Uitstoot van je reis naar Canada (kg CO2e)

Route West-Canada roadtrip

Dag 1-2: Aankomst Vancouver

Welkom in Canada! Je West-Canada hoogtepunten reis is begonnen. Na het ophalen van de huurauto rijd je naar een centraal gelegen hotel in Downtown Vancouver, gekenmerkt door hoge torenflats gecombineerd met weelderige stadsparken. Gebruik de rest van de dag om de binnenstad van deze metropool te verkennen. Verdeeld door de binnenstad vind je veel leuke wijkjes met elk een eigen karakter. Vancouver is een moderne wereldstad die altijd hoog in de ‘leefbaarheids-lijstjes’ voorkomt. De ligging aan de Salish Sea en de vele bossen en hoge bergen in het achterland maken deze stad terecht een gewilde bestemming. Gebruik ook de volgende dag om in het Canadese ritme te komen.

 

Dag 3: Lund

Vandaag begin je aan je roadtrip door Canada. De dag staat in het teken van twee prachtige veerboot overtochten naar British Columbia’s eigen Sunshine Coast. In de kuststrook snijden fjorden diep het ruige kustgebergte in en je vaart door het immense fjorden-landschap. Na de de eerste veerboot overtocht rijd je van Langdale naar Earls Cove. Vlakbij Egmont kun je een wandeling maken naar Skookum Chuck Narrows. Hier jagen getijdestromingen door de Sechelt Inlet die zorgen voor manshoge staande golven en angstaanjagende draaikolken. Dit is de ‘speeltuin’ voor waaghalzen in rivier-kajaks en op surfplanken. SUP-en Canadian style! Je verblijft de komende dagen in de buurt van Lund (vlakbij Powell River) in een unieke accommodatie aan de oevers van Okeover Inlet.

Afstand 170km – 5 uur (inclusief 2 ferry overtochten)

 

Dag 4: zeekajakken in Desolation Sound

Onder begeleiding van een kajak-guide ga je een dagje zee-kajakken in één van de mooiste kajak bestemmingen in BC: Desolation Sound, zo genoemd in 1792 door Captain Vancouver. Hij kon niet weten dat de ‘desolate’ ligging van BC’s grootste provincial marine park het ooit zo’n speciale bestemming zou maken. De ‘klasse 2’ wateren in deze streek maken dit de perfecte locatie voor een ‘beginners niveau’ kajak avontuur. Desolation Sound Marine Park wordt gekenmerkt door vele eilandjes en inlets, bergen en een zeer rijk zeeleven, van kleine, kleurrijke zeesterren tot ‘schoolbus-formaat’ bultrugwalvissen en zeehonden. Sluit de dag af met een bezoekje aan de Lund Boardwalk en het gelijknamige restaurant.

Je kunt ook een meerdaagse kajak-tocht maken, waarbij je midden in de natuur kampeert. Soms hoor je 's nachts het geluid van een walvis, een magische ervaring. Vraag John en Christine naar de mogelijkheden!

 

Dag 5: Powell River & Lund

Vandaag kun je naar eigen inzicht besteden. Onder begeleiding van een lokale gids kun je op zoek gaan naar zwarte beren en grizzly beren. Of loop een deel van de Sunshine Coast Trail. Deze trail is in totaal zo’n 180 km lang. De hele trail is een pittige meerdaagse hike, maar je kunt ook een deel van de trail lopen. John en Christine hebben beschrijvingen van verschillende wandelingen op verschillende niveaus. Ook kun je een mooie zodiac-tour vanuit Lund maken en de witte zandstranden van Savary Island bezoeken. In Powell River vind je een grote diversiteit aan leuke restaurantjes, een lokale brouwerij en de Seawalk, een mooie plek voor een korte avondwandeling. De zonsondergangen zijn vaak spectaculair aan deze zijde van de Salish Sea.

