Dit land in het hart van Afrika staat bekend om haar vriendelijke en gastvrije bevolking. Maar ook de natuur is overweldigend mooi en het leven veel verschillende dieren. Een individuele rondreis Malawi is een aanrader voor wie een echte natuurliefhebber is. Ontdek het prachtige Lake Malawi en voel het zand onder je voeten. Ga op een safari in een van nationale parken. Beklim bergen zoals Mount Mulanje of het Zomba Plateau. In het unieke 'warm heart of Africa' is genoeg te zien en te beleven!

Kies ook eens voor een homestay en maak écht kennis met de bewoners.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Dilo je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

 

Klimaatimpact

De gemiddelde uitstoot van een retourvlucht naar Malawi (Lilongwe) is 4137kg CO2e (Bron: Atmosfair). 

Bekijk de klimaatimpact van onze reizen

De echte prijs van vliegen
  • Gemiddelde prijs retourticket € 1.000,-
  • Bijdrage klimaatverandering € 363,90
  • Bijdrage luchtvervuiling € 153,75
  • Echte prijs vliegticket € 1.517,65

Lees meer over de echte prijs van vliegen.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Malawi maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je Malawi rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Voorkom drukte en overtoerisme, reis in het voor- of naseizoen

Reisadvies Malawi

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Malawi. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken.

Praktische informatie


Beste reistijd Malawi

beste reistijd Malawi

Beste reistijd Malawi

Waar moet je nu op letten voor een duurzame reis? We hebben speciaal daarvoor een checklist voor duurzaam reizen samengesteld!

Rondreizen in Malawi

Spot wilde dieren tijdens een rondreis Malawi

Dit mooie land heeft een groot aantal prachtige natuurparken, die je zeker wilt bezoeken. Eén van de hoogtepunten is Liwonde National Park. In dit park kan je naast de traditionele safari ook een safari per boot doen. Met een gids vaar je over Shire rivier tussen de krokodillen en nijlpaarden. Ook zijn er observatieplatformen waarvanaf je de verschillende vogelsoorten en olifanten kan spotten. Het Nkhotakota Wildlife Reserve is ook prachtig. Hier zijn met succes olifanten uitgezet nadat die bijna waren verdwenen uit het park.

Duurzaam reizen in Malawi

Malawi heeft prachtige natuur. Die natuur moet behouden blijven en het is dan ook belangrijk dat reizigers duurzame keuzes maken. Slaap in kleinschalige eco-accommodaties midden in de natuur, die zich inzetten om de natuur te beschermen en hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Verblijf in een homestay en verblijf bij een lokale familie thuis. Lees hier meer over duurzaam reizen in Malawi.

Veilig reizen in Malawi

Als je op reis gaat in Coronatijd, wil je natuurlijk graag weten hoe het eraan toe is op de bestemming. Je wilt zorgeloos kunnen reizen, met zo weinig mogelijk risico. We brengen je graag op de hoogte van de huidige stand van zaken, de maatregelen op je bestemming en wat je zelf kan doen zodat je veilig op reis kunt gaan in Malawi.

Een rondreis Malawi zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis Malawi zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Dilo, de reisexpert ter plaatse, en hij stuurt je een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen Malawi

Wat is de beste reistijd voor Malawi?

Wat zijn de leukste bezienswaardigheden in Malawi?