De beste reistijd in Canada wordt uiteraard met name bepaald door het klimaat van Canada. Maar wellicht speelt voor jou ook de vraag hoe druk het is in de verschillende maanden een rol. Voor de bestemming zelf is het eveneens beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Daarom kijken wij niet alleen naar het weer, maar ook naar de drukte in de verschillende maanden.

Als je niet afhankelijk bent van de schoolvakanties is het een aanrader om buiten het hoogseizoen op vakantie naar Canada te gaan. Het voordeel van reizen buiten de schoolvakanties is bovendien dat de ticketprijzen vaak een stuk lager liggen. Reisexperts John en Christine, die al jaren in Canada wonen, geven je graag advies.

De beste reistijd Canada is in de maanden mei t/m begin oktober. In de overige maanden kun je ook prima een rondreis Canada maken, maar in de winter is het zeker in het binnenland erg koud. Canada is dan wel geschikt voor een wintersport vakantie.

Canada Klimaat

beste reistijd canada

Reizen in Canada kan het hele jaar door, maar in het algemeen genomen wordt de periode van begin mei t/m begin oktober als beste reisperiode gezien. Vanwege de enorme uitgestrektheid reis je tijdens één vakantie in Canada al vaak door verschillende klimaat zones. De westkust kent een gematigd zeeklimaat met het hele jaar door milde temperaturen. Uiteraard zijn de kustbossen mede zo weelderig en groen vanwege de hoeveelheid neerslag die er valt. De meeste neerslag valt overigens tijdens de wintermaanden.

Ga je verder het binnenland in dan krijg je te maken met een landklimaat, koude winters en droge warme zomers. In het zuiden van British Columbia kent men zelfs een heus woestijnklimaat, inclusief ratelslangen en, verrassend genoeg, veel wijngaarden. In het midden van de zomer kan het in het binnenland erg warm worden gedurende de dag. Pas daar je activiteiten op aan en begin iets vroeger aan bijvoorbeeld een geplande hike.

In de Rocky Mountains is het weer vaak onvoorspelbaar. Het weer in de bergen kan op ieder moment van de dag binnen 5 minuten veranderen. De bergen maken hun eigen weer en sta niet raar te kijken van een sneeuwbui in het midden van augustus op grotere hoogte. De wind komt in de bergen van de gletsjers en kan daardoor erg koud zijn.

Vroeger in het voorjaar kan er hoger in de bergen nog veel sneeuw liggen en parken en attracties kunnen daardoor nog niet geheel geopend zijn.

Beste reistijd Canada: drukte

beste reistijd canada

De drukste maanden in Canada zijn juli en augustus. De meest bekende locaties en attracties zijn dan drukker en accommodaties zijn sneller volgeboekt. Ben je zelf niet afhankelijk van deze periode dan is het zeker het overwegen waard om buiten deze maanden in Canada op reis te gaan. Canada kent nagenoeg iedere maand een Long Weekend, waarbij vaak de maandag een extra vrije dag is. Rondom deze weekenden is het vaak drukker met Canadezen die van de gelegenheid gebruik maken om er met het gezin op uit te trekken.

Speciale Evenementen

beste reistijd canada

Juli

Op 1 juli is Canada Day, de nationale feestdag in Canada. Op die dag wordt vorming van de confederatie van Canada en de ondertekening van de Canada Act gevierd. Met de Canada Act kwam er een einde aan de Britse controle over bepaalde aspecten van het staatsbestuur. Er worden allerlei festiviteiten georganiseerd, en op veel plaatsen in Canada zijn er spectaculaire vuurwerkshows.

Een bekend evenement in Canada is de Calgary Stampede, begin juli. Dit is een groots en druk bezocht weeklang evenement waarbij de ‘Cowboy Cultuur’ centraal staat. In de grote(re) steden zijn er veel evenementen op het gebied van sport, muziek, eten & drinken en kunst & cultuur.

Kleinere plaatsen hebben dan vaak leuke (bijna kneuterige) evenementjes die lokaal wereld beroemd zijn, en leuk zijn om mee te maken. Zo heeft Powell River een ‘Logger Sports’ evenement, waarbij de kettingzagen ronken en de bijlen zo scherp mogelijk gehouden worden. Ook wordt er in een razend tempo in palen geklommen en worden houten standbeelden gemaakt met behulp van kettingzagen.

Plan jouw reis naar Canada

Ben je op zoek naar een bijzondere Canada rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met John en Christine, de reisexperts in Canada. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsstreek bij John en Christine.

Canada met kinderen

Wil je graag naar Canada reizen met kinderen en ben je op zoek naar een bijzondere familiereis door dit mooie land? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met John en Christine, onze lokale reisexperts, die veel ervaring hebben met het organiseren van reizen met kinderen. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek.

Reiservaringen Canada

Bekijk meer reiservaringen van reizigers die op reis gingen naar Canada op TrustpilotRondreis of Reviews.