Ook Freek Vonk is op zoek gegaan naar zwarte en grizzly beren in Powell River en omgeving

 

Dag 6: naar Telegraph Cove

De oversteek van Powell River naar Comox op Vancouver Island duurt ongeveer anderhalf uur. Je hebt weer tal van fantastische vergezichten in alle richtingen. Tijdens de rit richting het noordelijke deel van Vancouver Island is Campbell River de grootste plaats die je tegen zult komen. Een wandeling naar de hangbrug van Elk Falls Provincial Park geeft je de mogelijkheid om even de benen te strekken. Daarna wordt het erg rustig op de weg. Telegraph Cove is een klein boardwalk-gehuchtje dat tijdens WOII dienst deed als telegraaf-station. Het is op pijlers in het water gebouwd, wat het een unieke locatie maakt. Op de boardwalk bevinden zich enkele winkeltjes, een restaurant, een klein walvissen museumpje en je karakteristieke accommodatie voor de komende nachten.

Afstand: 288km – 5 uur, inclusief 1 veerboot overtocht

 

Dag 7: Grizzly Beren excursie in Knight Inlet

Vandaag vaar je vanuit Telegraph Cove met een overdekte cruiser-boot naar Glendale Cove, diep in het Knight Inlet fjord. De plek waar de gletsjer rivier uitmondt in de getijde zone van het fjord, estuarium genoemd, is de plek waar grizzly beren samenkomen en voedsel zoeken. Ze doen zich tegoed aan zeegrassen, kleine zeediertjes en als het seizoen daar is: de zalmen die terugkeren naar hun geboortegrond om er te paaien en uiteindelijk te sterven, de ultieme ‘circle of life’. Houd tijdens de boottocht ook zeker je ogen open voor de grotere zeezoogdieren. Dit is namelijk tevens het gebied waar zich zeeleeuwen, orka’s en walvissen ophouden.

Benieuwd waar je overnacht tijdens je Canada rondreis? Met Better Places verblijf je altijd in kleinschalige en bijzondere accommodaties. Bekijk voorbeelden van de mooiste kampeerplekken, hotels en lodges die we in Canada gebruiken.

 

Dag 8: Parksville

Vandaag volg je de oostkust van Vancouver Island. Vanaf Campbell River kun je kiezen voor twee verschillende routes. De Inland Highway (HW19) is de snelste route via de snelweg. De Island Highway (HW19A) is de meer scenic route. Je hebt daarmee de mogelijkheid tot enkele kortere stops op plekjes als Miracle Beach Provincial Park en Qualicum Beach. Nabij Parksville is Rathtrevor Beach Provincial Park een veel bezochte plek voor een wandeling of om te genieten van het strand en de uitzichten. Je accommodatie ligt direct aan zee aan de Parksville Beach Boardwalk.

Afstand: 325km – 4 uur

 

Dag 9: Ucluelet

Onderweg naar Ucluelet zijn er veel leuke stops te maken, van een Country Market en een heuse Dutch Store in Coombs tot mooie wandelingen bij de Little Qualicum Falls en Cathedral Grove. Cathedral Grove staat bekend om de gigantische Western Red Cedars en Douglas Sparren. Je voelt jezelf heel klein als je naast deze eeuwenoude woudreuzen staat. Ucluelet staat voornamelijk bekend vanwege het prachtige Pacific Rim National Park. Stop bij het bezoekerscentrum op de T-splitsing en vraag om de laatste park-info, park-pas en park-map, voordat je verder rijdt naar je accommodatie voor de komende dagen. Deze ligt erg fraai aan de Ucluelet Inlet en gelijknamige vissershaven. Inwoners noemen Ucluelet trouwens liefkozend ‘Ukee’ (‘joekie’). De Wild Pacific Trail in Ucluelet is makkelijk te bewandelen en volgt de ruige kustlijn van het schiereiland, met uitzicht op the Broken Group Islands. In Ucluelet zelf is het interessante Aquarium een bezoekje zeker waard.

