In het hart van Europa vind je een land waar je in korte tijd veel kunt ontdekken: Tsjechië. Voor natuurliefhebbers zijn er natuurgebieden zoals het Reuzengebergte en het Boheemse Woud. Voor culinaire trips kun je terecht in Pilsen of bij de wijnfeesten in het najaar. En liefhebbers van geschiedenis en cultuur halen hun hart op bij de vele kastelen, paleizen en historische stadjes. 
Hier delen we informatie met jou, zodat jij nóg meer zin krijgt om dit land te bezoeken. Welke hoogtepunten en minder bekende plekken mag jij niet overslaan als je naar Tsjechië gaat? Lees dan onze Tsjechië inspiratie!

Vakantie met kinderen


Tsjechië is een ideale bestemming om met kinderen te ontdekken. De afstanden die je van plek naar plek aflegt zijn niet groot, waardoor er veel tijd overblijft om te genieten. De hoofdstad Praag is leuk voor jong en oud. Je kunt je makkelijk een paar dagen in Praag vermaken: bezoek de Praagse Burcht, geniet van de muzikanten op de Karelsbrug, bewonder het astronomisch uurwerk van Praag, wandel door de Joodse wijk Josefov en duik een van de vele musea in. Op haar blog deelt Jessica van Corners of the World meer inspiratie over dagtrips vanuit Praag. Ook in Boheems-Zwitserland zullen kinderen zich goed kunnen vermaken. Tot slot zullen de vele kastelen in Tsjechië tot de verbeelding spreken bij jong en oud.

Boheems-Zwitserland

Het nationale park Boheems-Zwitserland op de grens met Duitsland bestaat uit rustige bossen, riviertjes en bijzondere rotsformaties. Een van de hoogtepunten in dit park is de Edmundkloof. Deze nauwe kloof is door de rivier de Kamenice uitgeslepen. Je kunt met een bootje door deze smalle kloof varen, waar de met mos begroeide rotswanden tot wel 90 meter boven je uit stijgen.
Een goede uitvalsbasis om Boheems-Zwitserland te ontdekken is Mala Skala. Stil zitten zit er niet bij voor gezinnen met kinderen in Tsjechië. Er zijn namelijk veel avontuurlijke activiteiten zoals kanoën, mountainbiken en boogschieten. Ook het rotskasteel Vranov is voor jong en oud leuk om te zien. 

Tips voor natuurliefhebbers


Een van de mooiste plekken in Tsjechië voor natuurliefhebbers is het Reuzengebergte, op de grens met Polen. Een goede uitvalsbasis om hier te wandelen is Špindlerův Mlýn. Wandel vanaf dit dorpje bijvoorbeeld naar de 148-meter hoge Pančavský waterval. Tsjechië is een goede bestemming om te fietsen en te wandelen. Wil je iets anders doen in de natuur van Tsjechië? Dan kun je het grottenstelsel van Bozkov in duiken. Bij het gelijknamige dorp vind je de langste dolomietgrotten én het grootste ondergrondse meer van Tsjechië. Je wandelt langs vele bijzondere rotsformaties. 
Wil je naar al dat actieve buitenleven ontspannen? Dan moet je in de stad Karlovy Vary zijn. Hier vind je meerdere warmwaterbronnen waar je kunt relaxen en van het heilzame water kunt genieten. De stad is in de veertiende eeuw gesticht door Keizer Karel IV, toen hij de plek tijdens het jagen ontdekte.
 

Plan jouw reis naar Tsjechië

Ben je op zoek naar een bijzondere Tsjechië rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Luit, de reisexpert in Tsjechië. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Luit.