Bijzonder aan deze familiereis Malawi

  • Verblijf in een homestay
  • Snorkel en kajak in Lake Malawi
  • Reis buiten de gebaande paden
  • Vervoer in Malawi wordt volledig verzorgd
  • Volop persoonlijke aandacht tijdens de gehele reis
Uitstoot van je reis naar Malawi (kg CO2e)

Route familiereis Malawi 

 

Dag 1: aankomst in Lilongwe

Vandaag begint je reis door Malawi. Je wordt vanaf het vliegveld opgehaald en bent binnen drie kwartier bij de eerste accommodatie. Hier verblijf je in een comfortabele, intieme lodge om rustig bij te komen van de reis.

 Boek je een reis naar Malawi dan doneren wij $150,- aan lokale projecten. Zo draag je direct bij aan natuurbehoud en biodiversiteit. Lees hier meer

 

Dag 2-3:Luwawa Forest

De volgende ochtend word je naar het Luwawa Forest gebracht. Met beperkt internet, is deze magische plek in de bossen perfect voor quality time met elkaar. Overdag kun je hier wandelen, mountainbiken, paardrijden en je spreekwoordelijke batterij opladen in de mooie natuur. ’s Avonds speel je spelletjes of vertel je verhalen rondom het kampvuur.

 Deze lodge verscholen in de bossen draait op zonne-energie. Ook is er een fonds dat zich inzet voor natuurbescherming in en rondom het Luwawa Forest. Dit fonds beschermt niet alleen de omgeving maar leert de lokale bevolking over de natuur. 

 

Dag 4-6: Lake Malawi

Na wat dagen in het bos, is het nu tijd om naar Lake Malawi te gaan! Je verblijft in een lodge bij Nkhata Bay die gebouwd is op de rotsen aan het meer. In het kraakheldere water zie je de kleurrijke cichlide vissen zo zwemmen. Hier kun je gaaf kajakken en snorkelen, maar ook rustig met een boekje in de schaduw zitten. Het restaurant hier trekt een gezellige mix van locals en toeristen. Regelmatig is er ook live music in de bar voor wie van een feestje houdt.

Deze accommodatie ligt in de buurt van het diepste gedeelte van Lake Malawi. Dit punt is wel 750 meter diep. Hierdoor is het water zo helder.

 

Dag 7-8: Nkhotakota Wildlife Reserve

Na het ontbijt, word je opgehaald om naar Nkhotakota Wildlife Reserve te gaan. Je verblijft net op de grens van dit prachtige reservaat. De accommodatie gaat op in de natuur, zonder in comfort te compenseren. Tijdens de bouw, is er hier geen een boom gekapt!

 Nkhotakota Wildlife Reserve heeft het internationale natuurnieuws gehaald toen er in 2016 en 2017 maar liefst 500 olifanten heen zijn verhuisd vanuit Zuid-Malawi. Tijdens game drives met een ervaren gids, maak je kans om er een aantal te ontmoeten.

 

Dag 9: Kungoni Cultural Centre

Vandaag ga je naar het Kungoni Cultural Centre. Hier krijg je een breder inzicht in de verschillende culturen van Malawi. Je kijkt je ogen uit in de tentoonstelling met schitterende maskers. En wist je dat hier de beste houtsnijwerkers van het land wonen? Vergeet niet om een kijkje te nemen in de shop.

 Terwijl de houtsnijwerkers aan het werk zijn in de tuin kan je langs gaan om te kijken. Ze werken hier met duurzaam gewonnen hout. Nieuwe houtsnijwerkers worden hier ook opgeleid. Sommige blijven bij het Kungoni Cultural Centre, anderen beginnen een eigen bedrijf. 

 

Dag 10-11: Cape Maclear

Het is vanuit Kungoni niet zo ver rijden naar Cape Maclear, een gezellig schiereiland in het zuiden van Lake Malawi. Ook hier kun je snorkelen en kajakken, en voor een wat relaxtere ervaring kun je ook een boottochtje maken rondom de eilanden. Wie weet zie je de Afrikaanse zeearenden wel, of zelfs een otter! Je verblijft middenin het Chembe vissersdorp ligt. Een gids neemt je mee op wandeling door het dorp om verder kennis te maken met het leven en de cultuur in Malawi. Het is vooral leuk om wat lokale gerechten te proeven!