Afstand: 147km – 2 ¼ uur

 

Dag 10: Whale Watching in Tofino

Het is zo'n 40 km (45 minuten) rijden naar Tofino. Hier ga je aan boord van een open zodiac of een overdekte cabin cruiser, om op zoek te gaan naar grijze walvissen, die zich ophouden in Clayoquot Sound Unesco Biosphere Reserve. Het is een geweldig moment om de reuzen van de oceaan in deze unieke omgeving te observeren. Houd ook je ogen open voor bijzondere (zee)vogels en andere grotere zeezoogdieren, zoals zeeleeuwen en orka's. Spendeer de rest van de dag in de Longbeach Unit van het Pacific Rim National Park. Kilometers lange zandstranden, vol met drijfhout en hopen aangespoeld zeewier gecombineerd met eeuwenoude cedar bomen in het weelderig groene gematigde regenwoud: de Canadese westkust op haar best. Na alle avonturen op en aan de Pacifische Oceaan kun je de dag waardig afsluiten met een Kelp Stout craft-biertje in de lokale brouwerij.

 

Dag 11 - 12: Victoria

De rit van Ucluelet naar Victoria volgt deels dezelfde weg terug. Sprout Lake Provincial Park is een goede stop onderweg om even de benen te strekken. Victoria is de hoofdstad van British Columbia en doet ook een beetje ‘Victoriaans’ aan. Kijk maar eens naar gebouwen als het Empress Hotel en het Parlements Gebouw en de vele hanging baskets vol kleurrijke bloemen in het hart van dit knusse provincie stadje. De centraal gelegen accommodatie maakt het makkelijk om downtown Victoria te voet te verkennen. De volgende dag heb je volop mogelijkheden rondom het Inner Harbour gebied van de stad. Maak een leuke wandeling langs het water naar het kleurrijke Fisherman’s Wharf of doe mee aan een begeleide ‘Foodie-tour’ door het stadscentrum of China Town, waarbij je verschillende lokale heerlijkheden kunt proeven. Het Royal BC museum heeft een uitstekende expositie over de First Nation cultuur en wisselende collecties.

Afstand: 293km – 4hr

 

Dag 13: Hope

Ga lekker vroeg op pad vandaag. De veerboot overtocht van Victoria naar Vancouver duurt zo’n 1 ½ uur en dat geeft je voldoende tijd om aan boord te ontbijten of een lekker kopje koffie te drinken. Het George C. Reiffel Bird Sanctuary in Delta (Vancouver) biedt één van de beste mogelijkheden tot het spotten van verschillende soorten vogels, van kraanvogels tot roofvogels. De weg naar Hope voert door de Fraser Valley, een vruchtbare vallei waar veel fruit en groente geteeld wordt. Bridal Veil Falls Provincial Park is een goede plek voor een korte, makkelijke wandeling naar de gelijknamige watervallen. Dit is tevens een goede plek voor een picnic of lunch. Vlakbij Hope zijn de Othello Tunnels in Coquihalla Canyon Provincial Park een populaire bezienswaardigheid. Deze oude trein tunnels waren ooit onderdeel van het Canadese spoorwegen netwerk. Vannacht verblijf je in een ‘klassiek’ Canadees motel, gelegen aan de oude weg door Hope.

Afstand: 242km – 4 ¼ uur, inclusief 1 veerbootovertocht

 

Dag 14 - 15: Oliver

Vandaag staat een prachtig mooie rit over de Crow’s Nest Highway op het programma. De highway gaat dwars door EC Manning Park. Dit park biedt geweldige wandelmogelijkheden. Van korte wandelingen door een uniek stukje rhododendron bos tot meer pittige hikes rondom Lightning Lake. Loop tijdens een heldere dag zeker de View Point Loop. De wandeling gaat door een sub-alpien landschap en je hebt onderweg prachtige uitzichten. Een goede stop voor meer informatie is de Manning Park Lodge. Hier vind je tevens eet- en drinkgelegenheden. Als je verder landinwaarts rijdt, zul je het landschap en klimaat langzaam zien veranderen. In Oliver verblijf je in een comfortabel hotel. De volgende dag verken je de omgeving van het plaatsje Osoyoos, praktisch op de grens met de Verenigde Staten. Spotted Lake is een uniek meertje dat in de zomer grotendeels opdroogt. Hierdoor ontstaan cirkelvormige poeltjes die verkleuren aan de hand van de mineralen die zich in het water bevinden. Het meertje ligt op privé terrein, maar je kunt het prima zien vanaf de weg en het levert zeker een unieke foto op.

