Uitstoot van je reis naar Argentinië (kg CO2e)

Route wandelreis Patagonië

 

Dag 1-2: Buenos Aires

Vandaag begint je wandelreis Patagonië! Na aankomst op de luchthaven van Buenos Aires word je opgehaald en naar je hotel gebracht. Als je een vroege vlucht hebt, kun je de rest van de dag gebruiken om bij te komen van de reis, of alvast kennis te maken met deze metropool. Op dag twee staat er een bijzondere tour op het programma. Samen met een Nederlandse gids die hier al jaren woont verken je de stad per fiets. Je bezoekt de hoogtepunten, waaronder de Boheemse wijk Telmo en de kleurrijke wijk La Boca waar je de tangodansers op straat kunt bewonderen. 's Avonds heb je het voor het uitkiezen met de vele leuke barretjes en goede parrillas; typische Argentijnse grill restaurants.

We maken bij onze reizen zoveel mogelijk gebruik van kleinschalige accommodaties. Bekijk voorbeelden van hotels in Argentinië.

 

Dag 3-5: Vuurland

De wandelreis Patagonië gaat echt van start als je op dag drie naar Ushuaia vliegt en uitstapt in het prachtige Vuurland. Je verblijft drie nachten in een pension en maakt van daaruit excursies met een gids naar de mooiste plekjes van Tierra del Fuego. Je maakt onder andere een wandeltocht naar het Beagle kanaal; een indrukwekkende route langs de oever van de Ensenada Baai en door prachtige bossen. Het tempo is rustig en onderweg wordt voldoende tijd genomen om te genieten van de omgeving en om foto’s te maken. Daarna steek je met een kano de rivier over en geniet je van de uitzichten onderweg. De volgende dag staat er weer iets bijzonders op het programma: een tocht per zodiac boot naar Gable eiland, een van de ruigste en mooiste plekjes bij het Beagle Kanaal. Onderweg leg je aan op Isla Martillo, waar een grote kolonie pinguïns leeft. Je hebt hier de kans om de pinguïns te observeren zonder impact te maken op hun leef en broed omgeving.

 

Dag 6-8: El Calafate en Perito Moreno

De volgende dag vlieg je vanaf Ushuaia naar El Calafate. De stad dient als de perfecte basis voor het verkennen van het zuidelijk deel van het Parque Nacional Los Glaciares. Na aankomst in El Calafate kan je de dag naar eigen wens besteden. Op dag 7 bezoek je de grootste attractie van het gebied, de schitterende gletsjer Perito Moreno. Je kunt de gletsjer observeren vanaf de loopbruggen op het Península Magallanes, een heel bijzondere tocht. Ook neem je deel aan een mini icetrekking. Je vaart per boot naar het zuidelijke deel van de gletsjer en gaat dan te voet verder, deels met stijgijzers. Je verkent de gletsjer samen met een ervaren gids. De volgende dag kan je bijkomen van het avontuur, maar er zijn ook genoeg andere excursies vanuit El Calafate bij te boeken. Je reisexpert voorziet je graag van tips!

Argentinië is een echte natuurbestemming. Bekijk hier meer bezienswaardigheden in Argentinië en Patagonië.

 

Dag 9-12: El Chaltén en Los Glaciares

Vandaag reis je per bus naar El Chaltén; een klein dorp aan de voet van Mount Fitz Roy en Mount Cerro Torre. De route is prachtig, met oneindige vergezichten en spitse bergtoppen. De komende vier dagen verblijf je in een leuke studio, waarvandaan je op eigen gelegenheid prachtige wandeltochten maakt door Parque Nacional Los Glaciares. Niet te missen zijn de Laguna de los Tres wandelroute en Laguna Torre. Wil je even wat anders doen? Dan kun je gaan paardrijden, een mountainbike huren of het mooie Lago Desierto bezoeken. Op dag 12 keer je per bus terug naar El Calafate, waar je weer in hetzelfde hotel overnacht.

