Esther. “Ik vertelde wie wij zijn en wat voor soort reis we zochten. We hadden zelf al een globale route bij elkaar gepuzzeld en we wilden graag zoveel mogelijk in contact komen met de lokale bevolking. Lizet, de lokale reisspecialist van Better Places, kwam meteen met een programma. Ze reageerde steeds snel op vragen en gaf ons praktisch advies. Ook toen we vanwege gewijzigde vluchten moesten schuiven in de planning, ging ze daar heel flexibel mee om.”

Suriname reisverslag

Reisverslag Suriname: Kamperen

De reis kende verschillende hoogtepunten. Albert: “We hebben volop leuke dingen gedaan, zoals het maken van een stadswandeling in Paramaribo. We hadden een goede gids, die ons veel vertelde over Suriname. Maar onze verblijven op de Palulu Jungle Camping en in de Danpaati River Lodge sprongen er absoluut uit.” “Op de camping gingen we helemaal back to basic”, vertelt Esther. “We sliepen in een koepeltentje op een houten vlonder, met alleen een matrasje. Na negen uur ’s avonds was er geen elektriciteit meer. We sliepen daar midden in de natuur, zo relaxed. Vlakbij was een natuurlijke kreek, een idyllisch plekje waar we heerlijk konden zwemmen. Dat was geweldig.”

Suriname reisverslag

Smeltkroes van culturen

Het was het doel van Esther en Albert om de lokale bevolking van Suriname te leren kennen en dat is gelukt. “We hebben veel geleerd, ook van de geschiedenis van het land”, zegt Albert. “Het is mooi om te zien dat Suriname echt een smeltkroes is van volken, culturen en geloven, en dat ze allemaal vreedzaam samenleven. We hebben erg genoten van onze reis en we zijn erg tevreden over Better Places. Het is ideaal dat je samen met een reisexpert precies de reis samenstelt die je voor ogen hebt.”

Plan jouw reis naar Suriname

Ben je op zoek naar een bijzondere Suriname rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Lizet, de reisexpert in Suriname. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Lizet.

Een mooi reisverslag over Suriname

Esther en Albert maakten een mooie reis door Suriname, en lieten zich adviseren door de lokale reisspecialist Lizet. Ben je ook op zoek naar meer inspiratie? De bloggers van Stop and Stare geven je een aantal reistips voor een geweldige Suriname reis.