Afstand: 257km – 3 uur

Het First Nation Nk’Mip (‘Inkamiep’) Desert Cultural Centre is erg interessant om te bezoeken. Je krijgt er erg goede informatie van en over de oorspronkelijke bewoners van dit unieke stukje in British Columbia, inclusief een leuk wandelingetje, waar je middels bordjes langs de trail wordt gewaarschuwd voor ratelslangen. De Nk’Mip Nation heeft trouwens ook een goede winery op deze locatie en het proeflokaal is open...

 

Dag 16: Vernon

Vandaag is er een keuze uit vershillende mogelijkheden tijdens deze relatief korte rijdag. Er zijn verschillende wandelingen mogelijk waarvan John en Christine de wandeling in Bear Creek Canyon (Kelowna) en Kalamalka Lake, beiden Provinciale Parken, erg leuk vinden. Wil je vandaag eens iets anders dan alleen wandelen? Wat dacht je van zelf het meest authentieke product van Canada, Maple Syrup, maken en proeven? Of, fietsen over een oude spoorbaan-route welke door een erg mooie kloof loopt. Je fietst max. 24 kilometer, door oude spoorwegtunnels en over authentieke houten- en stalen spoorbruggen. Je overnacht vandaag in een centraal gelegen lodge in Vernon.

Afstand: 156km – 2 ¼ uur

“John en Christine hebben onze reis perfect geregeld. Ze geven goed advies over de route en we verbleven op prachtige plekken. Onderweg kregen we geregeld leuke tips .”

Lees meer ervaringen van reizigers naar Canada.

 

Dag 17: Clearwater

Vandaag kom je onderweg door Kamloops, voor lange tijd en door velen gezien als een plaats waar je even stopt voor koffie en om benzine te tanken. Wij raden aan om deze stad en omgeving beter te verkennen. Dat kan op verschillende manieren. Erg verrassend is de wijntour waar je door verschillende wineries te bezoeken ook een erg goed beeld krijgt van de omgeving. Ga voor de lunch eens naar downtown Kamloops, waar de Noble Pig Brewpub een variatie aan gerechten en drankjes serveert. Uniek is ook het Lac du Bois Grasslands Protected Area. Waar Bighorn Sheep, herten, zwarte beren en watervogels ook graag verblijven en in het voorjaar de weiden volop bloeien. Het plaatsje Clearwater staat met name bekend vanwege het enorme Wells Grey Provincial Park. Bij de park ingang vind je een heel goed bezoekerscentrum. Stop hier even voor de laatste informatie voordat je doorrijdt naar de accommodatie, rustig gelegen cabins midden in het park. 

Afstand: 268km – 3 uur

 

Dag 18: Wells Grey Provincial Park

Wells Grey staat bekend om haar vele watervallen, met Helmcken Falls als de ‘oogappel’ van dit park. Hike de 8km lange, vlakke Helmcken Falls South Rim Trail voor een fantastisch uitzicht op deze waterval. De uitzichten vanaf de Green Mountain Lookout geven een prachtig beeld van de uitgestrektheid van dit park. Rijd de 60 kilometer lange weg van de park ingang naar de Clearwater Lake Campground eens tijdens zonsopkomst. De zwarte beren in het park zijn dan net iets meer actief met het eten van gras en klaver langs de wegkanten. Van augustus tot oktober keren de zalmen vanuit de Pacifische Oceaan(!) terug naar de rivieren in dit park. Bailey’s Chute is een goede plek om dit geweldige spektakel te aanschouwen, het beste vroeg in de ochtend of avond.

