Pittige curries in Thailand, masala dosa’s in India, ceviche in Peru: het leren kennen van de lokale keuken is een van de leukste onderdelen van reizen. Naast de lekkerste gerechten proeven is ook het ook een aanrader om ze zelf te leren maken. Volg een kookworkshop bij een lokale kok en leer het land zo nog beter kennen. Op veel van onze bestemmingen kun je mooie culinaire reizen maken.

India: Streetfoodtour in Mumbai

Proef het echte India
Drink kruidige chai thee met de locals
Eet de lekkerste vegetarische curries

Het eten in India is een feest. Van pittige vegetarische curries tot masala dosa en van kip tandoori tot Zuid-Indiase thali: tijdens je India-reis kun je elke dag andere verrassende gerechten proeven. Natuurlijk met een kruidige chai thee erbij! Wil je de Indiase keuken echt leren kennen, boek dan een streetfoodtour in Mumbai. Hierbij proef je de lekkerste vegetarische hapjes en zelfgemaakt ijs bij de beste streetfoodkramen van de stad. Bekijk hier meer rondreizen door India.

Sri Lanka eten
Wil je vegetarisch eten in Colombia? Lees hier onze tips
Culinaire reizen

Jordanië: Leer Jordanees koken van een lokale chef

Volg een kookles bij een lokale chef
Eet de lekkerste kazen en smaakvolle falafel
Proef het echte Jordanië

Het eten in het Midden-Oosten is om je vingers bij af te likken. Heerlijk vers brood, goedgevulde salades, lekkere kazen en smaakvolle falafel: aanrader! Wil je zelf leren hoe je typisch Jordaanse gerechten moet maken, volg dan een kookles bij een lokale chef. Lekker en leerzaam!  Bekijk meer voorbeeld rondreizen door Jordanië.

In veel landen zie je langs de weg kraampjes met verse producten staan. Vaak is het verse fruit hoog opgestapeld. Een mooie gelegenheid om pauze te nemen en te proeven van al die onbekende fruitsoorten.
Rondreis Sumatra - Satay Padang

Culinaire reizen in Zuid-Afrika: Goede wijn én lekker eten

Fiets langs biologische wijnboerderijen in Stellenbosch
Volg een kookworkshop in een township
Proef de typisch Zuid-Afrikaanse Boboti of maak het zelf

Ook Zuid-Afrika is een paradijs voor liefhebbers van eten en drinken. In Kaapstad kun je kookworkshops volgen bij kamamma’s in een township, of leren koken in de Bo-Kaap in Kaapstad. Stellenbosch is beroemd om haar wijnen. Stap op de fiets en maak een tocht langs een aantal bijzondere biologische wijnboerderijen. Proeven is natuurlijk verplicht. Bekijk meer voorbeelden van rondreizen door Zuid-Afrika.

Ben je van plan om naar Vietnam te gaan en wil je de lekkerste lokale gerechten proeven? Wij zetten de lekkerste Vietnamese gerechten voor je op een rijtje.
Wijnreis Georgië

Verrassend goede wijnen in Moldavië

Ontdek de Moldavische gastvrijheid
Bezoek verschillende lokale wijnboerderijen
Proef één van de topwijnen van Oost-Europa

Moldavië is het minst bezochte land van Europa. Tijdens een rondreis door Moldavië ervaar je nog een ongerept én zeer gastvrij land. Moldavische wijnen zijn samen met de Georgische wijnen de topwijnen van Oost-Europa! Tijdens een rondreis Moldavië kun je verschillende wijnboerderijen bezoeken, waar je de lokale wijnen kunt proeven. En je kunt hier ook overnachten! Bekijk meer voorbeelden van rondreizen door Moldavië.

Thailand is 'the place to be' voor streetfood! Al je zintuigen worden hier geprikkeld. Lees hier alles wat je moet weten over streetfood in Thailand.

Eten bij casa particulares in Cuba

Breng een bezoekje aan een paladar, een huiskamerrestaurant
Proef originele gerechten
Eet bij de mensen thuis

Cuba staat misschien niet bekend om haar culinaire hoogstandjes, maar toch kun je ook op dit bijzondere eiland heerlijk eten. Slaap je in een casa particular, bij mensen thuis, dan is de kans groot dat je gastvrouw ook voor een maaltijd kan zorgen. En dan eet je vast en zeker lekker. Ook een aanrader: eten bij een paladar, een huiskamerrestaurant. Je gastfamilie kan je vertellen waar je de lekkerste, meest originele gerechten kunt krijgen. Naar de Cuba reizen.

Rondreis Thailand - lokaal eten