De beste reistijd in Sicilië wordt bepaald door het klimaat en de drukte. Als je het meest uit je reis wilt halen dan is het van belang niet alleen op het weer, maar ook op de drukte te letten. Als je buiten het hoogseizoen reist zijn de prijzen niet alleen (vaak) lager, maar zul je ook meer uit je vakantie-ervaring halen.

Sicilië is niet seizoensgebonden, omdat er in elk seizoen iets te beleven is. Afhankelijk van je voorkeuren en interesses wordt er gekeken naar de beste reistijd voor jouw rondreis. Hieronder kun je zien wat de beste reistijd voor jouw Sicilië vakantie is.

In de maanden juli en augustus kan het erg warm en druk zijn in Sicilië.  Van maart t/m juni en september t/m oktober zijn de beste maanden voor een rondreis over het Italiaanse eiland. In de wintermaanden is het mogelijk om wintersporten te doen.

Sicilië Klimaat

beste-reistijd-sicilie

 

Gedurende heel het jaar is het niet koud op Sicilië. Zelfs in de winter ligt de temperatuur boven het vriespunt. In de zomermaanden juli en augustus kan het erg warm zijn op het Italiaanse eiland. Dit zorgt voor ervoor dat iedereen vaak de koelte van de kustplaatsen opzoekt. De lente en herfst zijn de beste maanden voor een rondreis Sicilië. In de maanden maart t/m mei en september t/m oktober is er een aangename temperatuur. Het is dan ook heerlijk weer om te wandelen.

In de lente is Sicilië erg groen en fleurig. Velden kleuren rood en roze door de bloeiende voederplanten.  Ook de amandel- en olijfbomen staan in bloei wat zorgt voor prachtige taferelen. Ook het najaar heeft z'n voordelen voor een bezoek aan het eiland. De natuur staat op dat moment klaar voor de najaarsoogst. De druiven, cactusvijgen, noten en de olijven worden in het najaar geplukt. Deze activiteiten kun je van dichtbij meemaken.

In de winter is het kouder en is er de mogelijkheid om te wintersporten. In twee natuurgebieden kun je skiën en daarnaast zijn er ook mogelijkheden hiervoor rondom de Etna vulkaan. 

Drukte

sicilie-beste-reistijd

In juli en augustus is het druk op Sicilië, met name aan de kust. In het binnenland is het iets rustiger. Veel Sicilianen zelf zullen ook de stranden opzoeken, waardoor het niet alleen vol is met toeristen, maar ook met locals.

Speciale evenementen

Sagra del Mandorlo in Fiore

Elk jaar in maart wordt er op Sicilië het feest van de bloeiende amandelboom gevierd in de Tempelvallei in Agrigento. Twee weken lang worden de straten in de vallei gevuld met kleurrijke optochten, straatartiesten en fakkeloptochten. Tijdens het feest kun je verschillende gerechten met amandelen proeven en worden er allerlei workshops en demonstraties gegeven. 

Plan jouw reis naar Sicilië

Ben je op zoek naar een bijzondere Sicilië rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Mario, de reisexpert op Sicilië. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Mario.

Sicilië met kinderen

Wil je graag naar Sicilië reizen met kinderen en ben je op zoek naar een bijzondere familiereis door dit mooie land? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met een lokale reisexpert, die ervaring heeft met het organiseren van reizen met kinderen. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze voorbeeldreis Sicilië met kinderen.

Sicilië reiservaringen

Bekijk reiservaringen van reizigers die met Better Places op reis gingen op Reisgraag of Rondreis.

Lees ook deze blogs