De beste reistijd voor Patagonië is oktober t/m maart. Lees meer over Patagonië.

 

Dag 13-14: Grey Glacier, Torres del Paine

Vandaag is het tijd voor alweer een hoogtepunt van deze wandelreis Patagonië: je maakt een driedaagse trekking door Torrel del Paine National Park in Chili. Vanuit je hotel vertrek je in een klein gezelschap met een ervaren Engelssprekende gids richting het park. De eerste dag verken je met een 4x4 een aantal hoogtepunten en maak je korte maar indrukwekkende wandelingen. Met een catamaran steek je Lago Pehoé over naar je herberg met spectaculaire uitzichten. De volgende dag maak je een trekking naar de beroemde Grey Glacier, met onderweg onder andere de schitterende Laguna Negra. Je keert aan het einde van de dag terug naar dezelfde herberg. 

Irina maakte met haar partner een droomreis door Patagonië. Lees hier hun reiservaring

 

Dag 15-18: Trektocht Torres del Paine 

Na de eerste wandeldag in Torres del Paine vervolg je met een driedaagse trektocht. Op de eerste dag wandel je richting de Franse Vallei. Je kunt kiezen voor een langere route door de vallei heen- en terug of een kortere route waarbij je afsnijdt naar je herberg voor die nacht. De volgende dag volg je een goed gemarkeerd pad van los Cuernos naar Refugio El Chileno. De kans is groot dat je vandaag de vlucht van een Andes condor ziet! De laatste dag van de trekking wacht er een pittige etappe maar die is het meer dan waard. Na een ritje met een shuttlebus wandel je naar het El Paine massief; de gigantische granieten bergtoppen waaraan dit park zijn naam te danken heeft. Na de lunch daal je af en loop je terug naar het startpunt waar je de bus pakt naar Puerto Natales, zo'n anderhalf uur rijden. 

 

Dag 19-20: Naar Buenos Aires en Tigre delta

Vanuit het levendige stadje Puerto Natales reis je vandaag per bus terug naar El Calafate. Heb je daar nog een bezienswaardigheid overgeslagen, dan kan je dat vanmiddag alsnog doen. De volgende dag laat je dit deel van Patagonië achter je en vlieg je naar Buenos Aires, waar je de komende twee nachten verblijft in het hart van de wijk Recoleta. Op dag 19 maak je een mooie excursie naar Tigre, gelegen aan de rand van een immens grote delta op een uurtje reizen vanaf Buenos Aires. Vroeger spendeerde hier het mondaine Buenos Aires de weekenden en vakanties in schilderachtige buitenhuizen. En nog steeds is het een plek waar veel inwoners graag een dagje komen ontspannen. De delta bestaat uit een honderdtal kleine riviertjes met daartussen vele eilandjes. De vegetatie is ontzettend divers en je kunt er prachtige vogels spotten.

 

Dag 21: Einde van de wandelreis Patagonië

Aan je wandelreis Patagonië komt vandaag een einde. Ongeveer 4 uur voor vertrek van je vlucht word je opgehaald bij het hotel en naar het internationale vliegveld van Buenos Aires gebracht.

Wij proberen de klimaatimpact van onze reizen zo veel mogelijk te beperken. Vanwege de grote afstanden zijn binnenlandse vluchten tijdens de wandelreis Patagonië niet te vermijden. Bekijk de impact score Argentinië voor meer informatie over duurzaam reizen.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Gwendeline je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

 

Vliegtickets rondreis Argentinië

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Argentinië boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Gwendeline geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Argentinië reis.

Ik ben benieuwd

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Argentinië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Argentinië

Alle praktische informatie voor een individuele rondreis naar Argentinië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Noord-Argentinië

Beste reistijd Argentinië

Beste reistijd Zuid-Argentinië

Beste reistijd Argentinië

Beste reistijd Argentinië

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.