Jonathan en zijn dochter Liora (22) wilden al langer eens samen een reis maken. Verschillende bestemmingen passeerden de revue, maar het werd uiteindelijk Cuba. Binnen een paar dagen regelde de lokale reisspecialist van Better Places hun complete reis Cuba reis met privé transfers, en reisden ze naar de mooiste plekken van het eiland.

Authentiek Cuba

Jonathan was al langer van plan om samen met Liora op reis te gaan. Toen zij een pauze nam tijdens haar studie, was het moment daar. “Door omstandigheden konden we pas heel laat boeken en daardoor waren er voor onze eerste keus, Buenos Aires, geen tickets meer beschikbaar”, vertelt Jonathan. “We zetten andere mogelijke bestemmingen op een rijtje en daar rolde Havana uit. We besloten om er meteen een Cuba rondreis van te maken. Het land is nu nog authentiek en het leek me bijzonder om mijn dochter een communistisch land te laten zien. Zelf ben ik destijds in communistisch Tsjechië en Hongarije geweest en dat heeft veel indruk op me gemaakt.”

Cuba reis razendsnel georganiseerd

Het organiseren van de reis was erg kort dag. Op dinsdag besloten Jonathan en Liora om naar Cuba te gaan, op woensdag legden ze contact met Better Places, op donderdag boekten ze de reis en op zondag zaten ze in het vliegtuig. “Een collega van mij was net met Better Places naar Cuba geweest en was daar erg enthousiast over”, zegt Jonathan. “Ik heb daarom meteen contact met hen opgenomen en hen onze plannen voorgelegd. We hadden weinig tijd, maar ze wilden de uitdaging aan. We moesten er dan wel rekening mee houden dat de beste casa’s niet meer beschikbaar waren en we konden alleen met privéchauffeurs rondreizen. Dat vonden we prima. Er kwam snel een reisplan en daar waren we eigenlijk meteen enthousiast over.”

“De verhalen van onze gidsen maakten veel indruk op ons”

Cocktailworkshop in Trinidad

De Cuba reis begon in Havana. Jonathan en Liora maakten onder andere een stadstour met een gids en een ritje in een oldtimer. Vervolgens maakten ze een dagtrip naar Viñales met een privéchauffeur en reisden daarna naar Trinidad. Daar deden ze onder andere een cocktailworkshop in een lokale bar, maakten een fietstour en een mooie hike in Parque Natural Topes de Collantes. Ze sloten af met het strand in Varadero. “We vonden Cuba heel speciaal”, zegt Jonathan. “Het is een uniek land, met heel veel geschiedenis, cultuur en mooie natuur. Trinidad was een hoogtepunt, vanwege de mooie ligging en de leuke cocktailworkshop. Daarnaast sprongen voor mij de mensen eruit. We hebben veel gepraat met gidsen en eigenaren van de casa’s en het is indrukwekkend om te horen hoe hun leven in dat Cubaanse communistische systeem eruit ziet.”

Privé vervoer tijdens je Cuba reis

Reizen met privé transfers op Cuba is Jonathan en Liora prima bevallen. De chauffeurs waren keurig op tijd, reden goed en stopten op verzoek elke twee uur om even koffie te drinken. “Ik vond het een hele relaxte manier van reizen, we hoefden ons nergens druk over te maken”, zegt Jonathan. “Ook de casa particulares waren meer dan prima. We hebben heel laat geboekt, maar daar merkten we tijdens onze reis niets van. We zijn dan ook erg te spreken over Better Places. Je merkt dat de reisexperts van Better Places weet waar ze het over hebben. Ze kennen Cuba goed en gaven goed advies over wat we wel en niet moesten doen. We hadden maar kort de tijd, dus alles aan de reis moest kloppen. Je moet dan boeken bij een organisatie die je kunt vertrouwen. Better Places heeft dat vertrouwen helemaal waargemaakt, ze weten precies wat ze doen.”

Reiservaringen Cuba

Bekijk meer reiservaringen van reizigers die op reis gingen naar Cuba op Reisgraag of Rondreis.