In het hart van Europa ligt het veelzijdige land Tsjechië, een prachtige bestemming met talloze mogelijkheden. Ben je een echte natuurliefhebber en houd je van actieve vakanties? Dan is een individuele rondreis Tsjechië een aanrader. Steek het Reuzengebergte over tijdens een waanzinnige wandeltocht, fiets langs de rotspilaren in het Boheems Paradijs of stap in een kajak om door een van de vele rivieren te peddelen. Een bezoek aan gezellige dorpjes en de cultuurrijke hoofdstad Praag maken je rondreis compleet. 

logo Travelife

Met de trein naar Tsjechië

Ontspannen en milieuvriendelijk reizen.

Met de trein naar Tsjechië

Ook voor de doorgewinterde reiziger valt er in Europa nog veel te ontdekken

Ontvang een voorstel op maat

Geef Luit je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

 

Klimaatimpact

De gemiddelde uitstoot van een retourvlucht naar Tsjechië (Praag) is 385kg CO2e (Bron: Atmosfair). De gemiddelde uitstoot van de retourreis met de auto is 196kg CO2 en ga je met de trein dan is de uitstoot slechts 26kg CO2 (Bron: Green Tickets).

Bekijk de klimaatimpact van onze reizen

De echte prijs van vliegen
  • Gemiddelde prijs retourticket € 75,-
  • Bijdrage klimaatverandering € 67,99
  • Bijdrage luchtvervuiling € 19,05
  • Echte prijs vliegticket € 162,04

Lees meer over de echte prijs van vliegen.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Tsjechië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Voorkom drukte en overtoerisme, reis in het voor- of naseizoen

Reisadvies Tsjechië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Tsjechië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Tsjechië

rondreis-tsjechie

Beste reistijd Tsjechië

Waar moet je nu op letten voor een duurzame reis? We hebben speciaal daarvoor een checklist voor duurzaam reizen samengesteld!

Rondreizen Tsjechië

Middeleeuwse stadjes en burchten

Niet alleen in de hoofdstad Praag, maar eigenlijk door heel Tsjechië vind je kleurrijke en historische huizen in Middeleeuwse stadjes. Statige burchten sieren het heuvelachtige landschap. Tsjechië ademt historie en dat maakt het zo’n fijne reisbestemming. Relatief dichtbij huis heb je het gevoel écht in een andere, relaxtere wereld terecht te komen.  

Zuid-Moravië: wijnregio in Tsjechië

Ook voor lekker eten en drinken ben je in Tsjechië op de juiste plek. Misschien heel verrassend, maar de Tsjechen zijn dol op dumplings. Zuid-Moravië is de wijnregio in Tsjechië en de wijnboerderijen zijn hier nog authentiek en weinig toeristisch. Ben je in de gelegenheid om in de vroege herfst naar Tsjechië te reizen, dan kun je de oogstfeesten meemaken, waarbij de traditioneel geklede dorpsbewoners samen de oogst vieren. Perfect voor wie van wijn drinken én een lokale ervaring houdt.

Met de auto of trein naar Tsjechië

Tsjechië is zo dichtbij, dat vliegen niet nodig is. Als je met de auto in een uurtje of 8 naar Tsjechië reist heb je bovendien je eigen vervoer altijd bij je. Dat is perfect om de meer afgelegen plekken te bezoeken, waar het OV beperkt is. Voor de snelwegen in Tsjechië heb je een vignet nodig. Een vignet voor 10 dagen of een maand koop je voor vertrek online, of in een tankstation vlak voor of direct na de grens. Naar de grote steden in Tsjechië kun je ook met de trein reizen. Je reist dan vaak via de Duitse hoofdstad Berlijn naar Praag. 

Duurzaam reizen Tsjechië

Reizen met Better Places betekent veel contact met de lokale bevolking en het land echt leren kennen. Een reis naar Tsjechië wordt zo een belevenis. Je slaapt op unieke locaties, zoals in een tv-toren, een kasteel of een biologische boerderij, maar vooral meestal in kleinschalige hotels of sfeervolle homestays, gerund door lokale gezinnen. Dankzij jouw bezoek hebben de locals een mooi extra inkomen. Je bezoekt de bijzondere hoofdstad Praag, maar ook  kleine wijnboerderijen en bent buiten lekker actief bezig. Zo leer je alle kanten van Tsjechië kennen. Dol op die ongerepte, bergachtige landschappen? Lokale reisexpert Luit heeft een reis met hoogtepunten van Tsjechië en Slowakije samengesteld.

Rondreis Tsjechië zelf regelen?

Bij Better Places kun je zelf je rondreis Tsjechië samenstellen. Geef je wensen door aan Luit, de lokale reisexpert, en hij zorgt voor een passend voorstel op maat.

Veelgestelde vragen Tsjechië

Wat is de beste reistijd voor Tsjechië?

Kan ik een reis naar Tsjechië goed combineren met Slowakije?

Is Tsjechië een goede bestemming voor een reis met kinderen?