Veel van de prachtige natuur van Canada valt onder de bescherming van nationale en provinciale parken. De entree die je betaalt wordt gebruikt voor natuurbehoud. Zo draag je tijdens je Canada reis vanzelf een steentje bij.

 

Dag 19 - 21: Jasper National Park

Een geweldige rit staat vandaag gepland door prachtige valleien naar de iconische bergen van de Canadese Rocky Mountains. Een ‘must stop’ vandaag is Mount Robson Provincial Park. Mount Robson is bijna 4,000 meter hoog en daarmee de hoogste berg in de Rocky Mountains. Er is een bezoekerscentrum en er zijn volop mogelijkheden voor een kortere- of langere hike. Een cabin aan de Athabasca gletsjer rivier biedt een rustige thuishaven. De volgende twee dagen heb je de tijd om Jasper National Park verder te ontdekken. Dit National Park is een van de juweeltjes in de Rocky Mountains. In het karakteristieke Visitor Info Centrum in het centrum van Jasper vind je alle kaartjes en informatie die je nodig hebt. Enkele hoogtepunten in het park zijn Medicine Lake en Maligne Lake & Canyon. De rit ernaartoe biedt veel kans op het zien van edelherten en bighorn sheep. Een ander absoluut hoogtepunt is Mount Edith Cavell. Ook weer een erg mooie rit in een prachtige alpiene omgeving, inclusief gletsjers en bergmeren. Of, ga met een gondel Whistlers Mountain op en hike dan weer terug naar het dal. 

Afstand: 318km – 3 ½ uur

 

 

Dag 22: Golden

Ga vandaag lekker vroeg op pad, de Icefields Parkway van Jasper naar Lake Louise is één van de mooiste wegen die je ooit zult rijden. Je kunt bij wijze van spreken al een hele reis langs deze prachtige route uitstippelen. De vele, vaak letterlijke, hoogtepunten zijn er gewoon teveel om te beschrijven. Azuurblauwe gletsjer meren, hoge besneeuwde bergpieken, snelstromende rivieren inclusief massieve watervallen, weelderige valleien waar veel wildlife zich ophoudt en schitterende gletsjers zijn alom aanwezig. Net voor Lake Louise rijd je in westelijke richting door Yoho National Park naar het plaatsje Golden. Bezoek het prachtige Yoho op één van de aankomende dagen, maar geniet nu van de rit erdoorheen. De lodge waar je de komende drie nachten verblijft is net even buiten Golden, gelegen tussen de naaldbomen van het mooie bergwoud.

Afstand: 309km – 3 ¾ uur

 

Dag 23: Glacier- en Mount Revelstoke National Park

Glacier- en Mount Revelstoke zijn wederom twee prachtige nationale parken. Rogers Pass is een hooggelegen bergpas op 1330 meter boven zee-niveau. Hier vind je het bezoekers centrum voor Glacier NP. Een erg mooie, licht pittige day-hike is de 12,8 km lange Balu Pass Trail. Deze trail start vanaf het bezoekerscentrum. Goed om eerst nog even naar de laatste wildlife- en trail condities te informeren, deze wandeling loopt namelijk dwars door beren-gebied (Balu betekent beer). Aan de weg naar Revelstoke bevinden zich ook een aantal zeer interessante wandelmogelijkheden, zoals de Giant cedars trail en de Skunk Cabbage Trail. Het hoogtepunt vlakbij Revelstoke is de Sky Parkway. Je rijdt letterlijk naar de top van Mount Revelstoke (1,713 m). In de zomermaanden bloeien op de alpiene weides hier prachtige wilde bloemen. Het zal vandaag ook zeker opgevallen zijn dat de trein een belangrijk transportmiddel is in Canada. In Revelstoke bevindt zich een goed spoorweg museum. Een ander, zeer interessant, uitstapje vind je iets dichter bij Golden. Een vrijwilligers en familie-gerund opvangcentrum vangt wolven op die niet in het wild kunnen leven. Het opvangcentrum geeft je een goed inzicht in het leven van deze illustere dieren.