 De zonsondergang zien bij Cape Maclear is indrukkend en een aanrader tijdens je bezoek aan deze prachtige plek.

 

Dag 12-14: Liwonde National Park

Tijd voor safari! Liwonde National Park biedt een grote variatie aan landschappen, en daardoor ook aan wildlife. In het park ligt de Shire River, waar bijna altijd nijlpaarden te zien zijn (mvuu betekent nijlpaard in het Chichewa). Ook komen er regelmatig olifanten, buffels en verschillende antilope soorten drinken. Een sundowner boat safari is een hoogtepunt van je verblijf! Tijdens de game drives kom je met wat geluk ook leeuwen, cheeta’s en misschien zelfs zwarte neushoorns tegen. En vergeet niet ook te genieten van alle vogels en bijzondere bomen en planten.

 In dit nationale park kan je de Big 5 spotten. Op deze pagina vertellen we je onze tips over wat mee te nemen op een safari. 

 

Dag 15: Dedza

Om de rit vanaf Liwonde wat te breken, brengt je een nachtje door in Dedza, Malawi’s hoogstgelegen stadje. Geniet hier van het uitzicht over het Dedza gebergte. Je hebt hier ook de optie om een wandeling te maken naar de Chongoni Rock Art in de buurt van je lodge. Dit gebied staat op de UNESCO werelderfgoedlijst omdat hier oude rotsschilderingen te zien zijn. 

 In Dedza zijn ze beroemd om het aardewerk dat ze hier maken. Dit kan je ook zelf proberen, of geniet gewoon van alles dat ze te koop hebben. Hiermee ondersteun je lokale talenten, waaronder heel veel vrouwen die eerst weinig kansen kregen in hun leven.

 

Dag 16-18: Homestay

Na een korte stop in Lilongwe om eventueel wat snacks in te slaan, maak je kennis met het echte leven in Malawi. En daar is geen betere manier voor, dan tijdens een Homestay Experience. In een van de vele plattelandsdorpen van het land, word je in typische Malawische gastvrijheid ontvangen door Howard en zijn familie. En verder? Dat hangt er maar net vanaf wat er op dat moment allemaal speelt in het dorp. Je draait mee met de dagelijkse gang van zaken. Je gaat sowieso samen lokaal koken en eten, verhalen luisteren bij het kampvuur en je bezoek is waarschijnlijk ook reden voor een feestje!

 Nsami is een traditioneel gerecht. Het wordt gebruikt als basis voor veel gerechten in de Malawische keuken. Nsami eten de inwoners van Malawi om de band tussen mensen te versterken. 

 

Dag 19-20: Lilongwe

Na een paar dagen vol simpele, maar daardoor juist onvergetelijke ervaringen bij de Homestay, ga je terug naar Lilongwe. Je overnacht bij het unieke accommodatie, om nog even goed in de sfeer van dit bijzondere continent te blijven. Je hebt de kans om de stad nog wat te verkennen, of om gewoon lekker te relaxen bij het zwembad.

Helaas is je reis in Malawi alweer ten einde gekomen. Time flies… Maar niet getreurd, want je komt vast en zeker nog eens terug naar the Warm Heart of Africa!

 De verschillende kamers zijn genoemd naar verschillende Afrikaanse landen, stijlen of culturen. De indeling van de kamer is hier op aangepast. Zo blijf je in Afrikaanse sferen. 

Ontvang een voorstel op maat

Geef Dilo je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

 

Vliegtickets rondreis Malawi

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Malawi boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Dilo geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

logo voetafdrukIn plaats van compenseren wil Better Places de CO2e-uitstoot van al haar reizen elk jaar met 5% verminderen.

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Malawi maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. 

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Malawi

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Malawi. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken.

Praktische informatie


Beste reistijd Malawi

beste reistijd Malawi

Beste reistijd Malawi

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.