Let op: het is dit jaar helaas niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor Canada. Op zoek naar een vergelijkbaar alternatief? Kijk dan eens naar Zweden of Finland

 

Ontvang een voorstel op maat

Geef John en Christine je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

 

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Klimaatimpact

De gemiddelde uitstoot van een retourvlucht naar Canada (Vancouver) is 3759kg CO2e (Bron: Atmosfair). 

Bekijk de klimaatimpact van onze reizen

De echte prijs van vliegen
  • Gemiddelde prijs retourticket € 460,-
  • Bijdrage klimaatverandering € 344,15
  • Bijdrage luchtvervuiling € 145,40
  • Echte prijs vliegticket € 949,55

Lees meer over de echte prijs van vliegen.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Canada maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies rondreis Canada

Je kunt tijdens je rondreis Canada prachtige excursies maken en ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap. Je draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Voorkom drukte en overtoerisme, reis in het voor- of naseizoen

Reisadvies Canada

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Canada. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Canada

beste reistijd Canada

Beste reistijd Canada

Waar moet je nu op letten voor een duurzame reis? We hebben speciaal daarvoor een checklist voor duurzaam reizen samengesteld!

Rondreizen in West-Canada

Veilig reizen in Canada

Canada is een veilig land om rond te reizen. Of je nu alleen reist of met je partner of gezin, Canada is uitermate goed ingesteld op het gastvrij ontvangen van reizigers ‘from all walks of life’. Wist je trouwens dat Canada na Nederland, het tweede land ter wereld is geweest dat same-sex huwelijken bij wet heeft geregeld? Communicatie gaat vaak makkelijk, in Canada staat men vaak versteld hoe goed Nederlandse reizigers de Engelse taal beheersen. Ondanks dat Canada uiteraard ook een Frans sprekende provincie heeft, Quebec.

Unieke reiservaringen in Canada

Vanwege de enorme diversiteit ervaar je dezelfde route tijdens verschillende jaargetijden al heel anders. Een prachtig ontluikende natuur in het voorjaar en de zalmtrek aan het begin van de herfst. Door in de zomer hoger de bergen in te gaan ‘reis’ je eigenlijk terug naar de lente; hier staan de alpiene weides volop in bloei. De uitdaging is om een goede combinatie te maken tussen verschillende streken en landschap-types. De Sunshine Coast leent zich fantastisch voor een uniek kajak / camping avontuur en voor ronddwalen tussen eeuwenoude woudreuzen in de eeuwig groene gematigde bossen. Probeer al dan niet georganiseerd om walvissen en orka’s te spotten en maak kilometerslange strandwandelingen aan de ruige westkust van Vancouver Island. ‘Cruise’ van Island-to-Island door middel van het uitgebreide BC Ferries veerboot system.

Het droge en in de zomer warme binnenland biedt mogelijkheden tot mooie mountainbike tochten over oude spoorlijnen, inclusief tunnels en unieke houten spoorbruggen. Laat je verrassen door de goede kwaliteit van de Canadese wijnen in de Okanagan en ga mee paardrijden tijdens een verblijf op een guest-ranch. De iconische Rocky Mountains met bekende nationale parken als Banff, Yoho en Jasper kennen een goede infrastructuur. Goede wandelpaden leiden naar prachtige plekken, waar de besneeuwde bergtoppen zo ver reiken als het oog kan zien. De Icefield Parkway is waarschijnlijk één van de mooiste wegen welke je ooit zult rijden. Kortom, voor iedereen is er een ‘eigen Canada’ avontuur samen te stellen. Bekijk onze voorbeeldreizen voor meer inspiratie. 

Reizen met kinderen in Canada

Canada is erg goed ingesteld op vakanties met je gezin. Canada is erg kindvriendelijk, van accommodatie aanbieders tot activiteiten aanbieders en restaurants. Indien er beperkingen zijn, dan worden deze altijd duidelijk aangegeven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan leeftijdsrestricties voor sommige bepaalde activiteiten of dat kinderen onder begeleiding van een volwassene moeten zijn. Kinderen kunnen in Canada nog heerlijk ouderwets strandjutten en van aangespoeld hout drijfhout hutten bouwen. En wat dacht je van samen met je ouders een kampvuurtje maken en dan marshmellows roosteren of typisch Canadese ‘smores’ maken?

Een rondreis Canada zelf samenstellen?

Misschien is het meest uitdagende deel van het reizen in Canada wel het uitzoeken hoe de reis er precies uit moet komen te zien. Door de enorme utgestrektheid en overweldigende natuur kun je bijna letterlijk ‘door de bomen het bos niet meer zien’ en wil je eigenlijks niets missen. Wij raden juist aan om een rustig reistempo te hanteren, zodat je Canada niet alleen maar ervaart van achter een autoruit op de openbare wegen. Bij Better Places kun je je rondreis Canada zelf samenstellen. Geef je wensen door aan John en Christine, de reisexperts ter plaatse, en zij sturen je een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen Canada

Wat is de beste reistijd voor een rondreis door Canada?

Waar overnacht ik tijdens een rondreis door Canada?

Is Canada geschikt voor een rondreis met kinderen?

Kan ik rondreizen met een eigen huurauto?