 

Dag 24: Yoho National Park

Yoho National Park is een ‘klein maar fijn’ nationaal park, met magnifieke wandel mogelijkheden. Het knusse gehuchtje Field in het park is een welkome plek voor een drankje of lunch. Een hoogtepunt in dit park is Emerald Lake. Je kunt helemaal of gedeeltelijk om het meer wandelen. Je hebt hier ook uitzicht op de ‘Burgess Shale’, de belangrijkste vindplaats ter wereld voor marine-fossielen. Je kunt eventueel zelf, begeleid door een geoloog, op pad om de oeroude fossielen te gaan bekijken. Ontdek de geschiedenis van de aarde en onszelf. De Spiral Tunnels gaan letterlijk als een spiral door de bergen als een wonderbaarlijk stukje spoorweg engineering. De kilometers lange goederentreinen zie je nog steeds de tunnel ingaan, terwijl de locomotief er aan de andere zijde alweer uitrijdt.

 

Dag 25 - 26: Canmore

Vandaag rijd je nogmaals door Yoho National Park. Een bekende wandeling aan deze route vind je in de Johnstone Canyon. Op de meer populaire wandelingen geldt vaak dat hoe vroeger je er bent en hoe verder je wandelt, des te rustiger het wordt. Het plaatsje Banff is een goede stop voor de lunch. Er zijn veel picknick plaatsen en uiteraard veel cafeetjes en eetgelegenheden in het bekendste plaatsje in de Rocky Mountains. Je verblijft in Canmore in een hotel in de ‘downtown’ area van dit knusse bergstadje, met winkels en restaurants op loopafstand. De volgende dag kun je ervoor kiezen om Banff National Park uitvoeriger te gaan ontdekken. Leuke bezigheden in Banff National Park zijn Wildlife Viewing / Bird Watching, korte- en langere wandelingen, fietsen en kanoën. Het bezoekerscentrum in Banff kan je meer informatie geven. 

Afstand: 162km – 2 uur

 

Dag 27: Calgary

Tijdens de rit van Canmore naar Calgary veranderen de grillige bergen langzaam in een vlakke prairie. In de auto-spiegels zie je de besneeuwde bergketens langzaam verdwijnen. Calgary is een prima stad om nog even te relaxen tijdens deze laatste volle dag in Canada. Het hotel ligt dichtbij de Bow River en slechts een paar ‘blokken’ van de Downtown-area. Hier vind je tal van winkeltjes, restaurantjes en craft-breweries. Maar ook een bezoekje aan het Heritage Park / Historic Village of het Olympic Plaza behoren tot de mogelijkheden. Of gewoon nog een laatste wandelingetje aan de oevers van de Bow River.

Afstand: 105km – 1 ¼ uur

 

Dag 28: Terugreis naar huis

Een korte rit brengt je naar de internationale luchthaven van Calgary. Lever de huurauto, check in en neem nog snel even een flesje Canadese Maple Syrup mee. Goeie reis en tot ziens!

Dit is een voorbeeldreis. Christine en John wonen in Canada en kennen het land door en door. Zij kunnen de reis helemaal op maat voor je organiseren. Maak kennis met John en Christine

Ontvang een voorstel op maat

Geef John en Christine je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

 

Vliegtickets rondreis Canada

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Canada boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. John en Christine geven je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid. 

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

logo voetafdrukIn plaats van compenseren wil Better Places de CO2e-uitstoot van al haar reizen elk jaar met 5% verminderen.

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Canada maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige excursies maken en ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap. Je draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Canada

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Canada. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Canada

beste reistijd Canada

Beste reistijd Canada

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.