Bijna niets maakt je hoofd zó heerlijk leeg als wandelen. En op reis kun je vaak de mooiste wandelingen maken. Wil je jezelf extra uitdagen en een meerdaagse wandeltocht doen? Ook dan zijn er volop mooie bestemmingen om uit te kiezen, zoals Nepal, Slovenië, Portugal en Montenegro. Zo combineer je een afwisselende rondreis met een aantal actieve dagen waarbij je door de mooiste landschappen loopt. Onze lokale reisspecialisten helpen je graag om afwisselende wandelreizen samen te stellen. Of je nu dagwandelingen of een meerdaagse trekking wilt maken, vraag onze reisexperts naar de mogelijkheden.

Bekijk alle wandelreizen

Wandelmekka Georgië

 • Maak een tweedaagse trektocht door het Borjomi Nationaal Park
 • Wandel in de Hoge Kauksus naar een gletsjer
 • Hike langs spectaculaire grotten en canyons

Georgië is nog niet zo’n bekend reisland, maar het heeft reizigers heel wat te bieden. Op cultureel gebied, maar zeker als het om natuur gaat. Georgië heeft schitterende berggebieden waar je de mooiste meerdaagse wandeltochten kunt maken. Loop bijvoorbeeld de 2-daagse Panoramatrail in het Borjomi-Kharagauli National Park, waarbij je ‘s nachts midden in de natuur slaapt. Bekijk meer voorbeeld rondreizen in Georgië.

Het mooiste van Montenegro

 • Loop prachtige stukken van de Via Dinarica
 • Wandel door het laatste stukje wildernis van Europa
 • Ruige landschappen, fjorden, meren en bergdorpen

De Via Dinarica is een van de mooiste langeafstandswandelingen in Europa en loopt van Slovenië tot in Albanië. Dwars door Montenegro, misschien wel het mooiste deel van de trail. Wandel langs het heldere meer van het Biogradska Gora nationaal park en via grasweides en hoge passen naar het hart van Durmitor nationaal park. Door de pure berglucht wandel je rondom de Tara kloof. Onderweg slaap je in knusse guesthouses en ecolodges. Een ultieme natuurbeleving!

Bekijk hier onze wandelreis over de Via Dinarica in kleine groep (5 tot 7 deelnemers).

Hiken over gletsjers? In Argentinië heb je volop mogelijkheden voor avontuurlijke wandeltochten. Bekijk bijvoorbeeld deze wandelreis door Patagonië.

Homestaytrek in het Indiase Ladakh

 • Ontdek de ruigste berggebieden
 • Overnacht in homestays en maak kennis met de locals
 • Loop langs eeuwenoude kloosters en spectaculaire natuur

In het noorden van India ligt Ladakh, ook wel Tibetaans India genoemd. Hier vind je eeuwenoude kloosters, een unieke cultuur en spectaculaire natuur. De mooiste plekken en de ruigste berggebieden ontdek je tijdens een meerdaagse trekking. Onderweg kun je kamperen, maar overnachten in homestays is ook een aanrader. Zo leer je het dagelijkse leven én de gastvrije Ladakhi van dichtbij kennen. Bekijk onze voorbeeld rondreizen in Ladakh.

Beklim de Himalaya in Nepal

 • Begeef je tussen de hoogste pieken op aarde in het Annapurna gebied
 • Maak een bijzondere zesdaagse trekking bij de grens met Tibet
 • Doe een trektocht naar de Gokyo Meren en Everest Base Camp

Er is geen beter land om meerdaagse wandeltochten te maken dan Nepal. Dit Himalaya-land heeft de meest spectaculaire landschappen ter wereld en je kunt hier kiezen uit tientallen trekkings. Of je nu een paar dagen wilt wandelen of maar liefst een paar weken de uitdaging aangaat. Kies bijvoorbeeld voor het Annapurna Circuit of ga naar de onbekendere Mustang Vallei. Slapen doe je meestal in prima guesthouses in sfeervolle dorpjes. Zo laad je je weer op voor de volgende wandeldag. Bekijk meer voorbeeld rondreizen door Nepal.

Er is bijna geen enkel land dat zo verrast wat betreft natuur en hiken als Roemenië. De natuur in Roemenië is wild en ongerept en vol avonturen. Lees hier meer over wandelen in Roemenië.

Wandel door nationale parken in Slovenië en Kroatië

 • Verken de Julische Alpen
 • Wandel door nationaal park Velebit
 • Combinatie wandelreizen met de buurlanden

Je hoeft niet ver te reizen om prachtige wandelreizen te maken. Slovenië en Kroatië zijn goed bereikbaar met de trein en auto en ook daar komen wandelliefhebbers aan hun trekken. Zo wandel je in Slovenië door de Julische Alpen en overnacht je in leuke berghutten. Ook Kroatië is een uitstekend land voor wandelaars. Wandel door nationale parken en maak een meerdaagse trekking. Een wandelvakantie in Slovenië en Kroatië kun je ontspannen afsluiten aan een mooi strand. Bekijk meer voorbeeldreizen voor Slovenië en Kroatië.

Bekijk hier onze fotoreis in kleine groep door de Julische Alpen: Fotografiereis Slovenië.

Wandeltochten door nationale parken in Bulgarije

 • Maak een trekking door het het rotsachtige Pirin-gebergte
 • Wandel langs de gletsjermeren in het Rila nationaal park
 • Klim naar de hoogste top van de Balkan

Nog zo'n geweldig wandelland is Bulgarije. Dit Oost-Europese Balkanland heeft ontzettend veel te bieden en veel reizigers hebben Bulgarije nog niet ontdekt. Een ideale bestemming om van het gebaande pad te reizen. In Bulgarije kun je verschillende (meerdaagse) trektochten maken door de verschillende nationale parken. Zo trek je in het Rila-gebergte naar de hoogste bergtop van de Balkan: de Musala (2925 meter). Je kunt ook aansluiten bij de groepsreis voor Bulgarije waarin je met maximaal 12 reizigers de wandelschoenen aantrekt. 

Wandelen over eeuwenoude Inca paden. Dat doe je tijdens de koffieroute in Peru! Een mooie alternatieve route voor de populaire Inca Trail!

Meerdaagse wandeltochten in Portugal

 • Hike door het enige nationale park van Portugal: Peneda Gerês
 • Wandel een deel van de Camino de Português
 • Ontdek de Fisherman's Trial in kleine groep

Portugal is de ideale bestemming voor een meerdaagse wandeltocht in het voor- of naseizoen. Zo ontloop je de drukte van de zomervakantie én wandel je in aangename temperaturen. Het noorden van Portugal is nog relatief onontdekt met veel mogelijkheden. Zo verken je te voet het Peneda Gerês nationaal park of loop je een deel van de camino langs de Portugese kust. Ook in het zuiden van Portugal zijn er verschillende wandelroutes van de Rota Vicentina zoals de Fisherman's Trail. Tijdens onze kleinschalige groepsreis wandel je langs de ruige kust van de Algarve in het gezelschap van maximaal 7 andere reizigers.

Alle wandelreizen

Veelgestelde vragen wandelreizen

Heb ik een bepaald niveau nodig voor een wandelreis?

Kan ik in Europa ook wandelreizen maken?

Wat zijn mooie wandelbestemmingen buiten Europa?