Bij Better Places vinden we zo duurzaam mogelijk reizen erg belangrijk. We zoeken de leukste duurzame accommodaties, werken samen met lokale gidsen en touroperators én we proberen het aantal vluchten zoveel mogelijk te beperken. De trein is een prachtig alternatief voor een vlucht: comfortabeler, avontuurlijk en je ziet veel meer van het land. Bovendien kun je in Europa zelfs makkelijk met de trein van Nederland naar je bestemming reizen. Lees hier meer over de voordelen van reizen met de trein.

De voordelen van reizen met de trein

  • Reizen met de trein is avontuurlijk én comfortabel
  • Treinreizen zijn veel beter voor het klimaat dan vluchten
  • Je ziet veel meer van je bestemming
  • Je kunt onderweg leuke stops maken
  • Het is makkelijk om in de trein locals te ontmoeten

Reizen met de trein is comfortabel

Eerlijk is eerlijk: vliegen levert altijd een hoop stress op. Je moet uren van tevoren op het vliegveld zijn, je zit met eindeloze veiligheidscontroles, je moet lang wachten en vliegen zelf kan ook een turbulente ervaring zijn. Reis je met de trein, dan begint je trip zodra je de deur uitstapt en naar het dichtstbijzijnde treinstation vertrekt. In de trein heb je genoeg ruimte, je kunt lekker rondlopen en van stress is geen sprake. Een prima vervanging van een binnenlandse vlucht. Of een goed alternatief voor een treinreis naar een land binnen Europa. 

Avontuurlijke treinreis: onderweg beleef je meer

Vliegen is snel, maar je ziet natuurlijk niets van een land. Reis met je de trein, dan zie je landschappen veranderen en je komt langs plekken die je vanuit het vliegtuig nooit zou zien. Het dagelijks leven trekt als een film aan je voorbij. Een treinreis is zo écht een avontuur. Ook een voordeel: je maakt je treinreis samen met de locals. Alle kans om een gesprekje aan te knopen, je snacks te delen en zo nieuwe vrienden te maken. Wil je een land goed leren kennen, dan zijn treinreizen je beste keus.

Neem de tijd om ergens echt te zijn, een plek te ervaren en kennis te maken met de bewoners. Lees meer over de voordelen van slow travel.

Voordelen reizen met de trein: tussenstops maken

Kies je ervoor om je treinreis al in Nederland of België te beginnen, dan hoef je niet in één keer door te reizen naar je bestemming. Je kunt onderweg stops maken in de leukste steden, zodat je treinreis een complete Europa-trip wordt. Reis je met de trein naar een bestemming als Griekenland, dan kun je bijvoorbeeld uitstappen in Basel, Milaan of Belgrado. Meer dan genoeg te zien onderweg! 

Treinreizen: minder CO2-uitstoot

Het is een trend geworden de laatste jaren: vliegschaamte. Ook al heb je daar zelf niet direct last van, het is toch een fijn gevoel als je duurzame keuzes maakt. Reis je met de trein, dan reis je een stuk klimaatvriendelijker dan met het vliegtuig. Vliegen blijft nu eenmaal één van de meest schadelijke activiteiten voor onze aarde. Kun je met de trein naar je bestemming reizen, of een treinreis maken in plaats van een binnenlandse vlucht? Dan is je voetafdruk in elk geval een stuk groener.

Meer weten?

Onze rondreizen door Europa kun je heel goed per trein maken. Hier zetten we alle tips voor reizen met de trein in Europa op een rij. Wil je op een verre bestemming met de trein reizen, neem dan contact op met onze lokale reisexpert.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende boekingssystemen op hun duimpje. Vraag dan vrijblijvend een prijsopgave aan.

Veelgestelde vragen over de voordelen van reizen met de trein

Hoe klimaatvriendelijk is een treinreis ten opzichte van een vlucht?

Wat is de beste manier om in Europa met de trein te reizen?

Is reizen met de trein duur?