Alle handige bestemmingsinfo over Tsjechië bij elkaar met onder andere tips voor deze bestemming en praktische informatie over onder meer gezondheid op reis, veiligheid en geldzaken.

Ligging van Tsjechië


Tsjechië ligt in Centraal-Europa. Het land grenst met Duitsland, Polen, Slowakije en Oostenrijk. Sinds 2004 hoort Tsjechië bij de Europese Unie en vanaf 2007 is het land aangesloten bij de Schengenlanden. De hoofdstad van Tsjechië is Praag. Tsjechië is ongeveer 2 keer zo groot als Nederland. Door de compacte omvang van het land kun je in korte tijd veel zien. 
 

Beste reistijd


De beste periode om te reizen hoort ook bij de bestemmingsinfo over Tsjechië. In principe kun je Tsjechië het hele jaar door bezoeken. Qua temperatuur is de periode van mei tot en met september de beste tijd om Tsjechië te ontdekken. Houd er wel rekening mee dat het in de zomermaanden een stuk drukker is dan in mei of september. Wil je weinig andere toeristen tegenkomen? Dan kun je het beste in de wintermaanden naar Tsjechië gaan.
 

Taal


In Tsjechië wordt Tsjechisch gesproken. De taal is vergelijkbaar met Pools, Slowaaks en Russisch. Tsjechisch is een lastige taal, maar gelukkig kunnen reizigers zich prima met Engels, Duits of Russisch redden in Tsjechië. Al zorg je altijd voor een glimlach op mensen hun gezicht als je een paar woordjes leert zoals “ahoy” (hallo), “ne” (nee), “ano” (ja) en “dekuji” (bedankt).
 

Vervoer


Tsjechië ligt zo’n 850 kilometer ten oosten van Nederland. Er gaan directe vluchten naar Praag vanaf Amsterdam en Eindhoven. Naar Brno, in het oosten van Tsjechië, gaan geen directe vluchten. En Tsjechië is natuurlijk ook prima met de auto te bereiken. Wij zijn vooral fan van een treinreis naar Tsjechië: een leukere en duurzame optie om naar dit fijne vakantieland te reizen. Je kunt bijvoorbeeld een treinreis naar Tsjechië combineren met een bezoek aan Wenen of Berlijn.

Om het boeken van een treinticket zo comfortabel en makkelijk mogelijk te maken, werken wij samen met The Train Traveller. Deze treinexpert helpt je bij het vinden van de beste route en het regelen van de reis. Zij kennen alle boekingssystemen op hun duimpje.

Plan jouw reis naar Tsjechië

Ben je op zoek naar een bijzondere Tsjechië rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Luit, de reisexpert in Tsjechië. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Luit.